Dolar 32,5747
%0.11
Euro 34,9940
%0.47
Altın 2.424,360
%0.05
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güle Güle Çalıkuşu

Güle Güle Çalıkuşu

İzmir Tire ilçesinde görev yaptığı Eskiobu İlkokulu'nu, 3 ay boyunca gece gündüz çalışarak baştan yaratan Çiğdem Öğretmen'in vedası, öğrencilerini üzüntüye boğdu. Yaptıklarıyla ünlü yazar Reşat Nuri Güntekin'in "Çalıkuşu" romanını hatırlatan Çiğdem Ter, yeni görev yerine gözyaşlarıyla uğurlandı. İzmir'de görev yaptığı okulu baştan yaratmıştı

  • Ege Postası
  • 11.06.2017 - 12:01

Tam 21 yıldır öğretmenlik yapan 45 yaşındaki Çiğdem Ter, fedakarlığıyla Tireli çocukların kalbini kazandı. 2016 yılının Eylül ayında, çevredeki diğer 8 köyün öğrencilerinin de taşımalı olarak eğitim aldığı Eskioba İlkokulu'na atanan Çiğdem Öğretmen, karşılaştığı manzara karşısında büyük şok yaşadı. Adeta viraneye dönen, pislik içinde olan ve öğrencilerin gelmek istemediği okulun yenilenmesi için büyük mücadele başlatan Ter, hayallerine ulaşmayı başardı ve köy okulunu baştan yarattı. Deneyimli öğretmen, okulun yenilenme sürecinde yaşadıklarını anlattı. 


KAYITSIZ KALAMAZDIM

Okulu ilk gördüğünde şaşırdığını ve çok üzüldüğünü söyleyen Ter, "Okul, her açıdan bir viraneyi andırıyordu. Sınıfların içi, okulun çevresi ve bahçesi gerçekten çok kötüydü. Okul bahçesinde bulunan ve lojman olarak ayrılan bina, içine bile zor girilir durumdaydı. Okula gelen öğrencilerin karnı ağrıyor ve hasta oluyorlarmış. Bu şartlar altında eğitimin yapılması mümkün değildi. Ben de bu duruma kayıtsız kalamadım. Buradaki öğrencilerin, iyi bir eğitim şansını hak ettiğini biliyordum. Bu duygularla ben de okulumuzu baştan aşağı yenilemek için harekete geçtim. Çünkü okul, aynı zamanda köyün de yaşam alanı. Bu yaşam alanlarını eğlenceli, zevkli, neşeli kılmak gerekir. Beni ayakta tutan tek enerji ve amaç, bu düşünce üzerine kuruluydu. Okulumuzda bunu başardık" dedi.


70 TRAKTÖR PİSLİK 
Okuldan 70 traktör pislik attıklarını dile getiren Çiğdem Öğretmen, bu süreçte öğretmen arkadaşları Özgür Yükçü ve Mustafa Akçıl'ın kendilerine çok destek olduğunu söyledi. Ter, "Tuvaletleri kendi ellerimizle temizledik. Burada beden işçiliği yaptık. Eline kürek alıp, okula gelenleri gördüm. Okulumuz, 1933 yılında yapılmış. Oldukça eski bir bina. Böyle bir durumda okulu sıfırdan inşa etmek, yenileme yapmaktan daha kolay olabiliyor. Öncelikle okulu yenilemek için onlarca şirkete mail attım. Onlardan destek istedim. Bu süreçte yılmadan uğraştım. Büyükşehir Belediyesi'nden Ticaret Odası'na kadar, bize yardım edebilecek herkese ulaşmaya çalıştım. Çünkü çok aşamalı bir süreç. Örneğin, betonu bulsanız, onu döktürecek firmayı da bulmanız lazım. Tüm bu zorlukları aştık" dedi.


BÜYÜK BİR AİLE 
Ter, şöyle devam etti: "Okulu yenileme sürecinde birçok kurum ve kişiden destek aldık. Okulun bu hale gelmesinde 100'den fazla insanın emeği, parası, malzemesi ve heyecanı var. Bu noktada eğitime gönül verenlerden oluşan koca bir aile kurduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBETON, İZSU, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Tire Belediyesi, Tire Organize Sanayi, Tire Ticaret Odası, Tire Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve çok sayıda özel kurum bize destek oldular. Bunun yanı sıra lise arkadaşlarım, ailem ve tüm tanıdıklarım da bu proje için destek sağladı."


SAYI ARTACAK
Öğrencilerin çok mutlu olduğunu söyleyen Ter, "Öğrencilerimiz, okula büyük bir mutluluk ve zevkle geliyorlar. Çünkü bu okul, aynı zamanda onların birbirleriyle görüştükleri, sosyalleştikleri ve oyun oynadıkları bir alan. Okul, onlar için her şey demek. Önümüzdeki eğitim döneminde öğrenci sayısı da artacak. Artık köydeki öğrenciler, 10-15 kilometre uzakta bulunan Tire'nin merkezindeki okullara gitmek zorunda kalmayacak" dedi.


SEVGİ SEROMONİSİ
Çok sevdiği öğrencilerine, karnelerini vererek veda eden Ter, "Çocuklarımı çok seviyorum ve onları hiç unutmayacağım. Okuldan ayrılacağım tarih belliydi. Ama yine kendimi tutamadım ve çok ağladım. Gelecekte başarılı olacaklarına inanıyorum. Çocuklarımla her gün yaşadığım, bir sevgi seromonisiydi. Bu, çok güzel ve tarifsiz bir durum" dedi.

İYİ BİR SİNERJİ
Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut ise, "Çiğdem öğretmenimizin yaptığı çalışmalar, gerçekten çok yararlı oldu. Bizi de mutlu etti. Kendisi gerçekten iyi bir sinerji oluşturdu. Okulumuz da baştan aşağı yenilendi. Öğrenciler ve köy halkı da durumdan gayet memnun. Bana da bu konuda memnuniyetlerini ifade ettiler. Çocuklarının okullarını sevdiğini söylediler" diye konuştu. 

NELER YAPILDI
1) Lojman olarak ayrılan alan tamamen yenilendi ve kütüphaneye dönüştürüldü.
2) Öğrencilere okul bünyesinde bir yemekhane kazandırıldı.
3) Okulun çevre düzenlemesi yapıldı. Okul çevresine kaldırım da kazandırıldı.
4) Okul bahçesine futbol, basketbol ve voleybol sahası yapıldı. Öğrenciler için bir de üstü kapalı sahne kuruldu.
5) Sınıflar tamamen yenilendi, tüm eksikler giderildi.
6) Okulun her yeri boyandı ve fiziki ihtiyaçlar giderildi.
7) Öğrencilerin kullanması için satranç odası, oyun parkuru, park ve kütüphane önünde özel bir alan oluşturuldu. (Habertürk-Mert Neşet MUSLU)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.