Dolar 32,3193
%0.21
Euro 35,0844
%-0.11
Altın 2.301,270
%1.04
Bist-100 9,07
%2.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hastanede yangın tatbikatı

Hastanede yangın tatbikatı

İzmir'deki Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk defa kullanılan 'hasta tahliye kiti' ile gerçeği aratmayan bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 19.10.2017 - 11:12

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ile gerçekleştirilen yangın tahliye tatbikatı, hastanenin Palyatif Bakım Servisi’nde bir hasta odasında gerçekleştirildi. Senaryo gereği serviste çalışan bir hemşire çıkan yangını fark edip yangın butonuna bastı. Bir yandan söndürme işlemi yapılırken, Hastane Yöneticisi Eğt. Gör. Uzm. Dr. Enver Yalnız’ın tahliye komutunu vermesiyle, uyarıyı alan hastane Sivil Savunma Birimi tarafından önceden belirlenmiş personel ve görevliler olay yerine gelerek tahliye işlemine başladı. Hem görevli personel hem de itfaiye ekipleri tarafından o anda orada bulunan kişilerin, hasta tahliyesini kolaylaştıran ve İzmir’de ilk defa bir tatbikatta kullanılan 'hasta tahliye kiti' sayesinde servisteki hastaların tahliyesi kusursuzca gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından gönderilen bir itfaiye, arazöz aracı ve AKS ekipleri, hastane ekibiyle birlikte koordinasyon içerisinde olay yerinde mahsur kalan kişilerin yardımına yetişti. B blok ikinci katta bulunan Palyatif Bakım Servisi’ne bahçeden merdiven uzatılması ile mahsur kalan hastaların kurtarılması gerçekleşmiş oldu. Olay yerinde hazır durumda bekletilen ambulanslar ise yaralı ve dumana maruz kalan hastalara anında müdahale ederek Acil Servis birimine ulaştırdı ve burada sağlık ekipleri tarafından tedavileri yapıldı. Senaryo kapsamında yürütülen tatbikat, başarıyla tamamlandı.

Tatbikat ile ilgili bilgi veren hastane Sivil Savunma Uzmanı Ahmet Öztürk "Özellikle palyatif bakım gibi yatağa bağımlı hastaların bulunduğu birimler için tek bir kişi ile dahi kullanılabilen, hastayı kolay, hızlı bir şekilde komple yatak ve battaniyesiyle paketleyerek tahliyesini sağlayan, yangına dayanıklı malzemeden yapılı bir tahliye ekipmanı kullandık. Ve gördük ki bu ekipman sayesinde hasta korumalı ve hızlı bir şekilde güvenli bölgeye tahliye ediliyor. Hasta yataklarının altında olası bir acil durumda kullanılmak üzere hazır bulundurulan bu ekipman İzmir’de ilk defa bir tatbikatta kullanılarak tecrübe edildi" dedi.

Tatbikat sonrasında Hastane Yöneticisi Eğt. Gör. Uzm. Dr. Enver Yalnız tarafından genel değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Hastane Yönetimi, İl Sağlık Müdürlüğü Afet Şubesi’nden gelen ve tatbikata gözlemci olarak katılan denetmenler, Sivil Savunma Uzmanı ve İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şubesi çalışanları katıldı. Uzm. Dr. Enver Yalnız, hastanenin olası bir yangın durumuna karşı hazır olduğunu ifade ederek tatbikatın tüm aşamalarında görev alan herkese teşekkür etti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.