Dolar 32,3363
%0.17
Euro 35,1823
%0
Altın 2.245,710
%0.1
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe Stadı'na imar planı itirazı şoku

Göztepe Stadı'na imar planı itirazı şoku

Göztepe'nin Gürsel Aksel Tesisleri'nin bulunduğu araziye inşa edilecek yeni stadıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan imar plan değişikliğine Şehir Plancıları Odası, itiraz etti. Başkan Sepil'den ihale açıklaması

  • Ege Postası
  • 28.03.2017 - 15:45

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, 1 aylık askı süresinin son gününde verdiği dilekçede stadın yüksekliğine ve çevresel düzenlemelere itiraz ederken tesisin çevrede trafik yoğunluğuna yol açacağını savundu. Mimar Bünyamin Derman ve ekibinin yarın stadın projesini Şehir Plancıları Odası'na bir defa daha anlatacağını belirten Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, "31 Mart Cuma günü stat için yapılacak ön yeterlilik ihalesi, iptal olmayacak. Hiçbir sorunla karşılaşacağımıza düşünmüyorum. Süreç kaldığı yerden devam edecek" dedi. 

Göztepe tarafından projeleri hazırlanan "Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi" ismi verilen stadın ihalesi için 31 Mart tarihine odaklanan sarı-kırmızılı camia, İzmir Şehir Plancıları Odası'ndan gelen itirazla sarsıldı. 20 bin 35 kişi kapasiteli Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yeni imar planına itiraz eden İzmir Şehir Plancıları Odası, askı süresinin son gününde imar planının iptalini istedi.

İzmir Şehir Plancıları Odası'nın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na verdiği dilekçedeki ifadelerin çok genel olduğunu ifade eden Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, "Bizim stada özel bir itirazın olmadığını gördük. Yarın akşam mimar arkadaşlarımız İzmir Şehir Plancıları Odası'na gidip projemizi daha detaylı anlatacak. İzmir için güzel bir proje olduğunu, Türkiye'de ve Avrupa'da yeni trend olan şehir içi stat projemizi anlatacaklar. Bu projede hiçbir çevre sorunu yok. Tam tersine otoparkı ve çatısında halkın yürüyebileceği bir alan var" dedi.

"31 Mart'ta ihale yapılacak"
Planın şekline itiraz edildiğini dile getiren Başkan Sepil, "Binanın özelinde bir itiraz yok. İhale aslanlar gibi devam edecek. 31 Mart'ta ihale yapılacak. Bundan dolayı bir uzatma olmayacak. Ben bunun da hallolacağına inanıyorum, endişem yok" diye konuştu. 

Yapılan bu itirazın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından inceleneceğini anlatan Sepil, "Benim ilk amacım bu stadın İzmir için ne kadar gerekli ve yararlı olduğunu anlatmak. Stadı olan şehir takımlarının ne kadar başarılı olduğunu da anlatacağız. Göztepe Spor Kulübü Başkanı olarak benim işim, itirazı geri aldırabilmek. Mahkeme yolu açılmadan bunu başarmak zorundayım" ifadelerini kullandı. 

Projenin yeterince anlaşılmadığını belirten Başkan Sepil, şöyle devam etti:

"Artık Avrupa'da bile pek çok stat şehir merkezlerine inşa ediliyor ve sorun teşkil etmiyor. Bizim projemizde çift katlı otopark, yeşil alanlar ve tesisin çatısında halkın nefes alıp spor yapabileceği yerler tasarlandı. Çevreye uyumlu bir stat inşa edeceğiz. Bu kriterleri odaya da ileteceğiz."

Oda yetkililerine stadyumların kulüpler ve şehirler için ne kadar önemli olduğunu da anlatacaklarını ifade eden Başkan Sepil, "İzmir kulüpleri, stat sorunu nedeniyle yıllardır istenen başarıları yakalayamadı. Bunu de dile getireceğiz. Eğer itirazda haklı noktalar varsa onları da değerlendireceğiz. Şehir Plancıları Odası mahkemeye gitmeden problemin çözülmesini bekliyoruz " diye konuştu.

STAT ÇEVREYE UYGUN DEĞİL

Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Yönetimi ise Gürsel Aksel Tesisleri'nin bulunduğu araziye inşa edilmesi planan yeni stada, çevreye uyumlu olmadığı için karşı çıktıklarını açıkladı. Kent içinde yapılacak statların halkın gündelik yaşamını zorlaştıracağını ifade eden şube yöneticileri, şu görüşleri savundular:

"O bölgeye 20 bin kişi kapasiteli stat inşa edilmesi, mevcut kent yapısının bozulması anlamına geliyor. O bölgede yaşayan insanlarımız açık havada spor yapma, nefes alma imkanı buluyor. Stadın yüksek yapısı da alanın kapanmasına neden olacak. Halk bu kadar ağır bir yapıyı kaldıramaz."

Bölgede yaşayan vatandaşlardan da konuyla ilgili şikayet aldıklarını belirten oda yetkilileri, "İnsanlarımız bu alanın kapatılmasını ve buraya stat yapılmasını istemiyor. Bu konuda bize çok şikayet geldi. Biz de vatandaşın taleplerini dikkate alıyoruz" diye konuştular. Stadın yalnızca kulübe rant sağlayacağının altını çizen oda yöneticileri, "Tesis bünyesinde kulübün para kazanacağı işletmeler kurulacak. Sadece Göztepeli futbolcular spor yapacak. Elbette kulüplerimizin stada ihtiyacı var. Fakat bu projeler kent içinde değil, daha uygun alanlarda hayata geçirilmelidir" diye konuştular.

AK PARTİLİ KAYA'DAN TEPKİ 
Öte yandan itiraza AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya'dan tepki geldi. Twitter'dan değerlendirme yapan Kaya, "İzmir'de yapılan her olumlu işe taş koymayı maharet sayan istemezükçü zihniyet, şimdi de gözünü Göztepe Stadyumu'na dikmiş" ifadelerini kullandı. 

"Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi sadece bir stadyum projesi değildir. Burası, tüm İzmirlilerin 7/24 faydalanacağı bir komplekstir" mesajını atan Kaya, takipçilerine "Her zaman söylediğimi yine söylüyorum. Şanlı taraftarımız rahat olsun, bu istemezükçü zihniyete rağmen Göztepe Stadyumu ya-pı-la-cak" diye seslendi.  (İHA/DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.