Dolar 32,3748
%0.18
Euro 35,0046
%-0.17
Altın 2.324,910
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe'den yasağın kaldırılması harekatı

Göztepe'den yasağın kaldırılması harekatı

Göztepe, Eskişehir İl Spor Güvenlik Kurulu'nun 1'inci Lig'in 25'inci haftasında oynanacak Eskişehirspor maçına Göztepe taraftarlarının alınmasına getirilen yasağın kaldırılması için temaslara başladı.

  • Ege Postası
  • 08.03.2017 - 13:35

Seyirci yasağı, sarı kırmızılı camiada şok etkisi yarattı. Göztepe, aynı zamanda 1'inci Ligi Kulüpler Birliği başkanlığını da yürüten Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal'ın yanı sıra İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve Eskişehir Valisi Azmi Çelik'le yaptığı görüşmede, 2 kulüp taraftarları arasında hiçbir sorun olmadığını, yasağı gerektirecek bir ortam bulunmadığını belirtti.

Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya'nın konuştuğu Eskişehirspor Başkanı Ünal'ın yurt dışından döner dönmez konuyla ilgileneceğini söylediği, İzmir Valisi Ayyıldız ve Eskişehir Valisi Çelik ile yapılan görüşmelerde yasağın kalkması adına olumlu izlenimler alındığı bildirildi. Açıklamada, "İlk yarıda İzmir'de oynanan maçta taraftarlar arasında sorun yaşanmamıştır. Sporun dostluk, kardeşlik olduğu mesajlarının verildiği ve Süper Lig'deki yasakların kalktığı bu olumlu ortamda kararın değişeceğine olan inancımız tamdır" ifadeleri yer aldı. 

Eskişehirspor tarafı da tepki gösterdi

Türkiye 1'inci Ligi'nde gelecek hafta pazar günü oynanacak Eskişehirspor karşılaşmasına Eskişehir İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla Göztepeli taraftarların alınmayacağı kararına Eskişehirspor taraftarı da tepki gösterdi. Eskişehirsporlu futbolseverler, sosyal medyadan yaptıkları açıklamalarda yasağa karşı çıkarken, Göztepeli taraftarlar da bu desteğe teşekkür eden mesajlar yayınladı.

Göztepe karşılaşmasıyla ilgili Eskişehirsporlu taraftar sayfalarında yer alan, "Yanlıştan dönülmelidir. Her taraftarın deplasmana gitme özgürlüğü vardır. İlk yarıda nasıl biz İzmir'e gittiysek, aynı şekilde Göztepeliler de Eskişehir'e gelebilmeli", "Göztepe maçımıza rakip takım seyircisinin alınmayacağını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Dünyada bütün taraftarların en doğal hakkı deplasmandır" ve "Biz gittik, onlar da gelsin" mesajları dikkat çekti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.