Dolar 32,5383
%0.16
Euro 34,9025
%-0.2
Altın 2.437,320
%0.05
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hayır çıkarsa Erdoğan'a ne diyecek'

Hayır çıkarsa Erdoğan'a ne diyecek'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hayır çıkarsa Erdoğan'ın istifasını niye isteyelim" dedi.

  • Ege Postası
  • 11.03.2017 - 12:12

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Korku yaratarak 'Evet'i çoğaltmaya çalışıyorlar. Kaos çıkacak diyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı görevinde. Sayın Başbakan görevinin başında. Devletin yapısında bir değişiklik yok. Niye kaos çıksı? 'Hayır çıkarsa CHP Cumhurbaşkanı'nın istifasını isteyecek' diyorlar, açık ve net söylüyorum. Hayır çıktığı zaman biz niye Cumhurbaşkanı'nın istifasını isteyelim" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Karadeniz Dernek, Federasyon ve Vakıf temsilcileri ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun konuşması özetle şöyle: "Bu değişiklik geçerse bir kişiyi ikna ettiğiniz zaman devasa Türkiye Cumhuriyet'ini en geç 24 saat içinde ele geçirirsiniz. Nasıl diyeceksini? Yetki veriyorsunuz. Bir kişiye her türlü kararname çıkarma yetkisi veriyorsunuz. Bu Anayasa değişikliğinin toplum için nasıl bir felaket olduğunun hepimizin bilmesi lazım. O nedenle ortak payda diyoruz.

'HAYIR' ÇIKARSA ERDOĞAN'IN İSTİFASINI NİYE İSTEYELİM'

'Hayır çıkarsa CHP Cumhurbaşkanı'nın istifasını isteyecek' diyorlar, açık ve net söylüyorum. Hayır çıktığı zaman biz niye Cumhurbaşkanı'nın istifasını isteyelim. Cumhurbaşkanı'nı halk seçmedi m? 2019'a kadar görevini yapacak. Bu kadar basit. Korku yaratarak 'Evet'i çoğaltmaya çalışıyorlar. Kaos çıkacak diyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı görevinde. Sayın Başbakan görevinin başında. Devletin yapısında bir değişiklik yok. Niye kaos çıksı? Evet çıkarsa ne olaca? İşte onu hep beraber düşüneceğiz. Kaç kanun değişece? 2020 kanun değişecek, en az.

"BİZDEKİ MODELİN DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK"

Net çalışan başkanlık sistemi bir tek Amerika'da var. Büyükelçi bile tayin edemez. Bütçe Kongre tarafından yapılır. Bütçe onaylanmazsa başkan beş kuruş para harcayamaz. Oradaki model eyalet sistemidir. Bizdeki modelin dünyada bir örneği yoktur.

"VALİLER, KAYMAKAMLAR EVET İÇİN BASKI YAPIYOR"

Anayasa tartışılmasın başka şeyler tartışılsın istiyorlar. Bu tuzağa düşmeyeceğiz. Madem Türkiye'nin bekası için güzel bir anayasa değişikliği getiriyorsun. Neden anlatmıyorsu? Neden valiler, kaymakamlar 'Evet' için baskı yapıyo? Çünkü yaptıklarının hatalı olduğunu onlar da biliyor. 'Hayır çıkarsa kaos olur, hayır çıkarsa bilmem ne olur' diyorlar. Sen bunu bırak bu anayasa değişikliği neyi getiriyor, onu anlat. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir model yoktur. Bir kişiye devletin kaderi teslim edilemez."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.