Dolar 32,3309
%0.25
Euro 35,0754
%-0.13
Altın 2.298,440
%0.92
Bist-100 9,06
%2.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hazırgiyimcilerden çift koldan tanıtım

Hazırgiyimcilerden çift koldan tanıtım

Türk hazırgiyim ve konfeksiyon sektörü, Almanya'da düzenlenen Munich Apparel Source Fuarı'na katılarak koleksiyonlarını tanıttı. Yeni ticari bağlantılarla yurda döndü.

  • Ege Postası
  • 14.09.2017 - 11:49

Dünya'nın en büyük kumaş fuarlarından biri olan Munich Fabric Start Fuarı ile eşzamanlı düzenlenen, Munich Apparel Source Fuarı'na Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin Türkiye Milli Katılım Organizasyonu ile 14 Türk firması katıldı. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, büyük ziyaretçi çeken dünyanın en büyük kumaş fuarlarından biri olan Munich Fabric Start Fuarı'nın girişine kurduğu özel tasarım mağaza ile Türk hazırgiyim ve konfeksiyon ürünlerinin Türkiye standı dışında farklı bir noktada daha Almanların beğenisine sundu.

"İHRACATIMIZ SİYASİ GELİŞMELERDEN ETKİLENMEDİ"

Türk Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektörü'nün, Almanya'nın Avrupa'daki en büyük tedarikçisi olduğunu ve yüzde 10 pazar payına sahip olduğunu belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, dünya genelinde ise; Çin ve Bangladeş'in ardından üçüncü sırada yer aldıklarını, Almanya pazarına yoğunlaşarak birinci sıraya çıkmak istediklerini kaydetti. Son dönemde Türkiye ile Almanya arasındaki siyasi gerilimin ihracat rakamlarına yansımayacağına inandıklarını dile getiren Kızılgüneşler, "Türkiye ile Almanya arasındaki tarihi bağlar çok güçlü. Türkiye'nin Almanya'ya yaptığı ihracat rakamlarına baktığımızda ihracat rakamlarının siyasetten etkilenmediğini görüyoruz. Türkiye'den Almanya'ya yapılan ihracat 2017 yılının Ocak - Ağustos döneminde yüzde 7'lik artışla 9 milyar 601 milyon dolara ulaştı. Aynı dönemde hazırgiyim ihracatımız ise yüzde 1 artışla 2 milyar 163 milyon dolara çıktı. Munich Apparel Source Fuarı'na önümüzdeki yıllarda katılmaya devam edeceğiz ve Almanya pazarındaki konumumuzu güçlendireceğiz" diye konuştu.

EHKİB Başkanı Kızılgüneşler, Dünya'nın en büyük kumaş fuarlarından biri olan Munich Fabric Start Fuarı'nın girişine kurdukları özel tasarım mağazayla Türk firmalarının ürünlerinin ikinci bir noktada tanıtımına da fırsat sağladıklarını sözlerine ekledi.

TÜRK HAZIRGİYİM SEKTÖRÜ HER 100 ALMAN'DAN 10'UNU GİYDİRİYOR

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Tanıtım Komitesi Başkanı Elvan Ünlütürk, Munich Apparel Source Fuarı kapsamında Avrupalı ithalatçılara Türkiye'nin hazırgiyim ve tekstil sektörlerindeki avantajlarını anlatan bir sunum yaptı. Avrupa'nın en büyük iplik, ev tekstili ve kumaş üretim kapasitesinin Türkiye'de olduğu bilgisini paylaşan Ünlütürk, "Türkiye, dünyanın 3. büyük çorap tedarikçisi, 6. büyük dokuma kumaşı tedarikçisi, 5. büyük örme kumaş tedarikçisi, en büyük 4. havlu tedarikçisi, dokuma halı üretiminde dünya lideri, 60 binden fazla giyim ve tekstil şirketi, 1 milyondan fazla kişiyi istihdam ediyor. Türkiye güçlü ve yaygın ulaşım ağına sahip. Hızlı moda için iyi düzenlenmiş iş modeline sahip. Kendi koleksiyonlarını hazırlayabilen tasarım ofislerine sahip ihracatçı firmaları sayesinde 4 hafta içinde Avrupa'nın siparişlerini teslim edecek kapasiteye sahip. 31 farklı şehirde 46 üniversitede moda tasarım ve 13 tekstil mühendisliği bölümü ile nitelikli iş gücünü barındıran bir endüstriyiz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.