Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven'e Ataşehir baskısı

Güven'e Ataşehir baskısı

Çiğli'deki delege seçimlerinin tartışmalı sandığı Ataşehir ile ilgili belirsizlik sürerken, İl Başkanı Asuman Ali Güven'in, ilçe yönetimince iptal edilen seçim sonuçlarını geçerli saydırmak için kulis yaptığı öne sürüldü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ün Güven'i arayarak, Çiğli ilçe yönetiminin aldığı iptal kararını iptal ettirmesi için talimat verdiği iddia edildi. Güven'e Ataşehir baskısı

  • Ege Postası
  • 27.09.2017 - 12:34

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI - CHP İzmir'in delege seçimlerinin sancılı bölgelerinden Ataşehir'de sular durulmuyor. İlçe yönetiminin seçim sonuçlarını iptal etmesine karşın il yönetimi "Seçim sonucu geçerli" açıklaması yaparken, şimdi de topa Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ün de girdiği iddia edildi. 

İl Başkanı Asuman Alİ Güven’in il yöneticilerini arayarak, itirazlar üzerine Çiğli ilçe yönetiminin iptal ettiği Ataşehir Mahallesi'ndeki delege seçiminin geçerli sayılması ve il yönetiminin, 'iptal' kararını iptal etmesi' için kulis yaptığı öğrenildi.  İl Başkanı Güven’in il yöneticilerine “Genel merkezden baskı var. Bu nedenle bu kararı almamız gerekir” dediği iddia edildi.

TEKİN BİNGÖL MUDAHALE EDİYOR

İl Başkanı Asuman Ali Güven’in bu ısrarının arkasından CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün olduğu, Bingöl'ün, İl Başkanı Asuman Ali Güven’i arayarak Çiğli Ataşehir Mahallesi seçimlerinde Çiğli İlçe Başkanlığının aldığı “iptal kararını iptal” etmesi için talimat verdiği iddia edildi. 

BİRLİKTE HAREKET EDECEKLER İDDİASI

Örgüt içinde konuşulan kulis bilgilere göre Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın Tekin Bingöl ile yakın teması nedeniyle bu konuda ricacı olduğu, Bingöl’ün de konuyu araştırarak böyle bir talepte bulunduğu iddia edildi. Ayrıca İl Başkanlığı süreci için Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın birlikte aynı saflarda yer alacağı da konuşulan konular arasında. Egepostası’nın daha önce gündeme getirdiği Tuncay Özkan ve İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu görüşmesinin de temelinde bu iş birliğinin bulunduğu iddia edildi.

İL BAŞKANLIĞININ YETKİSİ YOK!

Öte yandan Çiğli İlçe Başkanlığının 12 Eylül'de yapılan itirazı 13 Eylül'de görüştüğü ve iptal ettiği, kararı itiraz eden kişiye tebliğ ettiği, kalan süre içinde İl Başkanlığı'na bir itirazın olmadığı öğrenildi. İl yönetimi içinde yapılan bilgi alıverişinde ise ortak kanının, süresi içinde itiraz olmamasından dolayı “İl Başkanlığını yetkisinin olmadığı” ve bunan dolayı bu konun yönetim kuruluna taşınmasının tüzüğe aykırı olduğunun ifade edildiği öğrenildi.  

O sandıkta skandal görüntüler

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.