Dolar 32,6139
%0.43
Euro 34,7867
%0.16
Altın 2.500,620
%0.65
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven'den Delican'a 'anahtar' kontrası

Güven'den Delican'a 'anahtar' kontrası

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın, CHP'li yerel yönetimleri hedef alan 'anahtar' mesajlı 2019 çıkışına, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'den kontra geldi. Yerel seçim ateşinin fitili yandı

  • Ege Postası
  • 06.07.2017 - 12:56

EGE POSTASI - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 30 ilçe Ana Kademe, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile birlikte İlçe Teşkilat Başkanlarının katıldığı toplantıda CHP'li yerel yönetimleri hedef almış, 2019'daki yerel seçimlere yönelik iddialı bir çıkış yapmıştı.

DELİCAN: ÇİLİNGİRE HACET YOK

Delican, " İzmir'in anahtarı cebimizdedir. Çilingire hacet yoktur. 2019'da bu anahtarı kullanacak; İzmir'i yerelde de layık olduğu hizmete kavuşturacağız. İzmir'in nabzını tutuyoruz. Yerel yönetimlerden; Büyükşehir Belediyesi'nden memnuniyet oldukça düşük. Demek ki İzmir bir değişime gebelik yaşıyor. Başta alt yapı olmak üzere; ulaşım ve çarpık kentleşme gibi sorunlar İzmirli hemşerilerimizin ilk sıralarda dile getirdikleri. Elde ettiğimiz verileri pek çok açıdan değerlendirerek yol haritamızı çıkarıyoruz. İzmir; esnafı  çiftçisi;  genci, yaşlısı, kadını, genci çocuğu ile çok daha iyi bir yönetimi ve kendisi ile bütünleşmiş bir hizmet ağını hak ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'den mevkidaşı AK Partili Delican'ın sözlerine kontra geldi.

GÜVEN: İZMİR'İN ANAHTARI İZMİRLİNİN CEBİNDE

Güven, Ege Postası'na yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"İzmir'in Anahtarı İzmirli vatandaşlarımızın cebindedir. İzmir hiç bir siyasi partinin malı değildir. AKP bu hatayı hep yapıyor, seçimlerde de İzmirliden cevabını alıyor.

Sayın Delican, referandum sonrası İzmir'de anket yaptırmış ve İzmirlinin belediyelerimizden memnun olmadığı kanaatine varmış. Öncelikle böyle bir anket varsa bu anketi kamuoyu ile paylaşmasını bekleriz. Bizim İzmir için anketimiz, 16 Nisan referandumu sonuçlarıdır.

İzmirli, kentin 30 ilçesinde de AKP'nin uygulamalarına, ideolojisine, hayır demiştir. Bundan daha güzel, daha iyi bir anket olur m? Sayın Delican anket arıyorsa bu ankete baksın. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunan belediyelerimiz, ulaşımdan, tarıma, sosyal yardımlardan altyapı ve arıtmaya kadar, her alanda büyük başarılara imza atmakta ve bu başarılarıda uluslararası kuruluşlarca tescillenmektedir. Ama bizim için en önemli tescil İzmirlinin tescilidir. 

Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz örnek ve çok başarılı hizmetlere imza atsa da, bizim için her zaman daha iyisini yapmak, daha büyük hizmetler vermek, tek hedef olmuştur. Çünkü İzmirli en iyisine layıktır.

Sayın Delican anladığım kadarıyla partisindeki değişim ve kongre heyecanıyla bazı açıklamalar yapıyor. Ancak, bu açıklamalarla AKP İzmir'de uyguladığı yanlış politikalarına yeni yanlışlar ekliyor. Bir kere açıkça söyleyelim ki, İzmir'in anahtarı İzmirli vatandaşlarımızın cebindedir. İzmir hiç bir siyasi partinin malı değildir. Bu söylem, İzmir'e üstten bakma, hor görme ve çanta keklikmiş gibi davranmanın tam da kendisidir. 

Bu anlayış, AKP'ye bundan önce ne kazandırdı ki, bu sefer bir  şeyler kazansınlar. AKP ısrarla İzmir kültürünü, İzmirlinin hayata bakışını anlamamakta ve bunca seçime rağmen ders çıkarmamaktadır."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.