Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven'den seçim değerlendirmesi: Centilmence bulmuyorum

Güven'den seçim değerlendirmesi: Centilmence bulmuyorum

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven dün yapılan delege seçimlerinde bir çok ilçede sorunsuz bir yarış olduğunu ancak bazı ilçelerde yaşanan sorunların gündeme yansıdığını söyledi. Yaşanan sorunların önüne geçilmesi için il yöneticilerinin tamamının takip ettiğini belirten Güven “Biz tarafsız olarak görevimizin başındayız” dedi. İl Başkanı Güven gelecek itirazları titizlikle değerlendireceklerini belirterek şu ana kadar herhangi bir itirazın kendilerine ulaşmadığını da bildirdi. İl Başkanı Güven, delege seçimlerini değerlendirdi

  • Ege Postası
  • 11.09.2017 - 14:07

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven İzmir’de yapılan delege seçimlerinin ilk gününü Egepostası’na değerlendirdi. Güven seçimlerin önceki dönemlere göre daha demokratik bir ortamda yapıldığını ifade ederek “Küçük gerilimler oldu ama bazen oluyor. Sonuçları etkilememesi, sağlıklı şekilde seçimlerin yapılması için İl Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım orada bulundu. Demokratik bir ortamda geçmesi için çaba sarf etti” dedi. Güven, Güzelbahçe'de üyelerden mesajla destek istenmesini centilmence bulmadığını da söyledi. 

YAKINDAN TAKİP EDİLDİ

İl yöneticilerinin sıkıntıları yakından takip edip müdahale etmesi için seçim alanlarında görev yaptığını dile getiren Başkan Güven geçmişte yaşanan şehir dışından üye taşıma konusunda bu yıl sorun yaşanmadığını, seçimlerin adil ve demokratik bir şekilde sürdürüldüğünü dile getirdi. Başkan Güven “İl yönetimi tarafsız davranmaya özen gösteriyor. Delege seçimlerinin Genel Başkan'ın mesajlarına uygun yapılan Adalet Yürüyüşü, miting ve kurultay ruhuna, onun mesajlarına, o çalışmalarımızın enerjisine uygun olarak yapılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Genel Başkanımızın da telkini bu yönde. Seçimlerin adil, demokratik, katılımcı olması, kimsenin dışlanmaması, kadın ve gençlik kotalarının uygulanması konularında hassasiyet gösterilmesi isteniyor. Biz de mümkün olduğu kadar en baştan beri bu düşünceleri paylaşıyoruz. Üyeler konusunda çok büyük sıkıntı yaşamadık. Ankara’dan üye gelir, tartışma olurdu. Bu seçimlerde yaşamadık. Olumlu bir ortamda başladı, inanıyorum ki bu hava bu şekilde devam edecek.  Partililerimiz bu seçimlerde olumlu bir atmosfer içinde oylarını verecekler” diye konuştu.

“TİRE’DE MÜDAHALE ETTİK YENİDEN DÜZENLENECEK”

Tire’de iptal edilen delege seçimleriyle ilgili eleştirileri de değerlendiren Başkan Güven “Tire’yle ilgili şikâyet geldi. Yapılacak seçimlerin doğru yapılmadığı, oldu bittiye getirilme noktasında olduğu şikâyetleri geldi. Hızlı bir takvim yapılmış. Kongreler süreci uzun bir süreç. Zaman çok fazla ama bunları yapabilmek için takvimin daha geniş zamana yayılmasını istedik. Kırsal bölgelerde de Tire gibi ilçelerde bunu söylüyorum. Partililerimiz delege seçimlerinde köy statüsünden, mahalleye dönen bölgelerde delege seçimlerinden faydalanmalılar. Köylere gidilmeli ve halkımızla siyaset konuşulmalı, partimizin çalışmaları ve ülkenin durumu konuşulmalı bu köylüye ulaşmada vesile olmalı. Geniş takvimde yapılmasını zaman diliminde yapılmasını bu sebeple de istiyorum. Bu aslında partimiz için de fırsat. Tire delege seçimleri yeniden gözden geçirilecek. Arkadaşları görevlendirdik. İlçe başkanımız oturup yeniden delege seçimiyle ilgili takvim oluşturacak buna göre yapılacak. Herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

