Dolar 32,5946
%0.37
Euro 34,7901
%0.17
Altın 2.495,120
%0.43
Bist-100 9.444,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven delege seçim sürecini değerlendirdi: Adaylık için ne dedi'

Güven delege seçim sürecini değerlendirdi: Adaylık için ne dedi'

CHP İzmir İl Örgütü'nün mahalle delege seçimlerinde güzel bir süreç geçirdiğini söyleyen İl Başkanı Asuman Ali Güven yeni dönemde görev verilmesi halinde başkanlığa devam edeceğini açıkladı. Güven “Örgüt böyle bir eğilim gösterirse 43 yıldır hizmet verdiğim partide bayrağı taşımaya devam ederim” dedi. İl Başkanı Güven delege seçim sürecini değerlendirdi

  • Ege Postası
  • 16.10.2017 - 18:21

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven tamamlanan mahalle delege seçimleri sonrası parti içinde yaşanan bölünmelerin ilçe başkanları tarafından toparlanarak tüm partililerin kucaklanmasını istedi.

Delege seçimlerinin önceki yıllara göre daha olumlu bir havada geçtiğini ve olayların yüzdelenmesi halinde yüzde 1'e tekabül edeceğini ifade eden Güven, “Delege seçimleri önceki yıllara göre daha olumlu havada geçti. Bazı ilçelerde ufak tefek olaylar oldu. Özelikle Çiğli'de, Bayraklı ve Karabağlar'da oldu bunlar doğal şeyler. 146 bin üyenin dahil olduğu 8 bin 165 delegenin seçildiği,122 bölgede yapılmış bir seçim. Bunların olması normal” diye konuştu.

Seçimlerde yaşanan olayların demokratik yollardan çözüldüğünü dile getiren Güven, kongreler sürecinin olumlu değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak “Bekleyen şikayet dilekçesi neredeyse kalmadı, delege seçimlerini tamamladık. Yeni süreç başladı. Süreç uzun, kongreler süreci 10 Aralık'a kadar devam edecek. Bu  süreci iyi değerlendirirsek yararını görürüz. Değerlendiremezsek zararını görürüz. Süreci olumlu değrlendirme dileğindeyim” şeklinde konuştu.

“ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI”

Parti içinde delege seçimleri sürecinde ufak tefek sıkıntıların olduğu ancak şimdi birleşme zamanı olduğunu vurgulayan Güven, “Parti içinde belirli noktalarda yarışlar oldu. Ufak tefek sürtüşmeler oldu. Taraflar oluştu. Bunların hepsini şimdi ilçe yönetimlerinin güzel bir şekilde telafi etmesi gerekiyor. Bu kutuplaşmaları, varsa sorunları telafi edeceğimiz zaman. Bu yapılanlarda hatamız varsa özeleştiri yapmamız, kucaklayıcı olmamız gerekiyor. Hep birlikte bunları değerlendirip olumsuzlukları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu fırsatı değerlendirip güzel bir ilçe yönetimi oluşturulmasına sebep olmasını istiyorum” diye konuştu.

“GÜÇLÜ KADROLAR OLUŞMALI”

Yapılan delge seçimlerinde mevcut ilçe başkanlarının bir çoğunuın görevde kalabileceğinin görüldüğünü kaydeden Güven, “İlçe başkanlarının büyük kısmı görevde kalacak gibi görünüyor. Bu arkadaşlarımızın daha güçlü yönetimler oluşturmaları gerekiyor. Katılımcı, herkesi kucaklayan yönetimler oluştururlarsa partimiz güçlü çıkar. İl kongremizde de konsensüsle il yönetimi ve başkanı seçersek 2019 iktidar mücadesine daha güçlü katılma imkanı buluruz” ifadelerini kullandı.

“İZMİR HER YERE ÖRNEK OLUR”

Kongreler sürecinin iyi değerlendirilmesi gereken bir dönem olduğunun altını çizen Güven, “Bu süreç değerlendirilmeli. 2019 mücadelesini yürütecek kadroları seçerek, 2019 da partimiz iktidar olsun güçlü olsun istiyoruz. Her iki seçimi kazanacak iş birliği ve organziasyonu yaratmamız gerekiyor. Büyük belediyeleri almamız gerekiyor. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyemiz buna referans olmalı. Bunu bekliyorum. Daha başarılı, üretken çalışmaların yapılması ve tanıtılması için çaba sarf etmeliyiz. İzmir olarak sorumluluğumuz Türkiye'ye daha fazla İzmir Türkiye'ye referans kenttir. İzmir'den çıakcak her yeni düşünce Türkiye'yi etki altına alabiliyor. Kısır çekişme ve atışmalardan arınmalı daha büyük görev ve sorumluluk alınmalıdır. Türkiye'ye karşı sorumluluğunu daha fazla yerine getirmeli öyle bir süreç. Ben izmir parti örgütünün bunu başaracağına inanıyorum. 2019'da İzmir Türkiye geneli mücadelede ciddi sorumluluk alacak” şeklinde konuştu.

“43 YILDIR HİZMET EDİYORUM”

CHP İzmir İl Başkanlığı için kongrede aday olup olmayacağı konusunda Egepostası'nın sorularını yanıtlayan Güven, “Aday olunmaz aday yapılır. İzmir İl Başkanı olunmaz. İzmir il başkanlığına örgüt karar verirse getirir. Benim siyasi anlayışım, terbiyem bunu gerektiriyor. İzmir İl Başkanlığı önemli değer ve görevdir. Bu görevi kişinin talip olması yerine örgütün görevlendirmesi söz konusudur . Örgüt böyle bir eğilim gösterirse 43 yıldır hizmet verdiğim partide bayrağı taşımaya devam ederim. Hatalarımız olmuştur mutlaka. Ama görevimi layıkıyla yapmaya çalıştım. Bundan sonrada il kongresine kadar herkesi kucaklayan anlayışla bu siyasetimiz devam edecek. İlişkilerimize özen gösteriyorum. Bu anlayışımın il kongresine kadar devam edecek örgüt görev vermeyi düşünürse devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.