Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Grev krizi meclise taşındı: Karabağlar'da 'emek' tartışması

Grev krizi meclise taşındı: Karabağlar'da 'emek' tartışması

Karabağlar Belediyesi'nde iki gün önce başlayan grev sonrasında yaşanan tartışmalar meclis toplantısına taşındı. İlçe belediyesi ile sendika arasında yaşanan zam anlaşmazlığı üçüncü güne girerken, Başkan Muhittin Selvitopu'nun açıklaması grevin bir süre daha devam edeceği şeklinde yorumlandı. Grev krizi meclise taşındı

  • Ege Postası
  • 02.02.2017 - 10:19

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleşen Şubat ayının ilk meclis toplantısında başlıca gündem maddesi grev oldu. Önceki gün ilçe belediyesinde personelin iş bırakmasıyla birlikte başlayan grevin vatandaşı olumsuz etkilediğini vurgulayan ve şikayetleri meclis gündemine taşıyan muhalefete yanıt veren Başkan Selvitopu, işçilerin yasal haklarını kullandığını ve anlaşma zemini aradıklarını söyledi.

MECLİSTE GREV POLEMİĞİ!

915 işçinin greve çıkmasıyla birlikte ilçede baş gösteren sıkıntılar belediye meclisinin gündemine taşındı. Belediyenin önerdiği yüzde 5'lik zam sonrasında patlak veren krizin hem işçileri, hem de ilçe halkını mağdur ettiğini aktaran AK Parti Grup Başkanvekili Bünyamin Demir,  vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldıklarını dile getirdi. AK Parti'li Demir halkın yaşadığı mağduriyetin giderilmesini isterken, sokaklardaki manzarayı da meclisin dikkatine sundu. "Karabağlar'ın bu kötü görüntü ve çöp manzaraları ile anılmasını istemiyoruz" diyen Demir'e yanıt veren Başkan Selvitopu ise grev süreciyle ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

"OLAN VATANDAŞA OLUYOR!"

Önceki gün yaptığı açıklamada önerdikleri zam rakamları ve sürecin işleyişi hakkında kamuoyuna detaylı bilgiler veren Selvitopu, "Bu konuyla ilgili yorum yapmayacağım. Toplu sözleşme sürecidir. Yasal haklar vardır. Bu demokratik hakkın kullanılması gayet doğaldır" diyerek eleştirileri yanıtladı. Oturumda konuyla ilgili söz alan AK Parti'li İmet Tunç da, "Hani işçi dostuydunu? Madem sosyal belediyeciyim, emekçinin yanındayım diyorsunuz, o zaman emekçinin bu sorununu çözün. Olan vatandaşa oluyor" dedi ve grev krizini çözmesi için Selvitopu'na çağrıda bulundu.

"BORÇ PARAYLA SEMT PAZARI" TARTIŞMA YARATTI

Diğer yandan, meclis toplantısında belediyenin yeni dönem projeleri için borç alma kararı tartışmaya yol açtı. Kibar Mahallesi'nde yapılacak kapalı pazaryeri, semt merkezi ve taziye evi için belediyenin İller Bankası'ndan 9 milyon 345 bin 600 lira tutarında kredi çekmesi mecliste oylamaya sunuldu. Karar karşı çıkan AK Parti grubu, söz konusu projeler için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden destek sözü alındığını hatırlatarak, belediyenin finans problemini çözmeden projeye start vermesini eleştirdi. Belediyenin mali açıdan sıkıntılı bir süreç geçirdiğinin altını çizen AK Parti Grup Başkanvekili Bünyamin Demir, "Borcu borçla kapatacağız. Belediye borçlanmadan iş yapamaz duruma gelmiştir. Bu kredi talebini kabul etmiyoruz. Yeteri kaynak ayrılmadan bu projeye nasıl başlayacaksını? İller Bankası kredi vermediği takdirde bu projelerden vaz mı geçeceğiz'" diye sordu.

Grev başladı: Karabağlar'da hayat durdu! Karabağlar'da grevde ikinci gün

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.