Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Grevdeki işçiler eylem yaptı

Grevdeki işçiler eylem yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZDENİZ şirketinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmazlık sonucu  başlayan grevin üçüncü gününde grevdeki işçiler belediye binası önünde eylem yaptı. TDS Genel Başkanı Hasan Pekdemir, Başkan Aziz Kocaoğlu'nu uzlaşmaya çağırdı. Grevdeki işçiler eylem yaptı

  • Ege Postası
  • 14.07.2017 - 17:05

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi Deniz İşletmeciliği Nakliyat Turizm ve Ticaret A.Ş. (İZDENİZ) ile Türk-İş'e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) arasında, 250 personeli kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca, yolcu vapurları ve arabalı vapurlarda 12 Temmuz Çarşamba gününde başlayan grev sürüyor. Grevdeki işçiler ve TDS yetkilileri bugün Büyükşehir Belediyesi binası önünde eylem ve basın açıklaması yaptı. Belediye binasının önüne kadar “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız", “Vur vur inlesin İBB dinlesin", "Grevci başkan" sloganları atan işçiler, alkış ve davul eşliğinde yürüdü. TDS Genel Başkanı Hasan Pekdemir yaptığı basın açıklamasında “Deniz sektöründe bizi grev yapmaya mecbur ettiler.  Denizde çalışan personele sıfır zam, karada çalışanlara ise yüzde 10'un altında zam önerdiler. Hükümet ile Türk-İş'in yaptığı kamu protokolünde ortalama yüzde 15 zamla anlaşmalar sonuçlanmışken, İzmir'de bu işçileri reva görülen ücret düzeyi budur."

Belediye grevin iptali için bakanlığa gitti! Büyükşehir'den şok hamle

6 GÜNLÜK GREVİN KARŞILIĞI

Pekdemir, İZDENİZ'de yeni zam oranının işletmeye bir ayda getirdiği ekonomik yükün ortalama 104 bin TL olduğunu, bunun 25- 30 bin TL'si için uzlaşmaya varıldığını söyledi. Sorunun geriye kalan 80 bin TL ekonomik yükten kaynaklandığını belirten Pekdemir “Bugün grevin üçüncü günü. İzdeniz'in gemilerin çalışmamasından dolayı günlük ekonomik kaybı 160- 170 bin TL'dir. İşçi yükü 80 bin TL ile 12 (ay) çarpıldığında toplam 960 bin TL tutar. Yani 6 günlük grevin karşılığıdır bu bedel" dedi.

KOCAOĞLU'NA UZLAŞMA ÇAĞRISI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na seslenen Pekdemir şunları söyledi:

“5 bin yıllık İzmir halkına bu çileyi çektirmeye hakkınız var m? Bu millet sizin hemşehriniz değil m? Bu millet sizi bağrınıza basmadı m? Yoksa siz bu milleti hiçe mi sayıyorsunu? Sizi uzlaşmaya davet ediyorum. Bu milleti, çoluğunu çocuğunu sokağa dökmeyin. Aklınızı başınıza alın. Denizcinin etkisi de tepkisi de sert olur."

Konuşmanın ardından işçiler grev nöbet yerlerine geri döndü. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.