Dolar 32,5457
%0.02
Euro 34,9188
%0.26
Altın 2.431,750
%0.35
Bist-100 9.712,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hain terör saldırısı sonrası İzmir'den ilk tepkiler

Hain terör saldırısı sonrası İzmir'den ilk tepkiler

İzmir Adliyesi Hakim-Savcılar girişinde gerçekleşen hain terör saldırısı sonrası siyasilerden tepki yağdı. Terörle mücadelede birlik beraberlik vurgusu yapıldı.  Hain terör saldırısı sonrası

  • Ege Postası
  • 05.01.2017 - 17:32

EGE POSTASI - İzmir Adliyesi'nin hakim ve savcıların kullandığı C Kapısı önünde gerçekleşen hain terör saldırısı sonrası siyasilerden tepki mesajları geldi. Saldırıyı kınayan siyasiler birlik beraberlik vurgusu yaptı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Ülkemizin her kenti, insanlarımız terörle yüz yüze. Türkiye bunu hak etmiyor. İzmir’deki şehitlerimize rahmet, yaralılara şifa diliyorum."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu: "İzmirimize büyük geçmiş olsun"


Orman ve Su İşleri Bakanı, İzmir Eski Milletvekili Veysel Eroğlu: "İzmir'deki hain terör saldırısında şehit olan polisimize ve adliye çalışanımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

CHP Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: "Terörün,alçak ve hain yüzü bugün İzmirimize ateş düşürdü. Polisimizi ve yurttaşlarımızı hedef alan teröre lanet olsun. Başımız sağolsun..."

CHP Parti Sözcüsü, İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke:  "Terör kabusu bugun İzmirimizi vurdu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.Teröre lanet olsun!"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Nükhet Hotar: "İzmirlilerden provokasyona gelmemelerine ve bu haineler fırsat vermelerini rica ediyorum.En büyük duamızın yaralılarımızın bir an evvel iyileşmesi yönünde.Patlamadan yaklaşık 1 saat önce “İzmir’de neden patlama olmuyor” şeklinde tweetler atıldığını görüyorduk.Türkiye üzerine kurulan tuzakların farkında olmalıyız."

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit: “Ne yazık ki, terör bu ülkenin gerçeği oldu. Daha İstanbul’un acısı dinmemişken, İzmir’de gerçekleştirilen hain saldırıyla bir kez daha sarsıldık. Ama şunu herkes bilmeli ki, demokrasinin, hoşgörünün, uzlaşının ve çağdaşlığın simgesi İzmir’i karıştırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. CHP İzmir milletvekili olarak diyorum ki; Ne bu terör örgütlerine, ne de bu güzel vatana kıymaya çalışanlara teslim olmayacağız. Ve bizi bölmeye, kutuplaştırmaya çalışanlara karşı dimdik ayakta duracağız"

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: "Olay yerindeyiz. 2 Şehidimiz var. Bu ülke bu acıları hak etmiyor."

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: "Gerçekleşen terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya: "Milletimizin birlik ve beraberliğine, aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kasteden alçaklar bu kez İzmir'imizi hedef aldı.İzmir, birliğin, dirliğin ve dirayetin şehridir. İzmir, hainlere ve onların işbirlikçilerine asla boyun eğmez. Başaramayacaksınız.Teröre karşı birlik ve beraberliğimizi muhafaza edecek, hainlerle olan kararlı mücadelemize devam edeceğiz.Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hemşehrilerimize ve Güzel İzmir'imize geçmiş olsun. Allah devletimizi ve milletimizi korusun.Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. İzmir'imizin ve milletimizin başı sağ olsun."

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray: "Başta İzmir Adliyesi çalışanları olmak üzere Türk hukuk camiasına geçmiş olsun diliyorum. Hain terör karşısında partiler üstü bir anlayışla milletçe el ele vererek mücadelede kararlıyız. Ayrıca İzmirli hemşehrilerime de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu: "Türkiye uzun zamandır çok yönlü terör saldırıları altındadır. Terör bu kez o kirli ve zalim yüzünü İzmir'de göstermiştir. İzmir Bayraklı Adliyesi C kapısı girişindeki polis noktası yakınında gerçekleşen bombalı araç saldırısı sonucu 1 polis memurumuz ve 1 adliye çalışanımız hayatını kaybetmiş, yaralılarımızın tedavileri sürmektedir. Acımız büyüktür. Uzun süredir sosyal medyada İzmir'i hedef gösteren hesapların kime hizmet ettiği muhakkak suretle araştırılmalı ve ortaya çıkarılmalıdır. Millet olarak Allah'ın izniyle terörizme boyun da eğmeyeceğiz, diz de çökmeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. İzmir'in kardeşliğine, sıcaklığına hiçbir terör saldırısı zarar veremeyecektir. Yaşamını yitiren şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır ve yaralılarımıza acil şifalar dilerken, bir kez daha güzel İzmirimize geçmiş olsun diyorum."

