Dolar 32,5164
%-0.07
Euro 34,9813
%0.44
Altın 2.433,940
%0.44
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hastaneye yer yatağı kurdu!

Hastaneye yer yatağı kurdu!

Zatürre teşhisiyle Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan down sendromlu 11 yaşındaki Perihan'ın annesi Hülya Yıldız, hastane odasında refakatçiler için yatacak yer olmayınca çareyi evden yer yatağı getirmekte buldu. İzmir'de çaresizlik bir anneye bunu yaptırdı

  • Ege Postası
  • 06.02.2017 - 13:35

Kalp yetmezliği, tiroid, karaciğer ve dalak büyümesi rahatsızlıkları bulunan ve iki ay önce zatürre teşhisiyle hastaneye kaldırılan down sendromlu Perihan Gönültaş, 50 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra geçtiğimiz hafta servise alındı. Burada 3 hastayla aynı odayı paylaşan Perihan'ın annesi Hülya Yıldız, refakatçiler için yatacak yer olmadığından, hemşirelerin verdiği sandalyede günlerce kızının başında bekledi. Kızının en az iki hafta daha hastanede kalacağını öğrenen anne Yıldız, sandalye üzerinde oturmaya daha fazla dayanamayınca çareyi evden yer yatağı getirmekte buldu. 

SOĞUK BETONDA ÜŞÜYEREK UYUYOR
Refakatçi annelerin kendilerine verilen sandalyeleri birleştirerek uyumaya çalıştığı ya da hasta çocuklarının yanına uzandığını anlatan Yıldız, "Kızım 11 yaşında olmasına karşın 113 kilo. O nedenle benim kızımın yanına uzanmak gibi bir imkanım yok. Böyle olunca mecburen evimden yer yatağını getirdim. Akşam olunca yer yatağını, kızımın hasta yatağının hemen ayak ucunda yere seriyor ve orada kıvrılıp uyuyorum. Ama yerler beton olduğu için ister istemez üşüyorum. Fakat kızım için buna katlanmak zorundayım" ifadelerini kullandı.



GÖREVLİDEN AZAR
Kızının yanındaki yatağın zaman zaman boş kalmasına karşın hastanedeki görevliler tarafından oraya yatmamaları konusunda sık sık uyarıldıklarını aktaran anne Yıldız, "Bir kez boş yatakta içim geçip uyumuştum. İçeri giren görevlinin haykırışıyla yataktan fırladım. Bana, 'Buraya yatamazsınız. Burası hastalar için. Sizin yüzünüzden sürekli değiştirmek zorunda kalıyoruz' diye azarlamıştı. Ondan sonra ben de evden yatağımı yetirmeye karar verdim" diye konuştu. 

60 LİRA İÇİN YATAĞINI GETİRDİ
Bir yandan da kızının iyileşmesi için maddi imkansızlıklarla boğuştuklarını anlatan Yıldız şöyle konuştu: "Kızımın yanından bir an olsun ayrılamadığım için çalışamıyorum. Engelli maaşı olarak aldığım 930 liralık aylıkla geçinmeye çalışıyoruz. Eğer durumum elverseydi hastanede günlüğü 60 lira olan özel odayı kiralar ve yerde yatmak zorunda kalmadan kızımla birlikte olurdum. Ama şu anda bırakın odayı, kızımın temel ihtiyaçlarını bile gidermekte sıkıntı yaşıyorum. Kızımın benden başka kimsesi de yok."

YERDEN KALDIRACAK YARDIMI BEKLİYOR
Kızının yanından bir an bile olsa ayrılmayan fedakar anne, Perihan'ın tamamen iyileşeceği günün hayalini kuruyor ve kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. 

EN AZ 2 HAFTA DAHA
Kızının yüzde 89 ağır engelli raporu olduğunu söyleyen Yıldız, "2005 yılında dünyaya gelen kızım, doğuştan down sendromlu. Kalp yetmezliği, karaciğer ve dalak büyümesi gibi sorunları var. Aynı zamanda morbid obez. Son olarak da zatürre nedeniyle 50 gün boyunca Ege Üniversitesi Hastanesi'nin yoğun bakımında kaldı. Şu anda Solunum ve Allerji bölümündeyiz. Ancak ne kadar kalacağımız belli değil. Doktorlarımız en az 2 hafta daha kalacağımızı söylediler. Yoğun bakıma girdiğinde ciğerleri bitmiş durumdaydı. Şimdi durumu daha iyi oldu" diye konuştu.

SORUN, YER SIKINTISI 
Konuyla ilgili konuşan Ege Üniversitesi Hastanesi yetkilileri, özel oda dışındaki bölümlerde yer sıkıntısı nedeniyle refakatçiler için koltuğun bulunmadığını söyledi. Yetkililer, "Özel odalarımızda zaten refakatçi için koltuk bulunuyor. Ancak burada kalmak için belli bir fark ödeniyor. Diğer odalarla ise sandalyelerimiz var. Yer sıkıntısı nedeniyle buralara koltuk koyamıyoruz. Hastanemiz, İzmir'in yanı sıra tüm Ege Bölgesi'ne hizmet veriyor. Hastalarımızı ve yakınlarına da en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz" dedi.(Habertürk-Mert Neşet Muslu)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.