Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven'den flaş delege seçimleri açıklaması

Güven'den flaş delege seçimleri açıklaması

CHP İzmir İl Başkanlığı İl Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda çarşamba günü yapılan toplantıda görüşülmeyen itiraz edilmiş ilçeleri görüşmek için bir araya geldi. Çiğli’de iptal edilen Atatürk ve Ataşehir mahallelerinin seçim tarihini 8 Ekim olarak belirlendi. İl Başkanı Güven “Oy kullanma koşulları Yüksek Seçim Kurulu seçim statüsüne uygun olarak yapılacak” dedi. Öte yandan delege seçimi sürecinde belediye başkanlarının sürece müdahil olduğu iddialarını da değerlendiren Güven, başkanların Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatına uygun olarak taraf olmadıklarını ancak partililerin kendilerini alana çekmeye çalıştıklarını söyledi. Güven'den flaş delege seçimleri açıklaması:

  • Ege Postası
  • 29.09.2017 - 16:16

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanlığı’nda bugün itiraz edilen ilçelerle ilgili İl Yönetim Kurulu Toplantısı’nda görüşmeler yapıldı. İtirazları karara bağlayan il örgütü tartışmalı mahalleler Çiğli Ataşehir ve Atatürk’ü 8 Ekim’de tekrar etme kararı aldı. Tarafların İl Yönetimi ve İl Başkanı’nın bizzat ilgileneceği yeni yapılacak seçime itiraz etme hakları bulunmayacak. Sandıktan çıkan ve tutanak altına alınan sonuç kesin sonuç olarak açıklanacak.

YSK STANDARTALARINDA SEÇİM

Toplantı sonrası açıklama yapan İl Başkanı Asuman Ali Güven, “Ataşehir ile Atatürk mahalleleri iptal edilmişti. Bunların ne zaman yapılacağını ve nasıl yapılacağını konuştuk. O iki mahallede seçim 8 Ekim’de yapılacak. Ama seçim standardı, fiziki koşulları ve yapılış şekli bizim bildiğimiz parti içi seçimler gibi değil daha yüksek standartlı olacak YSK’nın yaptırdığı seçimler statüsünde yapacağız. Daha titiz disiplinli yapılacak” dedi

SONUCA İTİRAZ HAKKI YOK

YSK koşullarını da anlatan Başkan Güven bu seçimin sonucuna itiraz edilemeyeceğini belirterek açıklanan sonucun kesin olacağını vurguladı. Başkan Güven, “Koşullar ne istiyorsa onu uygulayacağız. Hazirun cetveli, kimlikler, süre, her şey kurallara uyularak yapılacak. Fiziki şartları oy kullanma kabinleri, şeffaf sandıkları, güvenlik koşulları, Yüksek Seçim Kurulu Seçim Statüsü’ne uygun yapılacak. Her hangi bir tartışmaya meydan vermeyeceğiz. Yapıldıktan sonra itiraza yer verilmeyecek. Sonuçlar orada resmileşecek şekilde uygulama yapacağız. Tutanak tutulup ilan edildikten sonra itiraz koşulu olmayacak. İlan edilen sonuç kesin olacak” ifadelerini kullandı.

“GENEL BAŞKAN’A ANLATTIM”

Konuyla ilgili Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na da önceki gün kısa bir sunum yaptığını belirten İl Başkanı Güven “Çiğli ile özel olarak bizzat ilgilendiğini kendisine ilettim” dedi. Güven, “Genel Başkan ‘Seçimler nasıl gidiyor’ diye sordu. Süreci özetledim. 15’ine kadar devam edeceğini de belirttik. Önemli bir kesimin tamamlandığını bu hafta sonu biteceğini söyledim. Çiğli’deki konuyu da özet olarak söyledim ve bizzat ilgileneceğimi, delege seçimlerinin de sağlıklı bir şekilde yaptırıp sonuçları tartıştırmayacağım bilgisini verdim.

Çiğli’de sandık başında bir zafiyet yaşandığını ve buna müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Başkan Güven “İlçe yönetimi Atatürk ve Ataşehir’de yeterince inisiyatif kullanamadı, zaafiyeti yaşadı. Bizim görevimiz orada denetleme, izlemeydi. Bir şikayet, itiraz olursa değerlendirme amaçlı gözlemci pozisyonuydu. Şimdi iptal noktasına gelindi. Bunlardan biri orada seçimlerin standardının düşük tutulması ve gevşek davranılmasıydı. Sorumlu olması gereken görevlilerin fiilen sandık başında durmayışı, seçimi, sistemi kontrol edemeyişinden zafiyet doğdu. Baştan doğru yaparsanız adam gelmedi oy kullandı, yok ölüye oy kullandırdılar gibi eleştiriler ortadan kalkar. Sıkı bir kontrolle yaparsanız meydan vermezsiniz. Bunlardan dolayı itiraz, şikayet olmaz. Doğrudan müdahil olunacak. Bizler bu konuda inisiyatif alacağız. Ben de il başkanı olarak Ataşehir ve Atatürk mahallelerinde bizzat sorumluluk alacağım” diye konuştu.

“BAŞKANLARI ÜYELER ALANA ÇEKİYOR”

Öte yandan delege seçimi sürecinde belediye başkanlarının sürece müdahil olduğu iddialarını da değerlendiren Güven, başkanların Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatına uygun olarak taraf olmadıklarını ancak partililerin kendilerini alana çekmeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Güven, “Belediye başkanlarının büyük çoğunluğu taraf olmuyor aktif olarak. Genel Başkan’ın verdiği talimatları ihlal eden yok. Ufak tefek şeyler oluyor ama buna üyelerin çoğu zorluyor. Alana çekmeye çalışıyorlar. Belediye başkanları aslında o alana girmek istemiyorlar. Talimata uyuyorlar. Bir şekilde üyeler karıştırıyor. Ama genel anlamda ben görüyorum, belediye başkanları o konuda titiz davranıyorlar. Karışıyor denilenler de üyelerimizin başkanlarla iletişime girerek delege seçimlerinde tavır gösterme anlayışı söz konusu. Ben eleştirilecek bir durum olduğunu zannetmiyorum” şeklinde konuştu.

BUCA VE BORNOVA’DA İPTAL YOK

Toplantıda ayrıca Buca Yiğitler Mahallesi’nde 2 oy ile muhaliflerin kaybettiği delege seçimine gelen itiraz da karara bağlandı. Yiğitler’de ilk sayımda 139 mavi 140 beyaz  oy  çıkmasının  ardından yeniden sayım yapılarak 140 beyaz, 142 mavi listenin oy aldığı ve Mavi listenin kazandığı açıklanmış, Beyaz listeyi çıkaran DİSK Emekli-Sen Buca Şube eski Başkanı Doğan Zengin sonuca itiraz etmişti. Zengin önceki gün İzmir’e gelen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşerek dilekçesini ve şikayetlerini iletmişti. Yiğitler Mahallesi'nde İl Yönetim Kurulu İlçenin kararını onaylayarak sonucu geçerli kabul etti.

Bornova Tuna Mahallesi'nde de seçimlerin muhtarlık duvarına kurulan sandıkla yapılmasına gelen itirazı değerlendiren İl Yönetim Kurulu seçim sonucunun ilçeden geldiği haliyle geçerli kabul edilmesine karar verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.