Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,7807
%0.14
Altın 2.497,300
%0.52
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gündoğdu Halk Konseyi yeni anayasaya 'hayır' dedi

Gündoğdu Halk Konseyi yeni anayasaya 'hayır' dedi

İzmir Basmane Meydanı'nda toplanan Gündoğdu Halk Konseyi, yeni anayasayı protesto etti. Yaklaşık 10 kişilik grup ellerinde Türk bayraklarıyla sessiz eylem gerçekleştirdi. Gündoğdu Halk Konseyi yeni anayasaya 'hayır' dedi

  • Ege Postası
  • 15.01.2017 - 14:39

EGEPOSTASI - Basmane Meydanı'nda bir araya gelen Gündoğdu Halk Konseyi yeni anayasayı protesto etti. AK Parti Konak İlçe Başkanlığı karşısında toplanan yaklaşık 10 kişilik grup, ellerinde Türk bayrakları ve üzerlerinde Atatürk tişörtleriyle "sessiz eylem" gerçekleştirdi.

Grup ayrıca "Cumhuriyet uçurumun ucunda, el ele verelim düşmesin" yazılı bir pankart açtı. Yoldan geçen araçlar korna çalarak, vatandaşlar ise alkışlayarak Gündoğdu Halk Konseyi'ne destek verdi. 

"BİR GÜN DEMOKRASİ KAZANACAK"

Eylem ile ilgili açıklama yapan Gündoğdu Halk Konseyi Başkanı Necati Dürüstoğlu, "İzmir’de 3 senedir sürekli olarak eylemler yapıyoruz. Gezi Direnişi’nde bir araya geldik. Mustafa Kemal Atatürk korumak, savunmak için herşeye hazırız. Bugün de yeni çıkan 18 maddelik anayasayı protesto etmek için buradayız. Cumhuriyeti yıkmak isteyenlere karşı sessiz protesto yapıyoruz. Bu eylemlerimiz sessiz eylem olarak sürecek. Alınan kararlar neticesinde eylem yapmak yasak olduğu için bizler de eylemimizi sessiz gerçekleştiriyoruz. Bir gün elbet sesimiz duyulacak. Bir gün demokrasi kazanacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini yıkacak bu anayasaya sonuna kadar ‘hayır’ diyoruz. Diktatörlüğe ‘hayır’ diyoruz. Cumhuriyetimiz sahipsiz ve yanlız değil. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri birileri tarafından yıkılmaya çalışılsa da sonsuza kadar devam edecektir. Bizler bu uğurda herşeyi göza aldığımızı yeminle bildiriyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.