Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP İzmir'den 2 günlük açlık grevi kararı

HDP İzmir'den 2 günlük açlık grevi kararı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü bazı cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek için 2 günlük açlık grevi kararı aldı.

  • Ege Postası
  • 07.04.2017 - 14:18

Basın açıklamasında konuşan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Hak ihlallerine dikkat çekmek için ilk greve başlayanlar bugün 52'inci günlerinde. Bununla ilgili hepimiz için kötü sonuçların çıkmaması için bu grevlerin durdurulabilmesi amacıyla taleplere kulak verilmesini istiyoruz" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi İzmir İl Teşkilatı'nın bulunduğu binanın önündeki basın açıklamasına, HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, HDP İzmir milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ile Müslüm Doğan, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, partililer, tutuklu ve hükümlü yakınları katıldı. Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde tutuklu bulunan ve açlık grevine ilk başlayanlardan olan Eren Tekin'in ablası Hediye Tekin, "Cezaevine dün ziyarete gittim. Moralleri yüksek ama kilo vermişler" dedi.

2 GÜNLÜK AÇLIK GREVİ

HDP İzmir İl Teşkilatı'nda da, eyleme dikkat çekmek için 2 günlük açlık grevine başlanacağını söyleyen HDP'li Kürkçü, "Hak ihlallerine dikkat çekmek için ilk greve başlayanlar bugün 52'inci günlerinde. Cezaevine gittiğimizde yöneticilerle görüştük. Cezaevi idaresinin bu açlık grevini çözmek bakımından bir faaliyette bulunma ihtimali yok gibi görünüyor. Sistematik olarak Adalet Bakanlığı tarafından merkezden denetlenen bir süreçle karşı karşıyayız. Her şeyden önce siyasi irade gerekiyor. Açlık grevlerinin sebepleri greve giren tutuklu ve hükümlüler tarafından yeteri kadar izah edilmiş durumda. Yaklaşık 13 cezaevine yayılmış bir grevden söz ediyoruz. Görüşme sürelerinin 1 saatten 40 dakika veya daha aza düşürülmesi, ziyaret saatlerinin kısıtlanmasının yanı sıra ziyaretçilerle görüşmekten mahrum bırakılanların olması, dışarıyla telefon görüşmelerinin azaltılması veya görüşmelere müdahale edilmesi, ziyaretçilerin denetçiler tarafından izlenmesi, yasak olmamasına rağmen yayın organlarının verilmemesi gibi nedenler hak ihlalleri arasında buluyor. Bunlar kadar önemli olan cezaevi idaresi ile tutuklu ve hükümlüler arasındaki ilişkinin emir komuta ilişkisine bağlanmak istenmesidir. Siyasi talepler de var, Öcalan'ın üzerindeki tecritin kaldırılması da ortak talep" diye konuştu.

Bir soru üzerine milletvekillerinin açlık grevlerine katılmayacağını kaydeden Kürkçü, "Biz milletvekilleri olarak açlık grevi içinde değiliz. Bizim işimiz daha başka, bu konunun politik takipçileri olacağız. Açlık grevinde olanların da kalbin yanındayız" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.