Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP'li Vekil İzmir'in havasını sordu

HDP'li Vekil İzmir'in havasını sordu

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, İzmir'in bazı bölgelerinde hava kalitesinin 'sağlıksız' düzeyin bir alt kademesi olan 'hassas'ta seyrettiğini hatırlatarak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye hangi önlemlerin alınacağını önlemleri sordu. İzmir'in havasını Meclis'e taşıdı

  • Ege Postası
  • 30.11.2016 - 13:15

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, İzmir'in bazı bölgelerinde hava kalitesinin 'sağlıksız' düzeyin bir alt kademesi olan 'hassas'ta seyrettiğini hatırlatarak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye hangi önlemlerin alınacağını önlemleri sordu. İzmir'in bazı bölgelerinde hava kalitesinin 'sağlıksız' düzeyin bir alt kademesi olan 'hassas'ta seyrettiğini hatırlatarak, hava kirliliği nedeniyle kentte gökyüzünü siyah bulutlar kaplarken, başta İzmir'in simgesi tarihi Saat Kulesi olmak üzere sahiller ve ana arterlerde görüş mesafesinde azalma yaşandığına dikkat çekti. Doğan, Alsancak, Gaziemir, Şirinyer, Güzelyalı, Çiğli, Karşıyaka ve Bayraklı'daki hava kalitesi ölçüm istasyonlarından alınan bilgiler doğrultusunda mevzuat gereği en fazla 90 olması gereken metreküp başına hava kirletici partikül madde miktarı Güzelyalı'da 265, Gaziemir'de 263, Bayraklı'da 261 ve Şirinyer'de de 208'e yükseldiğini vurgulayan Doğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde şunları söyledi: 

"İzmir'de hava kirliliğinin ilçelere göre değerleri nelerdi? Bu veriler doğrultusunda İzmir'deki hava kirliliğinin nedenleri ve çözümü konusunda bakanlığınızca kapsamlı bir çalışma yapılmakta mıdı? Yapılmaktaysa bu çalışmaların kapsam ve içerikleri nelerdi? İzmir'deki hava kirliliği konusunda Bakanlığınızca alınması gereken acil önlemler nelerdi? İzmir'de bakanlığınıza bağlı il müdürlüğünde hava kirliliğini önlemek adına herhangi bir çalışma yapılmakta mıdı? Bakanlığınız tarafından iller bazında ve periyodik olarak hava kirliliği ölçümleri yapılmakta mıdı? Yapılmaktaysa İzmir'de hava kirliliğinin tespiti doğrultusunda son 10 yıla göre tespit edilen değerler nelerdi? İzmir'de hava kirliliğine neden olan uygulamalar nedeniyle bugüne kadar hangi denetimler yapılmış ve hangi yaptırımlar uygulanmıştı? İzmir'de yaşanan hava kirliliğinin, insan sağlığına yönelik etkilerini azaltmak konusunda bakanlığınız hangi önlemleri alınmıştır'" (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.