Dolar 32,4496
%0.12
Euro 34,4641
%-0.09
Altın 2.487,670
%0.18
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven'den çarpıcı 'Lider' mesajları!

Güven'den çarpıcı 'Lider' mesajları!

CHP'de il başkanları toplantısında söz almayarak dikkat çeken İzmir İl Başkanı Güven, parti içi mesajlarını Ege Postası aracılığıyla verdi. Güven, partide genel başkan sorunu olmadığının altını çizdi, "Süreçte genel başkanlık tartışması partiye ve hayır' bloğuna zafiyetler yaratır" dedi. Ankara'daki il başkanları toplantısında neden konuşmadı'

  • Ege Postası
  • 02.05.2017 - 15:20

EGE POSTASI - 16 Nisan'daki anayasa değişikliği teklifine yönelik refarandum geride kalırken partilerde hareketlilik yaşanıyor.

Hayır bloğunun lokomotifi CHP'de toplantılar arka arkaya gelirken, parti genel merkezi, örgütle birlikte süreçte yapılan çalışmaları, çıkan sonucu ve sonrasını masaya yatırıyor.

CHP'nin referandum için YSK'nın mühürsüz oyların kabulüne ilişkin kararına yönelik hukuki mücadelesi sürerken, partide bir yandan da  farklı değerlendirmeler geliyor.

'Olağan-olağanüstü' kurultay' sesleri dışında tüzük kurultayı da masaya konarken, MYK'nın değişmesi yönünde de parti içi mesajlar geliyor. Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın canlı yayında “Yüzde 49'u tutmanın yolu, adayı netleştirmek. Eğer Kılıçdaroğlu aday değilim derse kurultayı toplamalı ve aday olacak kişi genel başkan olmalı" çıkışı da parti içinde hareketliliği arttırdı.

GÜVEN ANKARA'DA KONUŞMADI

Geçtiğimiz hafta sonu Ankara'da gerçekleşen il başkanları toplantısında CHP'nin ve 'hayır' bloğunun lokomotif kentleri arasında yer alan İzmir'in CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven'in söz almaması dikkat çekmişti.

2 dakikalık konuşma sınırı getirilmesi nedeniyle toplantıda konuşmamayı tercih eden il başkanları (Ankara) arasında yer alan Güven, Ege Postası aracılığıyla önemli mesajlar verdi. Güven, partide genel başkan sorunu olmadığının altını çizdi, 2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçiminde partinin başında Kılıçdaroğlu'nun olması gerektiğini söyledi. Güven 'genel başkanlık tartışmalarının' partiye ve 'hayır' bloğuna zarar getireceğini öne sürdü. 

GENEL BAŞKANLIK TARTIŞMASI ZAFİYET YARATIR

Güven şu ifadeleri kullandı;

"Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu referandum sürecini doğru bir stratejiyle götürdü. Her türlü baskı tehdit ve saldırılara rağmen olgun bir siyasi davranış gösterip pozitif davrandı. Hayır bloğunun elde ettiği sonuç karamsarlık yaratacak bir sonuç değil.  CHP'nin bana göre bir genel başkan sorunu yoktur. CHP'nin genel başkanı başarılı bir süreç yönetti. Kendisini çok başarılı görüyorum. Sabırlı olgun davrandı. Toplumsal uzlaşmayı savundu. Barışı savundu. Demokrasiyi savundu. Hukukun üstünlüğünü savundu. Partililerin tamamının katkısını sağladı. Mecliste başlayan örnek mücadele referandum sürecinde sürdü. Fırsatçılık yapmadı. Hayır'ın lokomotifiydik ama parti kimliğini öne çıkartmadık. Genel Başkanın duruşu tavrı çizdiği siyaset önemliydi. Partiyi öne çıkartmadık. İzmir'de de Genel Başkanımızın sergilediği profilde bir anlayışla çalıştık. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun tartışmasız genel başkanlığını sürdürmesi gerek. Bu süreçte genel başkanlık tartışması partiye ve 'hayır' bloğuna zafiyetler yaratır." Örgütlerin eksiklerinin giderilmesi doğrudur, gereklidir. Bunlar zaten genel başkanın önderliğinde yapılır. MYK daha da güçlendirilebilinir. MYK'da sayısal artıya gidilebilir. Genel Başkan muhakkak düşünüyordur. Bu blok dağıtılmadan daha da güçlendirilmeli. CHP'de seçim sonraları sorun sadece liderdeymiş anlayışından vazgeçilmeli. Kurtarıcı aranmaktan vazgeçilmeli. CHP köklü bir partidir. CHP'nin genel başkanı maksimum performansla bu süreci yürütmüştür."

DİĞER BÖLGELERDEKİ ÖRGÜTLENME KUVVETLENMELİ

Güven, bundan sonraki süreçte CHP'nin özellikle Anadolu'da, Doğu ve Güneydoğu'da örgütsel anlamda güçlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Güven, " Buralarda sandıklara sahip çıkmak adına zaafiyet yaşandı. Örgütlenmeden kaynaklı sıkıntılardı. En temel görevlerimizden biri bu süreçte eksiklikleri gündeme getirip CHP'nin bu bölgelerdeki örgütlenme yapısını daha güçlü kılmaktır. Bunun için 'hayır' bloğundan katkı almalıdır. Buralarda gerekli olan kadroları CHP 'hayır' bloğundan yararlanarak yaratmalı. Anadolu'nun her ilinde kasabasında bu güçlenmeyi yapabilirsek iktidarın seçimlere şaibe düşürmesine engel oluruz. Hayır bloğundaki yapıları dışlamadan kucaklamaya devam etmeliyiz. Bu bloğu genişletmeliyiz. Doğru bir çizgi oluşturarak ana ilkeleri doğru koyarak ortak bir payda da bu bloğu yeniden buluşturursak 2019 seçimlerinden 'hayır' bloğu başarıyla çıkar" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.