Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe şov yaptı

Göztepe şov yaptı

Göztepe, bu sezon seyircisiyle buluştuğu ilk maçta Gençlerbirliği'ni 3-2 yenerek 10 puanla adını 3'üncü sıraya yazdırırken, Bornova Stadı'nda hem futboluyla hem de taraftarıyla adeta şov yaptı. Sarı-kırmızılıların taraftarıyla buluşması görkemli oldu

  • Ege Postası
  • 18.09.2017 - 12:11

Geçen sezondan sarkan cezası yüzünden Fenerbahçe ve Trabzonspor karşılaşmalarında seyirci desteğinden yoksun kalan sarı-kırmızılıların taraftarıyla buluşması görkemli oldu. Tribünleri dolduran 10 bine yakın Göztepeli, takımlarının 10 yıl önce amatör kümeye düştüğü dönemde yazdıkları İsyan Marşı'nı ilk kez Süper Lig'de söyledi. Başlama düdüğü ile birlikte atkılarını açıp marş söyleyen binlerce taraftarın sesi kulakların pasını sildi. Bu arada futbolcuların sahaya çıktıkları anda tribünlerdeki coşku yüzünden yaşadıkları şaşkınlık da gözlerden kaçmadı. Kariyerinde Porto, Sevilla ve Sporting Lizbon gibi kalburüstü takımlarda forma giyen kaleci Beto, seremoni sırasında iki kolunu yana açarak taraftara duyduğu hayranlığı ifade ederken, Traore, Scarione ve Castro da şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Bornova Stadı İzmir’in futbol mabedi oldu

Bu arada İzmir'de ilk kez seyirci karşısına çıkan Teknik Direktör Tamer Tuna da taraftarlara övgüler yağdırdı. Genç teknik adam, "İnanılmaz bir ambians vardı. Maç başında tribüne çıkıp taraftarlarla birlikte İsyan Marşı'nı söyleyesim geldi" diye konuştu. Müthiş bir destekle Gençlerbirliği karşılaşmasına başlayan Göztepe, taraftarın şovunu güzel futboluyla süsledi. Üst üste Trabzonspor ve Osmanlıspor galibiyetleriyle özgüvenleri tavan yapan sarı-kırmızılı futbolcular, Gençlerbirliği engelini de kayıpsız geçip zirve yarışına ortak oldu. Maç sonunda mutluluklarını bütün tribünle paylaşan teknik ekip ve oyuncular alkış yağmuru ile stattan uğurlandı. Bu sezon transfere yaklaşık 20 milyon euro harcayan Başkan Mehmet Sepil'in sevinci de görülmeye değerdi. Karşılaşma sonunda takımını ve taraftarını ayakta alkışlayan Sepil, "İnanılmaz mutluyum. Hem takıma hem bizi destekleyenlere teşekkür ediyorum. Taraftarımıza hayranım, onlarsız hiçbir şeyin tadı olmuyor. Umuyorum bir daha seyircisiz maç oynanmaz" dedi.

Sepil'den övgü

TUNA TEMKİNLİ KONUŞTU 

Göztepe'nin başında çıktığı 5 maçta 3 galibiyet, 1 yenilgi ve 1 beraberlik alan Teknik Direktör Tamer Tuna, Gençlerbirliği galibiyetinden sonra temkinli açıklamalar yaptı. Taraftarın önünde rakiplerini 3-2 yenmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Tuna, "İlk 5 haftada 10 puan çok önemli. Fakat bizim hedefimiz kesinlikle ligde kalıcı olmak. Tek düşüncemiz iyi futbol oynayıp taraftarımızın takdirini toplamak" diye konuştu. 

Sergilenen başarılı performansa rağmen takımda aksaklıkların bulunduğunu dile getiren genç teknik adam, "Öncelikle çok adamla hücumu düşünürken, savunma güvenliğini geri plana atıyoruz. Bu da gereksiz goller yememize neden oluyor. Pas yüzdemizi ise artırmamız şart. Geliştirmemiz gereken yönlerimiz var. Daha fazla çalışmalıyız. Zamanla tüm eksikliklerimiz kapanacak ve daha iyi bir görüntü sergileyeceğiz" dedi.

