Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Grevde belediyeye tuzlu fatura: Aslı astarını aştı!

Grevde belediyeye tuzlu fatura: Aslı astarını aştı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ulaşımını yerine getiren İZDENİZ A.Ş. şirketinde başlayan grev kent içi ulaşımı olumsuz etkilerken 6 günlük zoraki molanın faturası da ağır oldu. Belediyenin bilet hasılat gelirlerindeki kaybı 1 milyon lirayı aştı. Grevde belediyeye tuzlu fatura:

  • Ege Postası
  • 18.07.2017 - 11:40

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Türk-İş'e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması nedeniyle 250 İZDENİZ A.Ş. çalışanının başlattığı grev 6 günü geride bıraktı.

İZDENİZ’de grev 7. gününde: Vatandaş yiyecek getiriyor

HEM VATANDAŞ, HEM DE PERSONEL MAĞDUR

Grevle birlikte kent genelindeki vapur ve feribot seferleri tamamen durdu, iskeleler de kepenk kapattı. Belediye ve sendika arasında halen uzlaşma sağlanamazken, işçilerin talepleri yerine gelmediğinden ötürü deniz ulaşımı da kesintiye uğradı. Gelişmelerle birlikte gözler taraflar arasında yapılacak olası bir görüşmeye çevrilirken, kent içi trafikte yoğunlukla birlikte kaos da sürüyor. 2016 yılının resmi rakamlarına göre, feribot ve yolcu vapurları seferlerinden günde yaklaşık 210 bin TL gelir elde eden, bunun yanı sıra on binlerce yolcuyla araç sahibine hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, büyük bir darbe yedi.

ORTAYA ÇIKAN ZARAR İŞÇİNİN İSTEDİĞİ ZAMMI GEÇTİ

Geride kalan 6 günde yaklaşık 1 milyon 250 bin TL zarar eden İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kaybı bununla da sınırlı kalmadı. İşçiyle uzlaşma sağlanamadığından ötürü vatandaşların mağduriyetine de yol açan krizde ortaya çıkan bu zarar tablosu, iZDENİZ A.Ş. personelinin istediği yıllık toplam zam oranının da üstüne çıktı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.