Dolar 32,5570
%0.14
Euro 34,8526
%0.55
Altın 2.441,470
%0.35
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven'den İZFAŞ'a uyarı!

Güven'den İZFAŞ'a uyarı!

Uluslararası İzmir Enternasyonel Fuarı’nın 86’ncı kez kapılarını açtığı gün seremonide yaşanan protokol krizini değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, “İZFAŞ bürokratları CHP yönetiminde bir belediyede çalıştıklarının bilinciyle görevlerini yerine getirsinler” dedi. 'O bürokratlar nerede çalıştıklarına dikkat  etmeli'

  • Ege Postası
  • 19.08.2017 - 14:20

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Uluslararası İzmir Enternasyonal Fuar’ı açılış töreninin önüne geçen protokol krizinin CHP'li vekiller kendilerine arka sıralarda yer gösterilmesine çok sert tepki göstermiş ve salonu terk etmişlerdi. İZFAŞ'ta yaşanan protokol rezaletinden sonra geçen yılki açılışta ise CHP'li il yöneticilerinin listede isimlerinin olmadığı gerekçesi ile salona alınmadıkları ortaya çıkmıştı.

Geçen yıl benzer bir durumu yaşayan İl Başkanı Asuman Ali Güven krizin sonrasında salona gittiğini belirterek “Bu kriz olduktan sonra orada olduk. Milletvekillerinin gittiğini duyduk. Bu hoş bir şey değil. İzmir fuarı gibi güzel hazırlanmış bir yerde böyle bir sıkıntı yaşanması hoş değil. Gölge düştü açıkçası fuara” dedi.

SORUMLU İZFAŞ YETKİLİLERİ

Yaşanan krizin merkezinde İZFAŞ yetkilileri olduğunu belirten Güven, “Bürokratlar daha dikkatli olmalı. CHP'li vekillere karşı da daha dikkatli olmalı. İZFAŞ'ın ve yönetimin hatası bu. Sorumluluk İZFAŞ Yönetiminde. Milletvekillerimizi rencide eden, kıran bir kriz yaratmalarını hoş karşılamadık. Bu konuda asla böyle bir hataya düşülmemesi gerekir. Çok sayıda vekilin ayrılmasına neden oldular. Bir daha asla böyle bir şeye izin verilmemesi gerekli. Bu şahsi önerimdir. Milletvekilleri de çağırılıp telafi edilmelidir” diye konuştu.

“AZİZ BEY DE ÜZÜLDÜ”

Yaşananlar sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşemediklerini ancak kendisinin olaydan duyduğu üzüntünün geceye yansıdığını ifade eden Güven, “Aziz Bey de bu yoğunlukta üzüldü. Bir çok sorumluluğun yanında bunun da yaşanmasından üzüldüğü görüldü” şeklinde konuştu.

“DAHA DİKKATLİ DAVRANSINLAR”

Geçen yıl ki açılışta kendisinin de isim listesi krizi nedeniyle salona alınmadığını hatırlatan Güven, “Geçen sene de yaşandı. Daha titiz davranılması lazım. Kendilerinin CHP'nin yerel yönetiminde bürokratlık ve yöneticilik yaptıklarını unutmamaları gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Halk Partisi Yönetiminin bulunduğu bir belediye olduğunun duyarlılığını göstermeleri gerekiyordu. İZFAŞ yönetimi daha dikkatli davranmaları lazım. Hangi parti yönetiminde çalıştıklarını unutmamaları gerekir. Burada eksiklik var daha titiz olmalılar. Partiye karşı daha saygılı daha dikkatli hassas olmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu deneyimden sonra daha dikkatli olacakların düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.