Dolar 32,3292
%0.24
Euro 35,0582
%-0.18
Altın 2.295,320
%0.78
Bist-100 9,01
%2.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hastanede 'Dombra'lı randevuya isyan

Hastanede 'Dombra'lı randevuya isyan

Çiğli Bölge Eğitim Hastdanesi'ni randevu almak için arayan vatandaşlara, bekleme anlarında 'Dombra'nın dinletildiğini belirten CHP Çiğli İlçe Başkanlığı, basın açıklamasıyla uygulamayı protesto etti. CHP basın açıklamasıyla protesto etti

  • Ege Postası
  • 01.02.2017 - 11:27

EGEPOSTASI - Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ni muayene randevusu almak için arayan vatandaşlara, dinleme anlarında AKP'nin seçim propagandası şarkısı Dombra'nın dinletildiğini belirten CHP'liler basın açıklamasıyla uygulamayı protesto etti.

Çok sayıda partilinin bir araya geldiği basın açıklamasında konuşan CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nin randevu telefonunda AKP'nin seçim müziği Dombra'nın çaldığını belirtti. Mertoğlu, kamu hastanelerinin yasalar gereği herkese aynı mesafede, halkın malı olarak hizmet vermesi gerektiğini vurguladığı konuşmasında, "İnsanlar etnik yapıları, dini aidiyeti, siyasi düşünceleri, cinsiyetleri ne olursa olsun bu hastanelerden sağlık hizmeti alırlar. Ancak Çiğli Bölge Hastanesi'nde bu tarafsızlık çiğnenmektedir. Bu hastaneden randevu almak için telefon eden vatandaşa AKP'nin seçim müziği olan Dombra dinletilmekte, bu yolla algı yapılmaktadır. Çiğli CHP Başkanlığı'na gelen yoğun şikayetler üzerine durum teyit edilmiştir. Bizler hastane yönetiminden telefonla randevu alan vatandaşlarımıza dinletilen AKP'nin seçim müziği Dombra'nın kaldırılmasını istiyoruz" dedi. Mertoğlu, bu durumun, ülkemizin farklı yerlerinde tarafsıız olmaları gereken valiler, kaymakamlar, rektörler tarafından da evet kampanyasına açıkça destek vermek şeklinde sürdüğünü de kaydetti, "Bizler bulundukları yerde resmi makamlarda bulunan bürokratların tüm siyasi partilere eşit mesafede ve tarafsız olmalarını istiyoruz. Bu zaten onların temel sorumluluğudur" diye konuştu. 

RODOPLU'DAN DA TEPKİ

Katılımcıların "Taraflı hastane istemiyoruz" sloganları attığı, "Müzik ruhun gıdası ise bu gıda zehirlenmesi", "Ben AKP'yi değil hastaneyi aramıştım" "Siyaset ile değil sağlık ile uğraş" dövizleri taşıdığı basın açıklamasında konuşan CHP'nin İzmir'de eski milletvekili adayı olan Dr. Ülkümen Rodoplu da uygulamaya tepki gösterdi. Rodoplu, "Hastaneler bütün dünyada ırkı, dini, milliyeti, inancı siyasi görüşü ne olursa olsun her hastaya, her vatandaşa kucak açan kurumlardır. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir dönemde 2'nci Dünya Savaşı sürecinde bile bir hastane belli bir siyasi görüşün, müziği, reklamıyla hasta bakmamıştır” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.