Dolar 32,3749
%0.18
Euro 35,0165
%-0.14
Altın 2.325,460
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hastanede masa başı deprem tatbikatı

Hastanede masa başı deprem tatbikatı

İZMİR'deki Kemalpaşa Devlet Hastanesi'nde Hastane Afet Planı (HAP) kapsamında, mobil telefon, telsiz ve gerek görüldüğü yerlerde sosyal medya kullanılarak masa başı deprem tatbikatı yapıldı.

  • Ege Postası
  • 03.01.2016 - 12:32
İZMİR - Senaryo gereği saat 10.23'de merkez üssü Ege Denizi olan 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremden Kemalpaşa ilçesi ve çevresi de etkilendi. Kemalpaşa Devlet Hastanesi de dahil olmak üzere birçok evde, yollarda ve İzmir-Ankara otoyolunda kısmi göçük ve çatlaklar oluştu. Kemalpaşa Devlet Hastanesi'nde ise diş polikliniği ve arşiv odasının bulunduğu bölge kısmen çöktü, enkaz altında personel ve hastalar kaldı. Senaryo gereği yaşanan bu olaylar karşısında Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Doğan Yıldırım tarafından Hastane Afet Acil Eylem Planı çerçevesinde, görevli personel mobil telefon ve telsiz kullanılarak Hastane Afet Yönetim Merkezi'ne çağırıldı. Afet Yönetim Merkezi'nde oluşturulan kurumlar arası koordinasyon yetkilisi, halkla ilişkiler yetkilisi, iş güvenliği yetkilisi, tıbbi/teknik danışma kurul yetkilisi, operasyon, planlama, lojistik ve finans ekipleri hastane afet yöneticisi başkanlığında ilk durum değerlendirmesi yapılarak, hastane içinde gerekli önlemlerin ve hazırlıkların ivedilikle yapılması için talimat verildi.



Tatbikat sonrası konuşan Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Doğan Yıldırım, "Kemalpaşa Devlet Hastanesi'nin olabilecek afet ve acil durumlara hazırlıklı olması büyük önem taşımaktadır. Ege Bölgesi birinci derece deprem kuşağında yer almakta ve ilçemiz de bu açıdan riskli olduğundan, afet ve acil durumlara her zaman hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu sebeple hastanemizde de belirli aralıklarla afet ve acil eylem tatbikatları gerçekleştiriyoruz. Güvenliğimiz için her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. Hastane yönetimi olarak oldukça başarılı ve öğretici geçen, aynı zamanda farkındalık yaratan bu uygulamaları farklı afet senaryoları hazırlayarak geliştirmek istiyoruz" dedi. Yaptıkları, deprem konulu masa başı tatbikatında görev alan herkese teşekkür etti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.