CHP PM Üyesi, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol: "Yine hain bir saldırı...  İzmir Emniyet Müdürlüğü polislerinin dikkatli ve cesurca müdahalesi can kaybımızı önledi. Terör eylemini engelleyen ve bu aşağılık terör örgütü mensuplarını başarısız kılan emniyet mensuplarımızı kutluyorum. "

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel: "İzmir'de terör saldırısını nefretle kınıyorum. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa dilerim.Teröre karşı birlik olalım."

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık: "Milletimize ve İzmir'imize geçmiş olsun. Terörle mücadelemiz her zamankinden daha güçlü şekilde devam edecek. Başaramayacaksınız." 

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli: " Şehitlerimize cenab-ı Allahtan rahmet diliyorum yaralılılarımıza acil şifalar diliyorum. Terör alçakça haince  eylemdir. Hep birlikte buna karşı çıkmalıyız bir olmalıyız beraber olmalıyız buradaki irademizin  sağlamlığını göstermeliyiz ben büyük geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: "Maalesef 2 şehidimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Ulusumuzun ve İzmir'imizin başı sağ olsun."

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay:  " Huzurun, barışın, kardeşçe birlikte yaşamanın şehri İzmir'deki terörü şiddetle kınıyorum. Terör döktüğü kanda boğulacak."

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan: "Kahpe terör hoşgörünün,birliğin,kardeşliğin şehri İzmirimizde alçak yüzünü gösterdi. Lanet olsun sizlere de sizi besleyen alçaklarada!Ama unutmayın şerefsizler o ateşlerde yanacaksınız! Bu ülke, bu millet sizin gibi kansızlara boyun eğmedi eğmeyecek.Ülkemize, milletimize, İzmirimize tüm hemşerilerimize geçmiş olsun."

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven: "Ülkemizin dört bir köşesinde tarifsiz acılara, can kayıplarına yol açan kahpe terör örgütleri , Barışın ve Hoşgörünün başkenti İzmir'e de kanlı ellerini uzatmışlardır. Bu saldırıyı kim yaptıysa CHP İzmir olarak nefretle kınıyor, bilinen en büyük lanetlerle lanetliyoruz. Bu alçak terör saldırısı İzmir'deki barışı, kardeşliği ve huzuru hedef almıştır. Bu alçaklar sivil ve masum İzmirlileri, polisimizi hedef almıştır. Bizler , İzmir'de insanlarımıza yönelen her tehditte göğsümüzü siper etmeye, İzmir'deki huzurun devamını sağlamaya ve tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'i de bu terör belasından temizlemeye kararlıyız.Kendini bilmez troller tarafından güzel İzmir'imizin terör örgütlerine hedef gösterme gibi bir alçaklık yapanlar ve onların zihniyetinde olanlarda, bu saldırının bir diğer sorumlusudur. Halkımızı bölmeye çalışan, İzmirliyi hedef gösterenlerinde, acilen en sert şekilde cezalandırılmasını istiyoruz."

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican: "Ülkemizi içine çekmeye çalışan terör sarmalı; İzmir'de de kanlı yüzünü gösterdi. Hattın değil, bütün sathın mücadele ve müdafaasını gerektiren terör illeti, terör örgütlerinin kanlı işbirliği, İzmir'de de canımızı yaktı. Daha fazla sayıda can kaybı olabilirdi fakat güvenlik güçlerimizin cefakar ve fedakar müdahalesi ile bu boyutta kaldı ki; aksi takdirde; çok büyük kayıplarla karşı karşıya kalabilecektik. Şehit olan kahraman polis memurumuz ve adliye memurumuza Allah'tan rahmet diliyorum. Çok daha büyük bir can kaybını hedefleyen teröristleri durduran polis memurumuz Fethi Sekin'in iman dolu ve teröristlerin üzerine yürüyen korkusuz yaklaşımıyla büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir. Şehitlerimizin ailelerine Allah'tan sabır diliyorum. Hamdolsun ki; böyle vatan evlatlarımız ve o evlatların anaları var. Yaralılarımızın durumlarını ise yakından takip ediyoruz, onlara da acil şifalar diliyorum" 

