Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,7964
%0.19
Altın 2.507,870
%0.94
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Havalar ısındı, Ege'de ölüm yolculuğu arttı

Havalar ısındı, Ege'de ölüm yolculuğu arttı

İzmir’in Çeşme ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan’a kaçmaya çalışan 43 göçmen botlara binemeden jandarma tarafından operasyonla yakalandı. Öte yandan Muğla'nın Fethiye ilçesinde 6 kişilik yelkenli yatın kamarasına doldurulan 20'si çocuk, 12'si kadın 60 Suriyeli kaçak yakalandı.

  • Ege Postası
  • 22.03.2017 - 14:06

Edinilen bilgiye göre, Sahil Güvenlik Uçağı Çeşme ilçesi Azmak Koyunda karada bir grup düzensiz göçmen tespit etti. Durumun bildirilmesi üzerine ise bölgeye bir Sahil Güvenlik Botu yönlendirilerek, jandarmaya da bilgi paylaşımı yapıldı. Bölgeye gelen jandarma ekibi, Suriye uyruklu 43 göçmeni botlara binmeden yakaladı. Göçmenler, daha sonrada karakola götürüldü. Suriyeli 43 göçmenin, işlemlerinin ardından İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderileceği bildirildi. (İHA)

6 kişilik yata 60 kaçağı bindirdiler

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nden, yasa dışı yollardan İtalya'ya gitmek üzere 13 metre uzunluğundaki 6 kişilik yelkenli yatın kamarasına doldurulan 20'si çocuk, 12'si kadın 60 Suriyeli kaçak, polis ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından hareket etmeden yakalandı. Kaçakları kişi başı 5 bin dolar karşılığında ölüm yolculuğuna çıkarmaya hazırlanan 3'ü Suriyeli, 12 organizatör gözaltına alınırken, yatın da çalıntı olduğu ortaya çıktı.

Fethiye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Suriyeli kaçakların ilçeden yasa dışı yollarla İtalya'ya götürüleceği istihbaratı üzerine harekete geçti. Kaçakların Fethiye Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na 500 metre mesafedeki Karagözler Mahallesi Tersane Mevkii'nden yelkenli yata bindirileceğini tespit eden ekipler, dün saat 23.00 sıralarında operasyon düzenlendi. 

6 KİŞİLİK YATA 60 KAÇAĞI BİNDİRDİLER

Sahil Güvenlik ekipleriyle birlikte, hareket etmeye hazırlanan yata düzenlenen operasyonda, 3'ü Suriyeli, 12 organizatör gözaltına alındı. 13 metre uzunluğundaki, 'Vector' adlı yelkenli yatın kamarasını açan polis ve Sahil Güvenlik ekipleri, sıkışık durumda oturan 60 Suriyeli kaçakla karşılaştı. Teknenin kamarasından çıkartılarak Fethiye Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na getirilen, aralarında 20 çocuk ve 12 kadının da bulunduğu kaçaklar, işlemlerinin ardından Fethiye Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. 

Kaçaklar arasında annesinin kucağında uyuyan bir bebek de bulunurken, yürümekte zorlanan bir kadının koltuk değneği kullanması dikkati çekti. Yelkenli yatın çalıntı olduğu ortaya çıkarken organizatörlerin, ifadeleri alındıktan sonra adliyesi'ne sevk edileceği belirtildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.