Dolar 32,5492
%0.01
Euro 34,8246
%-0.12
Altın 2.439,570
%0.39
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hakan Aysev Urla'ya sanat merkezi açtı

Hakan Aysev Urla'ya sanat merkezi açtı

ÜNLÜ tenor Hakan Aysev kendi adını taşıyan sanat merkezini Urla İskele'de açtı. Aysev, yaşamını sürdürdüğü ilçeye böyle katkı vermekten mutlu olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 16.11.2015 - 13:45
Sanat Merkezi'nde şan dersi ve şarkı söyleme teknikleri, Türk müziği korosu ve çocuk korosu, bale ve salon dansları, rol, mimik teknikleri, piyano, keman ve perküsyon, step ve pilates dersleri ile şiir, edebiyat ve felsefe alanlarında çeşitli etkinlikleri sevdirmeye ve yaymaya yönelik çalışmalar yapılacak Hakan Aysev Sanat Merkezi'nde TRT Türk Sanat Müziği sanatçısı Nalân Altınörs, şair ve yazar Süreyya Berfe, Aytaç Kardüz, Nilgün Demireller, Deniz Aliefendioğlu, Kemal Tören, Onur Gül ve Barlas Kızıköz gibi önemli isimler eğitim verecek. 

Hakan Aysev, "Ben aslında böyle bir merkez kurmayı uzun zamandır hayal etmekteydim. Yaşamımı sürdürdüğüm Urla'nın bu kadar havasından suyundan, balığından, denizinden, velhasıl her şeyinden yararlanıyorsam, Urla dışında nefes alamadığımı hissedecek kadar bu topraklara bağlanmışsam, buralara, bu topraklara bir faydam olmalı diye düşündüm" dedi.

Sanat Merkezi'nde özenle düzenlenmiş bir ses kayıt stüdyosu olduğunu belirten Hakan Aysev, "Bu stüdyoda burada yapılmış eserleri kayıt altına alacağımız gibi, dışarıya da hizmet verme imkânımız olacak. Profesyonel albümler hazırlama olanaklarımız var. Ayrıca, dünya çapında ün kazanmış çok değerli müzik insanlarını buraya getirip onlarla workshop'lar düzenlemeyi, merkezimizde veya dışarıdaki salonlardan birinde konserler düzenlemeyi hedefliyoruz. Burada vereceğimiz eğitimlerle yetiştireceğimiz genç insanlara yurt dışında da kariyerlerini geliştirme, ilerletme konusunda hedeflerimiz var. Uzun vadede, Hakan Aysev Üniversitesi'ne gitmeyi de hayal ediyoruz" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.