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş: "Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Bu alçaklığın üstesinden ancak Bir ve beraber olduğumuzda gelebiliriz"

CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Sinan Sarıküse:  "İzmir Adliyesin'de iki araçta Patlama! Yazıklar olsun,Allah sizi Kahretsin! Canını feda eden kahraman Güvenlik Güçlerimiz sayesinde büyük bir facianın önüne geçildi!2 terörist etkisiz hale getirildi,3. teröristin kaçtığı ikiz kuleler yönünde Polisimizin çalışması devam ediyor.Şu an için biri polis,biri adliye çalışanı olmak üzere 2 Şehidimiz var"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ: "Maalesef İzmir Bayraklı Adliyesi önünde bombalı araç ile terör saldırısı gerçekleştirildi. Birlik ve beraberliğimizi bozamayacaksınız! Terörü yapanlara da destekçilerine de lanet olsun."

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar: "İşgaliyle bağımsızlık savaşımızı başlatan, kurtuluşuyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu muştulayan kentimize saldırdılar.İzmir,  Türkiye Cumhuriyeti’nin simgesi, demokrasinin, çağdaşlığın ve laikliğin yaşayan ve yaşatan değeridir. Türkiye’yi, bu kez de İzmir’inden vurmayı denediler.Soysuzlar, işbirlikçileri ve onlar sayesinde rant devşireceğini sananlar bilmelidir ki; ne İzmir’i, ne de ülkemizi ele geçiremeyeceksiniz.. Başaramayacaksınız!Karşıyaka, şehitlerini acı, saygı ve minnetle anarken, bir kere daha haykırıyor:Yobazlığa, faşizme, teröre ve şiddete hayır! Yaşasın çağdaş, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti!"

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem: "Milli birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacaklar Şehit olan polisimize Allah'dan rahmet yaralılarımıza acil şifalar..."

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş: " İzmir'imize ve İzmir yargı camiasına büyük geçmiş olsun..."

Kemalpaşa Belediye Başkanı  Arif Uğurlu: "İzmir Adliyemizde Yapılan Hain Terör Saldırısında Şehit Olanlara Allah'tan Rahmet Yaralılara Acil Şifa Dilerim.Terörü Lanetliyoruz."

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila: "Ülkemizin birliğine yönelik üst üste gerçekleşen terör olayları, İzmirimizi de hedef aldı. Bu alçak saldırıyı kınıyoruz."

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya: "Tek İzmir'imiz kalmıştı.Şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu: "Terör bu kez İzmir’de kirli yüzünü gösterdi.  Düşmana ilk kurşunun atıldığı, demokrasinin ve bağımsızlığımızın sembolü güzel İzmir’de kanlı terör örgütü karanlık yönünü ortaya koydu.  İzmir Adliyesi'nde gerçekleşen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan anlayışından uzaklaşmayacağız. Toplumu kutuplaştırmaya yönelik, devletimizi yıldırmaya yönelik, milletimizi korkutmaya yönelik girişimlerde bulunanlar asla başarılı olamayacaklar. Hiçbir menfur saldırı amacına ulaşamayacak. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemize yönelik her türlü karanlık oyunu bozacağız. Allah birliğimizi, beraberlimizi daim eylesin. İzmirimize ve ülkemize geçmiş olsun. Bir kez daha büyük bir kahramanlık örneği göstererek facianın büyümesini önleyen ve şehit olan polisimiz Fethi Seki ve mübaşir Musa Can’a Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum.”​

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur: "İzmirimiz'e büyük geçmiş olsun. Teröre de terörü destekleyenlere de lanet olsun."

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar: "Demokrasinin ve bağımsızlığın sembolü İzmir'in bu kirli oyuna asla izin vermeyeceğini de kahraman polisimizle bir kez daha gördü. Saldırıyı kınıyorum. Bizler bu vatanı, bu kenti asla onlara bırakmayacağız. Terörün bizi sindirmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu alçak ve hainlere de hak ettikleri yanıtı vermekten hiçbir şekilde çekinmeyeceğiz, bizde Seyitler Ömer olur yeri gelir Fethi olur kısacası kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için" 

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Güzel İzmir’de alçakça saldırı…

HDP İzmir İl Başkanlığı: "İzmir'de gerçekleşen saldırıyı kınıyoruz! Yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Şiddetin tamamiyle son bulmasını, ülkemizde bir daha acıların yaşanmamasını istiyoruz."

