Dolar 32,3479
%0.3
Euro 35,1166
%-0.01
Altın 2.310,380
%1.44
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven'den Demokrasi Evi'nde 16 Nisan mesajları

Güven'den Demokrasi Evi'nde 16 Nisan mesajları

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 'hayır' cephesinin İzmir'de seçim üssü olan Demokrasi Evi'nde basın toplantısı yaptı. Güven, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'e 13 Nisan'da geleceğini açıkladı. Güven, AK Parti'nin devletin sınırsız kaynaklarını kullandığını iddia etti. Güven'den Demokrasi Evi'nde 16 Nisan değerlendirmesi:

  • Ege Postası
  • 04.04.2017 - 12:35

EGE POSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, il başkan yardımcılarıyla birlikte Merkez Demokrasi Evi'nde basın toplantısı düzenledi.

Güven, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de referanduma kadar herhangi bir miting düzenlemeyeceğini açıkladı. Güven, Kılıçdaroğlu'nun 13 Nisan'da İzmir'e geleceğini ve kanaat önderleri ile iş adamlarıyla toplantı yapacağını söyledi.

MİTİNG TEKLİF ETTİK

Güven, “ Hayır kampanyasında mümkün olduğu kadar kutuplaşmaya engel olan politikalar izliyoruz. Siyaseti particiliği öne çıkarmayan bir anlayış içinde propaganda yapıyoruz. Parti rozetsiz çalışıyoruz. Mümkün olduğunda miting yapmamaya Genel Başkanımız özen gösteriyor. Biz 8 Nisan'dan sonra İzmir'de büyük bir miting yapılmasını Genel Merkez'e teklif ettik. Genel Merkez böyle bir mitinge ihtiyaç olmadığını söyledi. İzmir'in ciddi bir 'hayır' potansiyeli var. Biz anlattıkça artış daha da devam ediyor. İzmir'de hayır oylarının yüzde 70'in üstünde olacağını görüyoruz. O nedenle Genel Başkanımız İzmir'de açık hava mitingi yapmayacak. 13 Nisan'da Balıkesir'den İzmir'e geçecek. İzmir'de 18:30'da iş dünyasıyla Kaya Termal Otel'de bir buluşması olacak. Oda temsilcileri ve yöneticileri de yer alacak” dedi.

İZMİR'İ ARŞINLIYORUZ

İzmir'de milletvekilleriyle, kadın ve gençlik kolları üyeleriyle, il yöneticileriyle, ilçe örgütleriyle, geçmişte sağ ve milliyetçi partilerde yer almış kanaat önderleriyle, demokratik kitle örgütleriyle birlikte durmaksızın 'hayır' için çalıştıklarını ifade eden Güven, “CHP olarak bizler parti rozetini çıkarıp, Atatürk ve ay yıldız rozetlerimizle, elimizde Türk bayraklarıyla köy köy, sokak sokak İzmir'i arşınlıyoruz” dedi.

KENDİ İMKANLARIMIZLA YOL ALIYORUZ

AK Parti'nin devletin sınırsız kaynaklarını kullandığını iddia eden Güven, “Bizler, tıpkı tüm Türkiye'de çalışan 'hayır'cılar gibi, yüreğimizle, vatan ve cumhuriyet aşkımızla, emeklimizin maaşından arttırdığı, öğrencimizin harçlığından ayırdığı, işçimizin emeğini koyduğu gibi sadece kendi imkanlarımızla yol alıyoruz” dedi.

HAYIR ÇİÇEKLERİ ÇOKTAN AÇTI

“Gittiğimiz her yerde, gerek AKP'ye oy veren gerekse MHP'ye oy veren vatandaşlarımız bizleri coşkuyla karşılıyorlar” diyen Güven, şöyle devam etti;

“Hepsinin ortak düşüncesi şudur ki 'Türkiye'de Tek Adam iktidarına İzin veremeyiz.' İnanın çoğu yerde 'hayır'ı anlatmaya başlayamadan, İzmirliler bu anayasa değişikliğine kendileri tepkilerini göstermeye başlıyorlar. Bizler'hayır' kampanyasına başlarken demiştik ki 'Bu kampanyanın sahibi İzmirlilerdir, bu kampanya İzmir'in kampanyasıdır' demiştik. Şimdi büyük bir mutlulukla görüyoruz ki, İzmir kampanyasına sahip çıkmış, büyütmüş ve İzmir'in dört bir yanında 'hayır çiçekleri' çoktan açmış. Referanduma 12 gün kala İzmir için de, Türkiye için de içimiz çok rahat. Bu rahatlığımız tüm anketlerde hayır oylarının açık ara önde olduğunu göstermesinden gelmiyor. Bu rahatlığımız, yaptığımız her çalışmada, gittiğimiz her köyde İzmirlilerin cumhuriyet sevgisini, Tek adam iktidarına karşı duruşunu görmemizden kaynaklanıyor.”

KAMPANYALARI HAYIRCILARI KARALAMAK

AK Parti'nin kampanyasının CHP'yi ve hayırcıları karalamak üzerine kurulduğunu öne süren Güven, “ Bu tavırlarıyla kendi seçmenlerini bile ikna edemezken, Evet denmesi içinde tek bir makul gerekçe sunamamaktadırlar. AKP'nin kurmayları bile, AKP'lilerin kafasının karışık olduğunu, kararsız olduklarını ifade ederken, Onları bu konuda suçlamak yersiz olur. Çünkü, her kim gelirse gelsin, halkın 'evet' demesi için geçerli bir sebep sunamaz durumdalar. 'Ben Tek Adam olacağım,kimseye hesap vermeyeceğim" diyen Cumhurbaşkanına, halkın oylarıyla verilen başbakanlık koltuğunu istemiyorum, bu makamı yok edin" diyen Başbakana, 'Adaleti yok sayan, mahkemeleri taraflı yapan, tüm hazineyi tek adamın emrine veren Anayasaya' evet deyin diyecek olana, hayır diyenlere ağza alınmayacak suçlamalarda bulunup, hayır' ın, evet karşısında galip geleceğini anladıktan sonra söylem değiştirenlere ve hayır'cılara şirin görünmeye çalışanlara, bu halkın cevabı bugünden hazırdır. Hayır, hayır, hayır” diye konuştu.

EVET POLİTİKALARI İFLAS ETTİ

Güven, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın İzmir'de 9 Nisan'da düzenleyeceği mitingin sorulması üzerine, " Evet politikaları iflas etti. . Alana insanları toplayıp nutuk atarak netice alamazsınız. Anayasanın içeriğinin bire bir anlatılması gerek. Biz bunu yapıyoruz"dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.