Dolar 32,3240
%0.23
Euro 35,1085
%-0.04
Altın 2.299,790
%0.98
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Halk tedirgin: 200'ün üzerinde sarsıntı oldu

Halk tedirgin: 200'ün üzerinde sarsıntı oldu

Manisa'da geçen Cumartesi akşamı meydana gelen göre 5.1 büyüklüğündeki depremden sonra 2 günde, büyüklükleri 1.2 ile 4.8 arasında değişen 200'ün üzerinde artçı sarsıntı oldu. Depremin merkez üssü Gölmarmara İlçesi ile yakınındaki diğer yerleşimlerde yaşayanlar dün geceyi de çadırda geçirdi.

  • Ege Postası
  • 29.05.2017 - 12:30

Manisa'da, geçen cumartesi günü saat 18.53'te, merkez üssü Gölmarmara İlçesi olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 8.2 kilometre derinliğinde olan deprem, Manisa ve İzmir kent merkezleriyle ilçelerinde de hissedildi. Derinliği yüzeye yakın olduğu için Manisa ve ilçelerinde şiddetli hissedilen depremle birlikte birçok yerde halk, ev ve işyerlerinden sokaklara fırladı. Deprem nedeniyle Gölmarmara'da büyük bölümü kerpiç birçok evde çatlaklar olup, hasar oluştu. Kentte ilk depremin ardından bugüne kadar büyüklükleri 1.2 ile 4.8 arasında değişen 200'ün üzerinde sarsıntı oldu. Birbirine 800 metre mesafedeki Gölmarmara İlçesi'ne bağlı Tiyenli Mahallesi ile Saruhanlı İlçesi'ne bağlı Kumkuyucak Mahallesi'nde halk, geceyi yine sokaklarda geçirdi. Gölmarmara Tiyenli Mahallesi'nde halk için kurulan çadır sayısı ise 105'e yükseldi. AFAD ve Gölmarmara Kaymakamlığı'nın bölgedeki çalışmaları sürüyor.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Gölmarmara Kaymakamı Zeyit Şener, "Tiyenli mahallesinde 105, Değnekler Mahallesinde 10 ve Hacı Bektaşlar mahallesinde 3 çadır kurduk. Tiyenli'de 79 ağır hasarlı, 25 ise hafif ve orta hasarlı kerpiç ev bulunuyor. Kızılay kumanya dağıtımı yaptı. Hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Dün gece sadece Saruhanlı merkezli 2.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Gece  bir öncekine göre daha rahat geçti diyebiliriz. Ailelerin büyük kısmı yakınlarının evlerine geçti. Yıkılan binalar kerpiçten yapılma ve ömrünü tamamlamış binalar. Bundan sonra tespit çalışmaları  bittiğinde sağlıklı  binaların yapılması konusunda vatandaşa yardımcı olacağız" dedi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Manisa Valiliği, merkez üssü Gölmarmara İlçesi olan 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Manisa AFAD'ın 1 şube müdürü, 11 arama kurtarma teknisyeni, 4 araç; İzmir AFAD'ın 20 arama kurtarma teknisyeni ve 3 araç ayrıca Denizli AFAD'ın ise 4 arama kurtarma personeli ve 1 araçla bölgede yürütülen çalışmalara katıldığı belirtildi. 12 teknik personelden oluşan 6 ön hasar tespit ekibinin katılımıyla Manisa AFAD koordinesinde yürütülen çalışmalarda ise Gölmarmara'ya bağlı Tiyenli Mahallesi'nde 95 ağır hasarlı, 32 hafif hasarlı konut tespit edildiği belirtildi. Bölgeye 92 çadır ve 112 metrekare genişliğinde genel maksat çadırı kurulduğu ifade edildi. Saruhanlı'ya bağlı Kumkuyucak Mahallesi'nde 17 ağır hasarlı, 33 hafif hasarlı konut tespit edildiği ve 32 çadır kurulduğu kaydedildi. Gölmarmara'nın Değnekler Mahallesi'nde ise 3 ağır hasarlı ve 16 hafif hasarlı konut tespit edildiği, ayrıca bölgeye 10 çadır kurulduğu belirtildi. Saruhanlı'nın Lütfiye Mahallesi'nde ön hasar tespit çalışmaları ve 26 çadırın kurulumunun devam ettiği bildirildi.

Kabus bu kez 4.7 ile salladı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.