Dolar 32,3307
%0.16
Euro 35,2109
%0.08
Altın 2.247,330
%0.17
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe: 'Kazanan dostluk olacak'

Göztepe: 'Kazanan dostluk olacak'

Türkiye 1'inci Ligi'nde gözler şampiyonluğun 2 güçlü adayı Eskişehirspor ile Göztepe'nin Eskişehir'deki randevusuna çevrilirken Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya, "Kazanan dosluk olacak" dedi.

  • Ege Postası
  • 17.03.2017 - 15:46

İki kulüp arasındaki dostluğun çok uzun yıllara dayandığını belirten Talat Papatya, şunları söyledi:

"1967-68 sezonunda takımımız Fuar Şehirleri Kupası'nda Belçika'nın Anwers takımını eleyince, dönemin Eskişehirspor Başkanı Aydın Begiter, Çiğli Havaalanı'na kadar gelerek futbolcularımızı çiçeklerle karşılamıştı. Biz o günleri asla unutmadık. Yıllara dayanan dostluğumuz skor ne olursa olsun devam edecek" dedi.

Öte yandan Eskişehir İl Spor Güvenlik Kurulu'nun Göztepe seyircisine koyduğu deplasman yasağını kaldırmak için omuz omuza mücadele veren 2 takım taraftarları da sosyal medya üzerinden centilmenlik mesajları yayınladı. Eskişehirspor ve Göztepeliler'in karşılaşmadan önce buluşarak yemek yiyecekleri ve stadyuma da birlikte gidecekleri ifade edildi. 

Sezonun ilk yarısında Bornova Stadı'nda oynanan maçta 2-1 yenik duruma düşen Eskişehirspor, 90+2'nci dakikada hakeme tepki olarak sahadan çekilmiş, Göztepe'yi hükmen 3-0 galip ilan Futbol Federasyonu, Eskişehir'in ayrıca 3 puanını silmişti.

CEZAYA İTİRAZ

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunu'nun (PFDK) Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ve Başkan Vekili Talat Papatya'ya verdiği cezalar camiada tepkiye yol açarken sarı kırmızılı kulübün Tahkim Kurulu'na itiraz edeceği öğrenildi. Sportmenlik dışı açıklamaları yüzünden kuruldan 45 gün hak mahrumiyeti ve 15 bin TL para cezası alan Sepil ve Papatya'nın itiraz dilekçesi hazırladığı ifade edildi. Sepil ve Papatya'nın hiçbir kişi ve kuruma hakaret etmediklerini belirterek cezanın iptalini isteyecekleri bildirildi. Eskişehirspor maçında tribündeki yerini alamayacak olan Başkan Sepil, kafileyle birlikte Eskişehir'e gidecek ve takımını yalnız bırakmayacak. 

Eskişehirspor teknik direktörü Mustafa Denizli ve sarı kırmızılı takımın çalıştırıcısı Okan Buruk'la birlikte yarın Eskişehirspor Tesisleri'ni gezecek olan Mehmet Sepil, müsabakayı Eskişehir'de televizyondan takip edecek.

BURUK: "KAYBETMEMEK DE ÖNEMLİ"

Göztepe teknik direktörü Okan Buruk, pazar günü deplasmanda oynayacakları Eskişehirspor karşılaşmasına en iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi. Öncelikle 3 puan hedeflediklerini belirten Okan Buruk, "Eskişehirspor'da bizimle oynayacağı maça milat olarak bakıyor. Dolu tribünler önünde sahaya çıkacağız. Önceliğimiz kazanmak ama bu tür karşılaşmalarda kaybetmemek de önemli" dedi.

Bu arada Göztepe'de kanat oyuncuları Halil ve Tayfur, sarı kart cezalısı oldukları için müsabakada oynayamayacak. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.