DİKİLİ BELEDİYESİ IŞIKLARINI SÖNDÜRMEYECEK!

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, İzmir Adliye Binası C Blok giriş kapısı önünde gerçekleştirilen alçak terör saldırısını kınayarak, hain saldırıyı ülkemizin ve İzmir’imizin huzuruna, birliğine ve aydınlığına karşı gerçekleştirilmiş barbar ve iğrenç bir eylem olarak tanımladı. 

Başkan Tosun’un, İzmir Adliyesi önünde gerçekleştirilen alçak terör saldırısını kınadığı açıklamasında, teröristlerin açtığı ateşle şehit düşen kahramanlara Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm İzmir’e başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileklerini sundu. 

“İzmir’i Terör Bataklığına Sokturmayacağız”

İzmir'in farklı kültürlerin yüzyıllardır barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığı, sevginin, hoşgörünün ve çağdaşlaşmanın kenti olduğuna vurgu yapan Dikili Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Tosun, hiç bir gücün İzmir'deki aydınlığı, kardeşliği, barışı tahrip edemeyeceğini ve İzmir'i terör girdabının içine sürükleyemeyeceğini kaydetti. Kalleş terör eylemine ve hainlere karşı verilen mücadelede İzmir Polisi'nin sergilediği başarı ve fedakarlığa da dikkat çeken Başkan Tosun, “Bir polis memurumuz hainleri fark ediyor ve fedakarlıkla,  vatanseverlikle canı pahasına bu kalleşlerin daha büyük bir eylem yapmasını engelliyor. Bu kahraman polisimiz ve bir adliye çalışanımız teröristlerin açtığı ateşle şehit düşüyor. Tüm kararlılığımızla söylüyorum; polisimize, askerimize, adliye çalışanımıza sıkılan her kurşun, halkımıza ve Cumhuriyetimize sıkılmış bir kurşun demektir. Polise, askere yönelik her türlü terör eylemi, halkımıza yönelik terör eylemidir. Çünkü onlar halkımızın ve milletimizin vicdanıdır. İçtenlikle söylüyorum İzmir ve İzmirliler asla ve asla teröre teslim olmayacak ve teröre karşı hep onurlu, dik duruşunu sürdürecektir. Kimse İzmir’i terör bataklığına sokamaz ve bizim birliğimizi bozamaz" dedi.

“İzmir'in Işığını Kimse Söndüremez”

Bu saldırının İzmir’deki toplumsal barışa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe karşı yapılmış bir eylem olduğu ifade eden Başkan Tosun, “Birliğimize, huzurumuza kastedenler, ülkemizi kan gölüne çevirmek, İzmir’imizi de terör bataklığına sürüklemek isteyen alçaklar amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. Polisimize, güvenlik güçlerimize, adliye çalışanlarımıza ve tüm İzmir'e büyük geçmiş olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Teröre karşı birlik olma adına bu akşam belediye hizmet binamızın ışıklarını kapatmayacağız ve bu tepkimiz ile “İzmir'in ışığını kimse söndüremez” mesajını vereceğiz' dedi.

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü: “İzmir Adliye binası önünde gerçekleşen hain saldırıyı şiddetle, nefretle kınıyoruz. Bu saldırıların ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef aldığı ortadadır. Sabrımızın sonuna kadar sınandığı bu günlerde, tüm vatandaşlarımıza birlik çağrısında bulunuyoruz. Bu saldırılara verilecek en iyi cevap; yılmadığımızı ve korkmadığımızı göstermektir. MÜSİAD olarak sağlam duruşumuzu koruyarak, tüm çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz, üretmeye ve büyümeye devam edeceğiz. Teröre diz çökmeyeceğiz. Tüm iş dünyasının ve vatandaşlarımızın da aynı şekilde davranacaklarına inancımız tam. Saldırıda yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Cesur polisimizin müdahalesi faciayı önledi. Şehit polisimize ve şehit olan adliye çalışanımıza Allah’tan rahmet, başta yakınları olmak üzere tüm milletimize baş sağlığı diliyoruz” dedi.

