Dolar 32,5666
%0.25
Euro 34,9544
%-0.05
Altın 2.445,000
%0.36
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hasan Arslan'dan parti içi çarpıcı mesajlar

Hasan Arslan'dan parti içi çarpıcı mesajlar

Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Hasan Arslan, parti içi muhalefet, kongre sürecine müdahil olup olmayacağı, ilçe başkanı Zeynel Mertoğlu'nun belediyede çalışmasına yönelik yapılan eleştiriler ve meclis üyesi Süleyman Karadağ'ın mahkeme kararıyla partiye geri dönüşü üzerinden çarpıcı açıklamalar yaptı. "Benimle başa çıkamayacağını anlayanlar..."

  • Ege Postası
  • 21.06.2017 - 13:19

EGE POSTASI - Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Hasan Arslan, Radyo Ege Postası'nda Sercan Avcı'nın hazırlayıp sunduğu Beyaz Masa programına konuk oldu.

Arslan, Çiğli yerelinde parti içi mesajlarıyla dikkat çekti.

Arslan, Çiğli'de parti içi muhalefet, kongre sürecine müdahil olup olmayacağı, ilçe başkanı Zeynel Mertoğlu'nun belediyede çalışmasına yönelik yapılan eleştiriler ve geçmişte mahkemelik olduğu meclis üyesi Süleyman Karadağ'ın mahkeme kararıyla partiye geri dönmesine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 

İşte Arslan'ın programda öne çıkan sözleri;

GENEL BAŞKANCIYIM

"Bir zamanlar İnönü'cü, Baykalcı olayı vardı. Biz onun üzerinden siyaset yapıyorduk. Sonunda tek de birleşiliyordu. Şimdi Genel Başkancılar, Genel Başkancı olmayanlar var. Biz Genel Başkancıyız. Genel Başkan Türkiye'yi arkasında sürüklüyor. İyi bir Lider olduğunu kanıtladı. En güzel örneği adalet yürüyüşü. Partide Genel Başkan sorunu CHP'de yoktur. Amacımız CHP'yi ülkede iktidar yapmak.

İKTİDAR PARTİSİNİ 3'E KATLADIK

Çiğli yerelinde birileri makamlara talip oluyor. 'Delege olayım', 'ilçe başkanı olayım',  'belediye başkanı' olayım. Herkese saygı duyuyorum. 92'de başkan adayı olmuştum ilk olarak. Sabrettim. Partimden kopmadım. Çeşitli görevler aldım.  Parti için çalıştım. 2014'te de belediye başkanı seçildim. 25 bin oy farkla seçildim. Bugün iktidar partisini 3'e katladık.İyi şeyler yapıyoruz çünkü. Bu başarıyı yakalayan ilçe örgütümüze emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

'YOKSAM HER ŞEY YOK OLSUN' DEMEK YANLIŞ

Siyaset yapan bazı kişiler 'ben olursam olayım ben olmazsam kimse olmasın' mantığında. Bu çok yanlış. 'Ben varsam varım yoksam her şey yok olsun' demek yanlış. Çiğli'deki partililerimiz bu mantıktaki arkadaşlara yol vermez. 

BAŞARILI YÖNETİMLER TAKDİR EDİLMELİ

Başarılı bir ilçe kongresi geçireceğimize inanıyorum. Aklı selim bir süreç yaşanmalı. Karar Çiğli İlçe Örgütünün. Başarılı olan yönetimler tekrar takdir edilecektir.

KARIŞMIYORUM, TERCİHİMİ SÖYLÜYORUM

Ben parti içi seçimlere karışmıyorum. Belediye başkanı olarak meydanlara çıkıp müdahale etmem. Tercih hakkım var. Bunu dile getiririm. Bende tercih sahibiyim. Bir oyum var. Ben belediye başkanı olarak örgütü karıştıracak birbirine düşürecek davranışlarda bulunmam. Tercihim olur. Sorarlarsa söylerim.