“CENTİLMENCE BULMUYORUM”

Güzelbahçe’de üyelerden cep telefonu mesajıyla destek istenmesi konusunda da görüşlerini açıklayan Başkan Güven “İlçe Başkanları tarafsız olmalılar” dedi. Duyuru mesajlarının atılmasının önemli olduğunu söyleyen Başkan Güven mesajda liste rengi verilmesinin doğru olmadığını belirterek ilçe başkanlarının centilmence yaklaşması gerektiğini söyledi. İl Başkanı Güven, “Mesaj atılması konusunda da sıkıntılar eleştiriler oldu. Delege seçimlerinin yapılmasıyla ilgili duyuru amaçlı mesajlar atılmalı. Üyelere bilgi verilmeli ancak bu oy kullanılacak oy pusulası rengi konusunda İlçe yönetimlerinin ulaşması çok centilmence değil bu konuda daha hassas ve dikkatli davranmalılar, açık bir şekilde tercih ve tavırlarını belirtmelerine gerek yok. Onlar elbette taraftır çalışacaktır, ama bunu daha centilmence yaparlarsa sevinirim. Bu işaret olsun. Bundan sonra daha dikkatli davranacaklarını düşünüyorum. İtirazlık bir pozisyon değil bu centilmenlikle ilgili bir durum bu. Bir daha bu tip davranış sergilenmemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“İTİRAZ GELİRSE DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Hafta sonu delege seçimi yapılan çoğu ilçede sorun yaşanmadığını dile getiren Başkan Güven sorunsuz ilçelere teşekkür etti. Küçük gerginliklerin yaşandığı bazı ilçeler olduğunu da dile getiren Güven “Çiğli’de biraz gerginlik oldu. Çiğli baştan beri tartışmalı gidiyordu. Orada siyasetle uğraşan arkadaşlar yoğun ve dinamik çalışıyorlar, oradaki potansiyel daha farklı. En başından beri nabız yüksekti biz düşürmeye çalıştık. Ilımlı demokratik bir seçim için çaba sarf ettik. Çiğli kökenli 4 il yöneticimiz var. Bunu dışında da iki arkadaşımızı da görevlendirdik ki Çiğli seçimi demokratik olsun, gerilim çıkmasın ve seçime gölge düşmesin diye çaba sarf ettik. Seçimler konusunda çok tartışılacak konu olmadı. Yaşanan tartışmalarla ilgili bir itiraz gelirse objektiflik ve titizlikle değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN CHP’YE İHTİYACI VAR”

Başkan Güven "Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var diyerek “Yüksek katılımla yapıldı, sükunet sağlanmaya çalışıldı. İl yönetimi bu konuda görev ve sorumluluğunu yerine getirdi. Çaba sarf ediyor ve tarafsızlığımızı korumaya özen gösteriyoruz. Parti içi çalışmaların dışa dönük mücadelemizi etkilememesi noktasında duyarlılık içinde çalışıyorum. Dışa dönük bir mücadele var, daha yoğun olmamız gerekiyor. Delege seçimlerini demokratik bir şekilde barışçı bir ortamda yapalım. Kazanan yoktur. Kazanan CHP’dir. Bu rutin bir işlemdir. Siyasi Partiler Kanunu’nun verdiği sorumlulukla ilgili bir çalışmadır. Asıl olan parti dışı mücadeledir, onda başarılı olmalıyız. O başarıyı sağlayacak koşulları parti içi örgüt yapısı sağlayacaktır, ona uygun bir örgüt yapısının oluşması için çaba sarf etmeliyiz. Bu da parti içi dayanışma, sevgi, saygıdan geçer. Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var. Cumhuriyetimizin demokrasimiz CHP’ye ihtiyacı var, bunun bilinciyle davranılmalı. Bu konuda hassas olduklarını biliyorum. İlçe başkanlarımızın büyük çoğunluğu deneyimli siyasetçi bunlar parti içi avantajdır. Bu işlerin daha sağlıklı yapılması da onların bu deneyimlerinin katkısı olacaktır, gördüğüm kadarıyla büyük çoğunlukla ilçe örgütleri hassas ve dikkatli davranıyorlar” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.