EGİAD: Tuzağa düşmeyeceğiz

Ege Genç İşadamları Derneği’nden yapılan açıklamada “ terörle mücadele ve istihbaratta örnek kent gösterilen, İzmir’imiz, çok büyük bir hain planı yine polisimizin dikkati ve özverili müdahalesi sayesinde daha da büyümeden atlatmayı başarmıştır. Maalesef iki şehidimiz ve yaralılarımız var.  Ancak bu bela daha büyük bir eyleme dönüştürülmeden bertaraf edilmiştir. Hain bir plan yapılmış, şehit polisimiz Fethi Sekin’in dikkati ve cansiperane müdahalesi sayesinde daha büyük bir facianın önüne geçilmiştir. Dün Kayseri’de, İstanbul ‘da bugün İzmir’de her gün yeni bir acıya uyandığımız ülkemizde oynanan bu sinsi oyun amacına ulaşamayacaktır. Terör adres sormuyor, ayrım yapmıyor. Şuursuzca saldıran terör örgütleri Türkiye’ye karşı açılan bir topyekün savaşta kullanılan maşalardır. Bu ortak düşmana karşı mücadelede hepimize görev düşüyor. İktidarı ve muhalefeti ile siyasi partilerimizin, vatandaşlarımızın, güvenlik güçlerimizin omuz omuza mücadele etmesi gereken bir noktadayız. Şu anda çok önemli bir süreçten geçmekteyiz. Kısır tartışmalardan, nefret söylemlerinden uzak, gerekçe üretmeden, karşılıklı suçlamalardan kaçınıp bir ve beraber olma zamanıdır. Kurulan tuzağa düşmeyeceğiz. Yaymaya çalışılan korku ve umutsuzluk bizi yıldıramaz” denildi.

EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter yaptığı açıklamada “Barışın, huzurun ve güzelliklerin kenti İzmir’e yapılan hain saldırıyı EGİAD olarak şiddetle kınıyoruz. İzmir tek vücut ve tek yumruk olarak teröre karşı Türkiye’nin diğer şehirleriyle birlikte kararlılıkla mücadele edecektir. Terör nasıl korkakların işi ise ona karşı dimdik durmak cesur insanların işidir. Milletçe cesaretle teröre karşı durduk, durmaya devam edeceğiz. EGİAD olarak adliye binasında gerçekleştirilen hain saldırının üzüntüsü içindeyiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza  acil şifalar diliyoruz. İzmir’imize geçmiş olsun” dedi.

SONUNA KADAR DİRENİLECEK

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Adliyesi'nde gerçekleşen saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadığını belirterek "Umudumuzu, birliğimizi, huzurumuzu, geleceğimizi yok etmek için top yekün sistemli bir ateş hattına sürüklenmek istenen ülkemiz de, insanımız da bu kahpe saldırılara sonuna kadar direnecektir" dedi. Milli mücadelede ilk kurşunun atıldığı, düşmanın denize döküldüğü İzmir'in buna asla müsaade etmeyeceğini ve oynanmak istenen oyunlara gelmeyeceğini vurgulayan Yorgancılar, saldırıda şehit olan kahraman polisin son kurşununa kadar mücadelesinin de bunun açık bir göstergesi olduğunu kaydetti.

"KORKMAYACAĞIZ, YILMAYACAĞIZ"

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli de İzmir'deki hain terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada, "Biz, İstiklal Marşı 'korkma' diye başlayan bir milletiz. Ülkemizin birliğini bütünlüğünü, huzurunu ve bölünmez bütünlüğünü hedef alan bu terör eylemleri nihayetlenene kadar, son teröristin kökü kuruyana kadar mücadele etmeye, çalışmaya, üretmeye, yaşamaya devam edeceğiz. Korkmayacağız, yılmayacağız ve bu olağanüstü durum geçene kadar her türlü güvenlik tedbirini almaya devam edeceğiz" dedi.

"EVLERİMİZE KAPANMAYACAĞIZ"

Terör saldırılarının amacının anarşi ve kargaşa ortamını Türkiye geneline yaymak olduğunu, huzur kenti İzmir'in bu amaçla hedef seçildiğine inandıklarını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk de şunları söyledi:

"Teröre teslim olmayacağız. Bu saldırılar karşısında evlerimize kapanmayacağız. Çalışmaya, etkinliklerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Hükümetimizden beklentimiz; güvenlik güçlerimizi terörle mücadele konusunda bilgi ve donanım olarak en üst seviyeye çıkaracak adımları hızlı bir şekilde atılmasıdır. Nitekim bugünkü saldırı şehit düşen polisimizin dikkati sayesinde nispeten daha az kayıpla atlatılmıştır." 

