Dolar 32,3336
%0.26
Euro 35,1187
%-0.01
Altın 2.302,480
%1.1
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe Stadı’nda sürpriz gelişme

Göztepe Stadı’nda sürpriz gelişme

Göztepe Stadı’na TMMOB Şehir Plancıları Odası’nın yaptığı itirazın ardından flaş gelişme yaşandı. Tarafların uzlaşma çabaları sonunda Göztepe Spor Kulübü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na dilekçeyle başvurup imar planı değişikliği talebinde bulundu.   Uzlaşmacı yaklaşımla kriz aşılıyor

  • Ege Postası
  • 25.07.2017 - 12:18

EGEPOSTASI – Güzelyalı'da yapılması planlanan, ancak Şehir Plancıları Odası'nın itiraz ettiği Göztepe Stadı ile ilgili sürpriz gelişme yaşandı. TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında, Göztepe Stadı ile ilgili süreç ve gelinen noktayla ilgili bilgi verildi.

Açıklamada “TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi yönetim kurulu olarak, başta Gürsel Aksel Stad projesi sahibinin Göztepe takımı ve onu yıllardır özveriyle takip eden taraftarı olduğunu bilerek, semte ve kulübüne bağlı taraftarına karşı duyarlılıkla hareket ettiğimizi belirtmek isteriz. Meslek Odası olarak imar planına yapmış olduğumuz itiraz, temelde toplumsal yararı önceleyerek, kent yöneticilerinin yanlış politikaları ve yönetimi sonucunda kentlerimizde düşen yaşam kalitemizin, bu bölgede daha kötü sonuçlara yol açmamasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilmiştir” denildi.

SEPİL’DEN TOPLANTI TALEBİ

Odanın itirazından sonra Kulüp Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sepil'in odaya toplantı talebi olduğu hatırlatılarak, “Bu talep doğrultusunda Genel Başkanımız Orhan Sarıaltun’un da katılım sağladığı, yönetim kurulumuz, Kulüp Başkanı Mehmet Sepil ve proje müellifleri ile Odamız mekanında bir toplantı gerçekleştirilmiştir. İmar planında yer alan kamu yararı açısından endişelerimizin olduğu hususlar toplantıda kulüp başkanına ve müelliflere iletilmiştir. Toplantı sonrası yapılan değerlendirmelerle Göztepe Spor Kulübü, Odamızın kent halkına sorumluluğu gereği iletmiş olduğu itirazdaki nedenleri haklı bulmuş ve sonrasında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın İlgili Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdürlüğü ile tarafların ortak görüşmesi gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verildi. Açıklama şöyle devam etti:

"Yapılan görüşmeler sonucunda Göztepe Spor Kulübü tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yapı yoğunluğu, ticari kullanımı ve yüksekliği düşüren imar planı değişikliğine ilişkin dilekçe ile talepte bulunulmuştur. Demokrasiye en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde çatışmacı değil uzlaşmacı yöntemlerle yönetilen bu süreç, örnek teşkil edecek önemli bir demokratik uzlaşı kültürü kazanımına dönüşmüştür. Sonuç olarak TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi olarak; bundan sonra kent ile ilgili alınan kararlarda kazanılan uzlaşı kültürünün kaybolmaması adına halkın, meslek odalarının, sivil toplum örgütlerinin katılımcı süreçlere dahil edilmesi gerektiğinin önemini vurgulayarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Göztepe Spor Kulübünün imar planındaki yeni düzenleme için yaptığı başvuruyu bir an önce onaylamasını bekliyoruz.” 

Sepil: Çok önemli adımlar atacağız

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.