Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hacı Bektaş'ta birlik ve beraberlik mesajları

Hacı Bektaş'ta birlik ve beraberlik mesajları

Hacı Bektaş Veli Anma Töreni’nde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu birlik ve beraberlik mesajları verdi

  • Ege Postası
  • 15.10.2017 - 07:27

54. Ulusal, 28. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Töreni, dün Nevşehir Hacıbektaş’takiKemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, milletvekilleri ve il yetkililerinin yanı sıra İran Büyükelçisi Mohammad Ebrahim Taherian Fard da katıldı. Kılıçdaroğlu ve Kurtulmuş, tören başlamadan önce salona birlikte girerek vatandaşları selamladı.

Gazete Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre toplantıda konuşan Bakan Kurtulmuş, etkinliğin Türkiye’nin çok hassas bir dönemden geçtiği günlerde yapıldığını söyledi. İslam coğrafyasının ve yakın bölgenin neredeyse tamamında birtakım çalkantılar, kavgalar, gürültüler, cinayetler yaşandığına dikkat çeken Kurtulmuş, “Tabiri caizse, bir asır önce konulan emperyal proje, bir asır sonra bütün teferruatıyla uygulanmaya çalışılıyor” dedi.

“Bu coğrafyanın insanları bir taraftan etnik kökenlerindeki farklılıklar, diğer taraftan mezhep ve meşrep farklılıkları dolayısıyla birbirlerine düşman edilmeye çalışılıyor” diyen Bakan Kurtulmuş, “Hep beraber, bizi bir kez daha zor dönemlere sokmak için aramızdaki mezhep ve meşrep farklılıklarını, etnik kökenleri bir şekilde kaşımak isteyenlere ‘Dur’ diyeceğiz. Onların sözlerine asla ve asla kulak asmayacağız. Bu topraklarda hepimizin, bütün canların bir olduğunu, beraber olduğunu bütün dünyaya haykıracağız” ifadesini kullandı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise Kurtulmuş’a sözleri için teşekkür ederek, “Sayın Bakan Kurtulmuş hepimizin özlediği bir konuşma yaptı. Sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. Bizim birliğe, kardeşliğe ihtiyacımız var. Kavgaya değil, huzura ihtiyacımız var” diye konuştu.

Hacı Bektaş Veli’nin 13. yüzyılda yaşamış büyük bir düşünür ve Anadolu ereni olduğunu kaydeden, “Anadolu’nun insancıl ve akılcı tutumuna önderlik yapmıştır” vurgusunu yapan Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş ocağında yetişen erenlerin dünyanın her tarafına gittiğine dikkat çekti. CHP Lideri, “Hacı Bektaş Veli, Osmanlı’da Yeniçeri ocağının piri sayılmıştır. Hacı Bektaş Veli helal kazanç konusunda fikirlerde bulunurken, tembelliğe, haksız kazanca karşı da tepkisini koymuştur. Hacı Bektaş Veli, Mevlânâ, Ahi Evran, çağdaş Türkiye’nin uygarlık birikimine katkı koymuş ve anmayı hak etmiştir” dedi.

BARIŞ SİMGESİ

Törende , 24. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü, Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi’nden Doç. Özgür Savaşçı’ya verildi. Günün anısına, Kılıçdaroğlu ve Kurtulmuş’a da barışı simgeleyen güvercin hediye edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.