BORNOVA STADI'NA TAM NOT

Süper Lig'de Göztepe ve 1. Lig'de Altınordu'nun iç saha maçlarını oyandığı Bornova Stadı, yeni görüntüsüyle tam not aldı. Sarı-kırmızılı ekibin Süper Lig'e yükselmesiyle inşaasına başlanan 3 bin 656 kişilik kuzey kale arkası portatif tribünü Gençlerbirliği karşılaşmasıyla hizmete açıldı. Sarı-kırmızılı taraftarların tamamen doldurduğu kale arkası tribünü güzel görüntüler oluştururken, stadın atmosferini de oldukça değiştirdi. Bornova Stadı'nın kapasitesi kale arkasının eklenmesiyle tompal 9 bin 705 kişiye yükseldi. 

JAHOVİC&TAYFUR DURDURULAMIYOR

Göztepe'nin geçen sezonki kadrosunda da yer alan golcü Adis Jahovic ve kanat oyuncu Tayfur Bingöl, rakip takımların kabusu oldu. İki futbolcu art arda oynanan Trabzonspor, Osmanlıspor ve Gençlerbirliği maçlarını boş geçmedi. 3'er kez fileleri sarsan Jahovic ve Tayfur'un muhteşem performansı İzmir temsilcisine 9 puan getirdi. Toplam 10 gol atan sarı-kırmızılılarda Scarione 2, Ghilas ve Castro da 1'er kez ağları sarstı.

ALKIŞLAR GÖZTEPE'YE

Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 3-2 mağlup ederek 10 puanla 3'üncü sıraya yükselen Göztepe, bu kategoride 2001-2002'den sonra en iyi sezon başlangıcını yaptı. Son 35 yılda 4. kez Süper Lig'de boy gösteren sarı-kırmızılılar, 2001-2002'de ilk 5 haftada 13 puan toplayıp adını 2. sıraya yazdırdı. O dönemde ilk 5 maçta Bursaspor'u 2-0, Diyarbakırspor, Samsunspor ve Ankaragücü'nü 2-1 yenen Göz-Göz, sadece İstanbulspor ile 0-0 berabere kaldı. Başarılı bir sezon geçiren Göztepe, ligi 7'nci sırada bitirirken, 1999-2000 ve 2002-2003'de ise Süper Lig'de hayal kırıklığı yaşadı. Sarı-kırmızılılar 1999-2000 sezonunda ilk 5 haftada sadece 6 puan toplayıp, adını 12. sıraya yazdırdı ve 34 hafta sonunda küme düşme acısını yaşadı. 

Göztepe'nin 2002-2003 sezonu da kötü başladı. İlk 5 haftada hanesine yalnızca 4 puan yazdırabilen İzmir ekibi, lig bitiminde ezeli rakibi Altay'la birlikte 1. Lig'in yolunu tuttu. Tam 14 yıl aradan sonra devler arenasına dönen Göztepe, aldığı iyi sonuçlarla Süper Lig'e şimdiden ağırlığını koymayı başardı. Geriden kalan 5 haftada Trabzonspor ve Gençlerbirliği'ni 3-2, Osmanlıspor'u da 2-0 mağlup eden sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalıp, sadece deplasmanda Kayserispor'a 1-0 yenildi. Evinde hiç maç kaybetmeyen Göztepe, fileleri 10 kez sarsarak ligin en çok gol atan takımlarından biri oldu. Süper Lig tarihinde 26 kez yer alan sarı-kırmızılılar en iyi derecesini 1970-1971 sezonunda 3'üncü olarak elde etmişti.  (DHA)  

Göztepe taraftarıyla buluştu... Seriye devam etti!

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.