"TERÖRE TESLİM OLMAYACAĞIZ"

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Başkanı Hasan Küçükkurt da yaptığı açıklama şöyle dedi:

"Huzurun, güvenin, hoşgörünün kenti İzmir, faciadan döndü. Başta kahraman polisimiz Fethi Sekin olmak üzere şehitlerimize Allah'tan rahmet; yaralılara acil şifalar diliyorum. İzmir ve İzmirliler olarak teröre karşı duruşumuzu en güçlü şekilde göstereceğiz. Korkmuyoruz, asla da korkmayacağız. Birliğimizi, beraberliğimizi asla bozmayacağız. Millet olarak eninde sonunda terörü de, teröristleri de, onları besleyenleri de yok edeceğiz, dize getireceğiz."

"BİRLİK HALİNDEYİZ, KUVVETLİYİZ"

Batı Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman daha yeni yıla girer girmez İstanbul'da savunmasız sivillere karşı gerçekleştirilen hunharca terör saldırısının acısını yaşarken, bu sefer İzmir Adliyesi yakınında güvenlik güçleri ve sivil halka karşı bir hain saldırı ile coğrafyamızda sergilenen oyunun vahşi yüzünün bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Akgerman, "Bu sefer hedefte adalet çalışanları ve aydınlığın sembolü kentimizin insanları vardı. Devletimizin tüm adli unsurları ile birlik halindeyiz, kuvvetliyiz; Korkmuyoruz, korkmayacağız; ülkemize inanıyor, halkımızın sağduyusuna güveniyoruz. Başarılı Emniyet teşkilatımızın bundan önce birçok kez engellediği saldırı planları bu sefer engellenemese de, daha büyük bir kıyımın önüne geçen polisimiz, sivilleri büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek korumuş, bu uğurda bir şehit daha vermiştir" dedi.

TGS'DEN TERÖRE TEPKİ

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, İzmir'in Bayraklı ilçesindeki İzmir Adliyesi'ne yönelik bombalı terör saldırısını şiddetle kınayarak, "Toplum ve basın emekçileri olarak teröre teslim olmayacağız" dedi.

"YANILGI İÇİNDELER"

TÜGİAD Ege Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Canpolat da İzmir'de meydana gelen hain saldırıyı kınadı. Canpolat, "Güzel İzmirimizi bununla korkutacaklarını sananlar büyük yanılgı içinde. Çünkü biz İzmir'iz. Kurtuluş ateşini ilk yakan kentiz. Yangınlardan, kül olan bir şehirden yükselen ve asla boyun eğmeyen bir neslin çocuklarıyız. Sarsılmadan ayaktayız. Terörün kazınması için ne gerekiyorsa İzmir'de onu yapmaya hazır olduğunu ilan ediyoruz Teröristlerin karşısına çıkan ve büyük bir faciayı önleyen şehit polisimiz ile bir adliye çalışanımızı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" dedi.

"ÜLKEMİZ TERÖRE TESLİM OLMAYACAK"

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, "Bu insanlık dışı terör saldırısında daha fazla can kaybı olmamasını, kendi canını ortaya koyarak teröristlerin önüne dikilen ve şehit düşen polisimiz Fethi Sekin'e borçluyuz. Kahraman polisimize ve arkadaşlarına minnettarız. Onların hakkını ödeyemeyiz. Güzel İzmirimizin ve ülkemizin başı sağ olsun. Geçtiğimiz yıl ülkemizin farklı şehirlerinde, yılbaşında İstanbul'da, bugün İzmir'de meydana gelen terör saldırılarının amacı Türkiye'yi kaosa süreklemek, Türk halkının beraberlik ruhunu parçalamaktır. Masum insanlarımızı, güvenlik güçlerimizi insanlık dışı saldırılarla hedef alanların buna gücü yetmeyecektir. Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir. Ülkemiz birlik ruhunu koruyarak bu zor günlerin üstesinden gelecektir. Teröre asla boyun eğmeyeceğiz, teslim olmayacağız" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.