Dolar 32,5901
%0.32
Euro 35,0379
%0.19
Altın 2.459,220
%0.94
Bist-100 9.879,00
%1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hareketli hayata örnek

Hareketli hayata örnek

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, çalışanlarının düzenli fiziksel aktiviteyi yaşam tarzına haline getirmesi için Karabağlar Halk Eğitim Merkezi ile bir proje hayata geçirdi. Proje kapsamında, müdürlük çalışanları, Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur'un da katılımıyla haftanın iki günü spor yapıyor.

  • Ege Postası
  • 03.12.2016 - 10:15

Sağlık Bakanlığı tarafından 2013- 2017 yılı stratejik planında, toplumu sağlıklı beslenme, obezite ve fiziksel aktivite konularında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak için destekleyici çevrelerle programlar oluşturulmasının hedefler arasında bulunması üzerine, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, bir proje hayata geçirdi. Düzenli fiziksel aktiviteyi yaşam tarzı haline getirmeyi amaçlayan proje kapsamında, müdürlük çalışanları salı ve perşembe günleri saat 16.00'da, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde görev yapan spor eğitmeni Pakize Güler eşliğinde, spor yapıyor. Haftada iki gün devam eden etkinliğe Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur da katılıyor.

HER HAFTA 150 DAKİKA
Halk Sağlığı Müdürü Salnur, "Düzenli fiziksel aktivite; yüksek tansiyon gibi kardiyovasküler hastalık, diyabet, meme ve kolon kanseri ile depresyon riskini azaltır. Fiziksel aktivite ile koroner kalp hastalığı, inme ve diyabet riskinin azaltılması arasında direkt bir ilişki vardır. Her hafta 150 dakikalık orta şiddetli fiziksel aktivite yapmanın iskemik kalp hastalığı riskini yaklaşık yüzde 30, diyabet riskini yüzde 27 azalttığı belirtilmektedir. Yeterli düzeyde fiziksel aktivite yapmayan bireylerin, haftada 4-5 gün ve günde 30 dakika hafif veya orta düzeyde fiziksel aktivite yapan bireylere göre ölüm riskinin yüzde 20-30 arasında arttığı bildirilmiştir" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.