Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hakimden tepki çeken 'Kemalizm' yorumu

Hakimden tepki çeken 'Kemalizm' yorumu

Muğla'nın Milas Adliyesi'nde görevli 2. Asliye Hukuk Hakimi Kemal Koç'un, sosyal medyada yer alan 'El yazısının okullarda öğretiminin kaldırılması' ile ilgili bir haberin altına, 'Okullardaki Kemalizm ne zaman kalkıyor'' yorumunda bulunulması tepki çekti.

  • Ege Postası
  • 09.06.2017 - 09:21

Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, baro üyeleri ile birlikte Milas Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Herkesin düşüncesini özgürce ifade etmesine saygıyla baktıklarını, ancak bir  düşüncenin özgürce ifade edilmesini savunmanın onu kabul etmek anlamına gelmediğini belirten Cumhur Uzun şunları söyledi:

"Hakim Kemal Koç'un Kemalizmin okullardan kaldırılmasını sabırsızlıkla bekleyen düşüncesini şiddetle kınıyor ve bizler hayatta oldukça bunun asla mümkün olamayacağını hep bir ağızdan haykırıyoruz. Hakim Kemal Koç, unutmayın ki siz bugün bu ülkede ve burada hakimlik yapabiliyor, düşüncelerinizi özgürce ifade edebiliyor iseniz, bu adeta koskoca bir imparatorluğun küllerinden yeniden yaratılan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini oluşturan ve dünya devletlerine örnek, dünyada bir çok lidere ilham kaynağı olmuş olan Mustafa Kemal Atatürk ve onun düşüncelerinin felsefi ifadesi olan Kemalizm sayesindedir."

KEMAL KOÇ'U İSTİFA ETMEYE DAVET ETTİ

"İnsanın sahip olduğu değerleri bilmemesi çok acı olmakla birlikte, bunun bir yargıç tarafından bilinemiyor olması ise vahim bir durumdur" diyen Cumhur Uzun, hakimlerin  her fikir ve düşünceye karşı tarafsız ve objektif olması gerektiğini vurguladı. Uzun, şunları söyledi:

"Tarafsız olmak, tarafsız görünmeyi de zorunlu kılar. Hakim Kemal Koç, toplumun üstün değer ve düşüncelerine, bu ülkenin kuruluş felsefesini aşağılamak suretiyle tarafsızlığını yitirmiş, Kemalizm karşıtı fikirlere bağlılığını ifade etmiş bulunmaktadır. Bu davranışıyla artık bağımsız ve tarafsız bir hakimlik yapamayacağı açıkça ortaya çıkmıştır. Bu nedenle kendisini hakimlik mesleğinden istifa etmeye davet ettiğimiz gibi, aynı gerekçelerle görevden alınması talebiyle Hakimler Savcılar Kurulu'na suç duyurusunda bulunduğumuzu saygıdeğer kamuoyuna saygıyla bildiririz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.