Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0684
%-0.15
Altın 2.309,700
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven: İzmir Cumhuriyet'in kalesidir

Güven: İzmir Cumhuriyet'in kalesidir

CHP İzmir İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. CHP'li Güven'den kurtuluş mesajı:

  • Ege Postası
  • 09.09.2017 - 14:39

CHP İzmir İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, İzmir'in Cumhuriyet ve demokrasinin kalesi olduğunu vurguladı, başkaldırının simgesi olduğunu söyledi, "İzmir Atatürk'tür" dedi. 

Güven’in mesajı şöyle:

“Bizler, 95 yıldır Atası’nın izinden, cumhuriyet ışığından ve kalbimizdeki vatan sevdasından ayrılmamış İzmir aşıklarıyız. İzmirliler olarak, ülkemizin karşılaştığı her zor durumda göğsünü siper etmiş birer cumhuriyet neferiyiz.  Bugün aşığı olduğumuz İzmir’imizin 95. kurtuluş yıl dönümü. İzmir sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada başkaldırının, bağımsızlık mücadelesinin, çağdaşlığın ve demokrasinin simgesi olarak bilinmektedir.

Ebedi başkomutamız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, 9 Eylül 1922'de kurtuluşumuz için son noktayı koydukları gün, tüm dünyaya "artık özgür ve bağımsız bir Türkiye olduğu", İzmir'den haykırılmıştır. 

İzmir kurtuluşun son noktasının konulduğu, cumhuriyetin kuruluşunun ilk adımının atıldığı kenttir.

İzmir, cumhuriyete, Atatürk'e ve özgürlüğümüze yönelen, içeriden ve dışarıdan gelecek her tehdide, ilk başkaldıran, ilk dur diyen kenttir.

Bundandır ki, demokrasiden, özgürlükten ve cumhuriyet rejiminden pek haz etmeyenler, İzmir'i ötekileştirmeye çalışmış, ancak her seferinde İzmirliden tokadı da yemişlerdir.

İzmir aşktır,

İzmir kurtuluştur,

İzmir cumhuriyettir, demokrasinin başkenti, cumhuriyetin kalesidir.

İzmir türkiye'nin yüz akıdır.

İzmir atatürk'tür,

Bu ülkeyi, bu kenti, özgürlüğü ve bayrağı verenleri, başta kurucumuz ve kurtarıcımız mustafa kemal atatürk ve tüm şehitlerimiz olmak üzere minnet,şükran ve rahmetle anıyorum.

izmir'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı  kutlu olsun. iyi ki izmir var.

 

                                                                                                        

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.