Dolar 32,5423
%0.09
Euro 34,8988
%0.68
Altın 2.435,820
%0.12
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven tartışmaların perde arkasını anlattı: 'Tartıştık tabii ki!'

Güven tartışmaların perde arkasını anlattı: 'Tartıştık tabii ki!'

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven delege seçimleri döneminde yaşanan tartışmalı İl Yönetim Kurulu Toplantısı'nda yaşananların demokrasi gereği olduğunu öyledi. Tartışarak sonuca varacağız diyen Güven, "Önemli olan doğru bir karara varmak. Kurulların görevi bu tabi ki tartışacağız" diye konuştu. İl Yönetim Kurulu Toplantısında yaşananları değerlendirdi

  • Ege Postası
  • 23.09.2017 - 12:26

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Toplantısı'na bu hafta Karşıyaka'da yarın yapılacağı duyurulan, ardından 17 üyenin "oy kullanamayacağız" gerekçesiyle iptal ve erteleme isteği nedeniyle 7 Ekim'e alınan, muhalefetin ise ilk tarihte yapılması için imza toplayıp direndiği Bahçelievler Mahallesi delege seçimi damgasını vurmuştu. Tartışmalı geçen Yönetim Kurulu Toplantısı'nda İl Başkanı Asuman Ali Güven'in konuyla ilgili oylama yapmak istememesi üzerine çıkan tartışma koridorlara yansımıştı. İl Başkan Yardımcısı Şirin Akgül'ün tartışma esnasında istifa etmek istediğini söyleyerek dışarı çıktığı ardından ikna edilerek geri döndürüldüğü öğrenilmişti. Akgül'ün İl Yönetimi olarak irade konulması talebi sonrası ise İl Başkanı Güven'in her iki tarafın da istediği olmasın 30 Eylül olsun diyerek karar vermiş bu karara da İl Yöneticisi Dilek Bilgin Şerh koyacağını belirtmişti.

"KARŞIYAKA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Bu gelişmeler ardından eleştirilen İl Başkanı Güven Ege Postası'na açıklamalarda bulundu. Karşıyaka Bahçelievler Mahallesinde İlçe Yönetiminin 30 Eylül tarihinini açıkladığı ve hazırlıklara başladığını söyleyen İl Başkanı Güven 'İlçe Başkanını refuze edemem' cümlesiyle ilgili eleştirileri "İlçe başkanlarının parti içinde çok önemli görev ve sorumlulukları olduğunu düşünüyorum. Delege seçimi tarihlerini programlamak da onların görevi. İl Yönetiminin görevi daha çok koordinasyonu sağlamaktır. Haksız bir durum varsa onu düzeltmek görevimiz. ama asıl görev ve yürütme İlçe Başkanlığı ve yönetiminde" diyerek yanıtladı.

Karşıyaka İlçe Yönetimine yakın olduğu iddialarını da değerlendiren Güven "Karşıyaka'ya yakınım tabi ki. En büyük oy aldığımız İlçemiz. Karşıyaka partim için önemli. Farklı bir nedenden dolayı değil, itina gösteriyorum, kırmamaya çalışıyorum. En çok oy aldığımız büyük ilçelerimizin başında gelir. Büyük ilçelerimiz dengeleri ve nüfusunun büyük olmasından dolayı farklı değerlendirilmesi gerekir" diye konuştu.

"TARTIŞMAZ OLMAZSA YÖNETİM DE OLMAZ"

Tartışmalı geçen İl yönetim Kurulu toplantısında yaşananların doğal bir durum olduğunu da dile getiren Başka n Güven "Yönetimlerde tartışmalar olur. Tartıştık yani. Tartışma olmazsa, yönetim olmaz. Fikirleri, önerileri hep birlikte konuştuk tartıştık. Ona göre de karar veriyoruz. Herkes her zaman aynı şeyi düşünmez. Kurul olmanın özelliği budur. Konuşulur hep birlikte karar verilir. Önemli olan da budur. Yönetim Kurulu'nda da yaptığımız budur. Her zaman da tartışacağız, tartışmazsak yönetim yolmaz. Özel bir durum değil" ifadelerini kullandı.

"DAHA SORUNLULARINI DA GÖRDÜK"

Delege seçimlerinin yürütüldüğü mahalle ve ilçelerde bir çok itiraz ve tartışmanın ilçelere yansıdığı ve il yönetimi önüne sunulmak üzere hazırlandığı iddialarını da değerlendiren Başkan Güven "Bunlardan daha sorunlu zamanlar da yaşanmıştı. Delege seçimi sürecinde yaşanabilen şeyler. Abartılacak bir durum yok. Önemli olan kırmadan demokratik olarak sonuca ulaştırmak. 2 hafta sonra hepsi bitecek. Bir kaç ilçede bu tür şeyler yaşandı. Bunlarda İl Yönetimi hakemliğinde kademeli olarak çözülecek. Yeniden yapılacak ya da düzen getirilecek. Çözülemeyecek sorunlar değil" dedi.

"SÜZGEÇTEN GEÇİRECEĞİZ"

Karabağlar Sarıyer Mahalle delege seçimlerinde İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve İl Yöneticisi Çetin Özdemir ile ilgili iddiaları da sorduğumuz Güven "Bu konuya hakim, vakıf değilim. Konularla ilgili inceleme başlatacağız. Tüm mahallelerde ne olduğunu aynı anda öğrenemiyoruz, inceleyeceğiz. Bazı arkadaşlarımızın gözlemlerini değerlendireceğiz.  Neler söylendiğini göreceğiz. Süzgeçten geçecek. Delege seçimlerinde böyle propaganda tabi ki yapılacaktır, oy istenecektir. Yarış varsa tarafı olacaktır. Oy istemeleri normal ama orada fiilien baskı yapmak, zor kullanmak, benzer olaylar CHP'ye yakışmaz. Bu demokratik bir seçim kurallar, içinde yapılması gerekir. Kimsenin kimseyi baskı altına alma hakkı yoktur.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.