Dolar 32,5018
%0.17
Euro 34,7355
%0.04
Altın 2.486,160
%0.97
Bist-100 9.493,00
%-0.39

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe’nin yeni stadı için son engel de kalktı

Göztepe’nin yeni stadı için son engel de kalktı

İzmir’de spor kamuoyunun merakla beklediği yeni şehir statlarında yapılan ikinci ihalenin ardından gözler inşaat faaliyetlerine çevrildi. Göztepe’de yapımına başlanacak Gürsel Aksel Stadı’nın önündeki son engel de kalktı. Göztepe’nin yeni stadı için son engel de kalktı

  • Ege Postası
  • 23.09.2017 - 12:21

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yaşanan mahkeme süreçleri ve ardından gelen iptal kararıyla kördüğüm olan Göztepe’nin yeni stadı için çalışmalar resmen başladı.

BELEDİYE ARAZİSİ DE İNŞAAT ALANINA DAHİL EDİLDİ

Göztepe’nin ikinci kez ihale edilen ve geçtiğimiz haftalarda temelini Başbakan Binali Yıldırım’ın attığı yeni Gürsel Aksel Stadı’nda inşaata nihayet başlandı. Yaklaşık olarak 20 bin kapasiteli yeni stadın yapım işini üstlenen yüklenici firma alanda çalışmalara başladı. Öncelikle iş makinelerini ve şantiye malzemelerini stat alanına taşıyan firma temel atılacak alanda hafriyat çalışmalarıyla faaliyetlerine resmen start verdi.

DEV MARKET YARIN KEPENK İNDİRİYOR

Göztepelilerin merakla beklediği bir diğer müjde de yerel yönetim cephesinden geldi. Stat için kritik öneme sahip, önceki yıl mahkemenin iptal gerekçeleri arasında yer alan belediyenin hissedarı olduğu arazi de inşaat öncesi boşaltılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bedelsiz devir kararı aldığı kamu arazisi de hafta başından itibaren tahliye edilecek. Belediyenin sahibi olduğu arazi üzerinde kurulu bulunan ve uzun yıllardır semt halkına hizmet veren dev süpermarket Pazar gecesi itibarı ile kepenk indirecek. Hafta başından itibaren boşaltılacak mağaza ve çevresindeki alanda önümüzdeki haftadan itibaren de yıkım işlemlerine başlanacak. Ardından stat arazisine dahil edilecek eski süpermarketin bulunduğu arazi de şantiye alanı olarak kullanılacak. İlerleyen süreçte, stat inşaatı ile birlikte hazırlanan yeni proje doğrultusunda marketin bulunduğu alanda otopark, sosyal tesisler ve yeni idari birimler inşa edilecek. 

İzmir statlarında ruhsat sancısı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.