Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven'le A'dan Z'ye delege seçimi

Güven'le A'dan Z'ye delege seçimi

CHP’de devam eden delege seçimlerinde, bazı ilçelerde yaşanan gerilimlerle ilgili İl Başkanı Asuman Ali Güven çarpıcı açıklamalarda bulundu. Güven, delege seçimi dendiğinde akla gerilim geldiğini, bu konuda pek iyi olmayan bir genetik mirasları olduğunu vurguladı.  Güven'le A'dan Z'ye delege seçimi

  • Ege Postası
  • 18.09.2017 - 10:24

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Egepostası'na delege seçimlerini değerlendirdi. Delege seçim sürecinde yaşananlar, olumsuzluklar ve gerilimle ilgili çarpıcı bir tespit yapan Güven, "İyi olmayan bir genetim mirasımız var. Delege seçimi deyince gerilim anlıyor. Oysa güzel, hoş bir ortam, gideceğiz sandıkta oy kullanacağız, hep beraber öpüşüp koklaşacağız. Kazanan taraf kaybedenleri teselli edecek, hep beraber gidip yemek yiyeceğiz. Eskiden bu işler böyle olurdu" dedi.

İL YÖNETİMİ HER YERDE

Seçim sürecinde bütün ilçelerde görevliler olduğunu, bazı ilçelerde yaşanan nahoş olayları ellerinden geldiğince takip etmeye çalıştıklarını vurgulayan Güven, "Yaşanan bazı olumsuz olayları bize geldiği sürece İl yönetimi olarak çözüyoruz. İlçelerde yaşananları il yönetimi olarak bizim bunları denetleme şansımız yok. Bu biraz da parti kültürü. Kırsalda delege seçimi yaparken parti çalışması şeklinde yapmanız lazım diyorum. Birçok ilçemizde delege seçimi var. Her seçimde iki üç tane il yönetim kurulu üyesi arkadaşımız var. Bir sıkıntı varsa bilgimiz olsun, hem müdahil olalım, kavga ettirmeyelim hem de bilgimiz olsun. Bir şikayet ya da eleştiri olduğunda daha doğru karar verelim. Tüm delege seçimlerinin yapıldığı yerlerde temsilci arkadaşımız var" dedi. Güven sözlerini şöyle sürdürdü: 

GENETİK ALIŞKANLIKLARIMIZ VAR

Devraldığımız genetiklerimiz var. Genetik miraslarımız var. İyi genetik miraslar değil. Alışkanlık olmuş. Delege seçimi deyince gerilim anlıyor. Güzel, hoş bir ortam, gideceğiz sandıkta oy kullanacağız, hep beraber öpüşüp koklaşacağız, yemek yiyeceğiz, kazanan taraf kaybedenleri teselli edecek, hep beraber gidip yemek yiyeceğiz. Eskiden bu işler böyle olurdu.

ÖNCEKİ DÖNEMLERR GÖRE DAHA İYİ

Son dönemlerde partimizde bu gelenekler ters dönmeye başladı. Yani bir gerilim, kavga kültürü var. İl Başkanlığı olarak tansiyonu düşürmeye çalışıyoruz. Yaptığımız bu. Ancak; şunu ifade etmem gerekirse, iki sene önce, dört sene önce olan delege seçimlerinden, hatta üye yazımlarına kadar işlerin daha iyi gittiğini söyleyebiliriz.

GENEL BAŞKAN ENGEL OLDU

Şimdi işler bu konuda daha ılımlı ve yumuşak gidiyor. Eskiden üyeler yazılırdı, Ankara’dan, MYK’dan üyeler gelirdi. Bu da büyük haksızlıklara neden olurdu. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu koltuğa oturduktan sonra bütün bu yaşananlara engel oldu, reddetti. Yapılmayacak, dürüst ve şeffaf olacağız."

OLACAK İŞ DEĞİL!

Parti içinde gereksiz polemikler yaşandığını ve bundan üzüntü duyduğunu kaydeden Güven, Güzelbahçe'de yaşananları örnek verdi. Güven, "Yani olacak iş değil. Ne milletvekiline ne belediye başkanına ne ilçe başkanına, ne eşlerine yakışıyor. Siyasete malzeme yapılır mı bunlar. Bunları yapıyoruz ondan sonra medyaya malzeme oluyoruz.  Bunlar doğru değil. Bu durumlara gelmemiz lazım. Ama maalesef bir anda kaptırıyoruz kendimizi geliyoruz. Sonra da telafi etmek de zor oluyor. Düzeltmek de zorlaşıyor. Ama bir şekilde düzelteceğiz" diye konuştu. 

DAHA İYİ MİRAS BIRAKACAĞIZ

Mümkün olduğunca nabzı, tansiyonu düşüreceklerinin altını çizen Güven, sözlerini şöyle tamamladı:

"Demokratik bir ortamın oluşması için, partiyi koruyarak bu işi de atlatacağız. Bir sonraki delege seçimine daha iyi bir miras bırakacağız. Belki o delege seçimi bundan daha güzel geçecek, daha demokratik olacak. Birdenbire her şey düzelmiyor. Kolay değil yani.

ÖRGÜTTE CİDDİ BİR KIPIRDAMA VAR

Geldiğimiz günden beri önemli çalışmalar yaptık. Örgütü kucaklayan çalışmalar yaptık. İZBAN”prtokol krizinden sonra örgüt varlığını ortaya koydu. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekten muhteşem kalabalık oldu. Coşku oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu mutlu oldu, yüzü güldü. Fener Alayı çok güçlü oldu, izdiham oldu.  Bizim  parti kuruluş yıldönümü kutlamamız daha önceki yıllarda sadece kuru çelenkle oluyordu. 900 kişi havagazında kutladık, pasta kestik. Tarihinde olmayan şeyler bunlar.

BEN BİR GELENEK BAŞLATTIM

Kutlamalarımıza diğer illerden üç İl Başkanını davet ettik. Diyarbakır, Siirt ve Hakkari il başkanları geldi. Ben bir gelenek başlatayım dedim. Anadolu ile bağlantılarımız, Kürt vatandaşlarımızla diyalog olsun. Oradaki örgütlerimiz oralarda iktidarda olmamamız nedeniyle bu duyguları yaşayamıyor. Bu coşkuyu birlikte yaşadık. Böyle bir iletişim kurduk.  Ben geldiğimden beri partimiz içinde kurumsallık kimliğini güçlendirmeye çalışıyorum.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.