İLÇE BAŞKANI ÜZERİNDEN BANA VURUYORLAR

Hasan Arslan çalışkan. Yatırımlar yapıyor.  Eski projeleri bitirdi. İş barışını sağladı. Vatandaşla ilişkileri çok iyi. Yerimde durmam, çalışırım. Benimle başa çıkamayacağını anlayanlar, 'Belediye başkanını bir daha nasıl getirtmeyiz' diye düşünüyorlar. Bir şey bulamıyorlar 'ilçe başkanı belediyede çalışamaz' diyerek ilçe başkanı üzerinden bana vurmaya çalışıyorlar. İlçe başkanı olmanın kriterleri nedir. Belediyede çalışmamasına yönelik bir yasa mı var. İlçe başkanımız belediyede çalışıyordu. Kendisi örgütçü biri. Geldiler önerdiler 'hareketli dinamik' dediler. Biz de 'olur' dedik. Belediyede çalışıyor diye 'olamaz' diyenler oldu. Belediyede çalışması belediye başkan aday adayı yada ilçe başkan adayı olmasını engellemez. Nitekim beleidyede bir arkadaşımız aday olacağım diye yırtınıyor duruyor. Bir şey demiyoruz. Belediyede çalışan bir emekçi, 'ilçe başkanı olacağım' dediğinde karşı gelinmez. İlçe başkanlığına layıksa destek verilir. Kaldı ki ilçe başkanı sürekli ilçe binasında durmuyor. Koordinatör gibi. Yöneticiler var. Kadın kolları gençlik kolları var. Eleştiriler yanlış. Ayıp, yazık. Kimsenin ekmeğiyle oynamasınlar. O süreçte istifa etti. Bizim belediyede ses sistemi konusunda ihtiyacımız var ona. İşler aksadı. Geldi tekrar işe girdi. Bu sefer maaşı yüksekmiş diye haberler çıktı. Beni nereden vuracaklarını şaşırdılar. 

AÇ MI KALSIN

Bir bordro bulmuşlar. Tüm işçiler o ay 3 maaş aldı. İkramiyeleri vardı.Bütün işçiler aldı o hakları. Bunun üzerinden 'ilçe başkanına ayrıcalık tanındı' demek yanlış. İnsaflı olmak gerek. Şunu soruyorum bunun üzerinden siyaset yapanlara soruyorum. İlçe başkanı çalışmasın aç mı kalsın. Hem ilçe başkanı yaptıracaksınız,  hem adamı işinden ettireceksiniz. Onun bunun peşinden koşup 'bana harçlık verin mi' desin. Bu mantık iyi bir mantık değil. Bununla bunun üzerinden siyaset yapmasınlar. Boş işler bunlar.

KOLTUKLAR MİRAS DEĞİL 

Parti içinde bir makama gelemediğinde yıkarım yakarım mantığı yanlış. Artık particiliği öğrensinler. Bu koltuklar kimseye miras değil. Birileri gelir geçer. 

İKİNCİ DÖNEMDE HİZMET ETMEK İSTİYORUM

Çiğli'ye ikinci dönemde hizmet etmek istiyorum. Durum da çok iyi. Yanlışlarımız yok. Gelemezsek ne olur. Elimiz kolumuz var. Çalışırız ekmeğimizi kazanırız. Ben 92'den beri siyasi mücadele veriyorum. Defalarca aday oldum gösterilmedim. Küsmedim darılmadım. Partime hizmete devam ettim. Herkes böyle olsun."

O ARKADAŞI(KARADAĞ) BEN YAZDIM

Süleyman Karadağ'ın mahkeme kararıyla partiye geri dönmesi;

"Biz o arkadaşla daha önceden sıkıntı yaşamadık. Sıkıntıyı kendi yaşattı. Onu meclis üyesi listesine yazan benim. Bu arkadaşı atama listesine ben yazdım. Arkadaş avukat. Mecliste bir avukat olmalıydı. Geldi girdi meclise sonra  bir sorunlar oldu. Disipline verildi, ihraç edildi mahkeme kararıyla geri dönüyor. Arkadaşımız gelir meclis grubumuza katılır, inşallah grubun verdiği kararlara uyar. Yeni dönemde inşallah doğru şeyler olur. Benim meclis üyelerimle işim ayrı. Bir tek grupta bir araya geliyoruz. Meclis üyelerine zarar verme düşüncem olamaz. Bazen kaos yaratan cümleler oluyor sineye çekiyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.