Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hedefte o savcı ve hakimler mi vardı'

Hedefte o savcı ve hakimler mi vardı'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir'deki terör saldırısı talimatının PKK'dan olduğunu ve 18 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Bakan Bozdağ, alçak planı açıklarken, saldırıda terör soruşturmalarını yürüten savcılar ve bu davalara bakan hakimlerin hedef alınmış olabileceğini söyledi. Adalet Bakanı Bozdağ teröristlerin alçak planını açıkladı

  • Ege Postası
  • 06.01.2017 - 12:22

EGEPOSTASI - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir Adliyesi önündeki terör saldırısının ardından 18 kişinin gözaltına alındığını ve PKK'lı teröristlerin kimliklerinin belli olduğunu açıkladı. Bozdağ, teröristlerin kimliğinin bağlantılarının belirlenmesi açısından şu an açıklanmadığını aktardı. Bozdağ, hain saldırıyı terör örgütü PKK'nın yaptığına dair tereddüt olmadığını açıkladı.Bakan Bozdağ, saldırıda terör soruşturmalarını yürüten savcılar ve bu davalara bakan hakimlerin hedef alınmış olabileceğini söylerken, "Bizim değerlendirmemize göre patlama olduktan sonra birisi roketatarlarla C Blok'a saldırı yaparken öteki de el bombalarıyla saldıracaktı. Roketsavarın ucuna takılacak tanksavar ve bu çok tesirli bir şey. 1,5 metrelik duvarı delip geçebilecek güçte. Ve bundan 7 tane var" dedi.

İzmir’de şehitler için adliyede düzenlenen törenin ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ şu açıklama yaptı: 

"Dün saat 16.00 sularında İzmir ilimiz Bayraklı adliyesi hizmet binası C blok giriş kapısında bulunan polis kapısı önünde Broadway bir aracın patlatılması ve sonrasında teröristin takibi, diğer noktada indirilen teröristin tespiti sonucu çıkan çatışmada bir polisimiz, bir adliye çalışanımız şehit oldu.  Şehitlerimize rahmet diliyorum, 9 yaralımız var acil şifalar diliyorum. Teröristlerin ikisi ölü olarak ele geçirilmiştir. Fethi Sekin gerçekten çok büyük bir kahramanlık göstermek suretiyle adeta kendisini feda ederken büyük bir felaketin önüne geçmiştir.  Şehit polis memurumuz Fethi Sekin’i ve yaralı polislerimizi onların şahsında terörle mücadele den bütün güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Milletimiz onlara şükran borçludur.

EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRME TALİMATI VEREN PKK'DIR

Yaklaşık 10 terör örgütüyle eş zamanlı mücadele den tek ülke Türkiye’dir. Terör asla kazanamayacaktır. Yaralılarımızdan 3’ü avukat, 2’si polis, 2’si de sivil vatandaş. 18 gözaltı yapılmıştır. Saldırıyı yapan teröristlerin kimlik bilgileri tespit edilmiştir. Ancak şu anda bu bilgileri açıklamıyoruz. Terör örgütü konusunda herhangi bir tereddüt yok. Eylemi gerçekleştirme talimatı veren örgütün bölücü terör örgütü PKK olduğu bellidir. Eylemin İzmir’de olmasına birileri farklı anlamlar yüklemek isteyebilir. Ancak hepimiz biliyoruz ki bu terör örgütleri insanlığın düşmanıdır. Bu, Türkiye’nin 81 iline dönük bir terör saldırısıdır. Terör terördür, terörist teröristtir.

ÖMER HALİSDEMİR'İN YAPTIĞI... 

Fethi Sekin, büyük bir kahramanlık yaptı. Esasında 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında Ömer Halisdemir'in yaptığı, Türkiye'yi yüz yıl geriye götürecek karanlığı nasıl sonlandırdıysa, kanlı darbe girişimini nasıl başarısız kıldıysa, Fethi Sekin kardeşimizin yaptığı da aynı şekilde büyük bir faciayı önlemiştir. Teröristlerin üzerlerinden çıkan malzemeye baktığınızda, iki araç olduğuna baktığınızda, birinde patlayıcı var, diğerinde yok, belli ki patlattıktan sonra diğer teröristin yanında olan silahlarla İzmir adliyemizi hedef alan atışlar yapmayı, adliyeye girerek içeride büyük faciaya yol açacak eylem gerçekleştirmeyi planladığı değerlendiriyor. Bu büyük planı Fethi Sekin kahramanlığıyla, cesaretiyle, şehadeti göze alan anlayışıyla önlemiştir. Hepimiz ona şükran borçluyuz. Mekanı cennet olsun.

İSMİ YAŞATILACAK

Onların isimlerini yaşatmak bizim vazifemiz. Dün başbakanımız da bu konunun değerlendirmesinİ ifade etti. Başsavcı, valimiz, adliyedeki diğer arkadaşlarımızla değerlendirdik. Onun ismini yaşatmak vazifemiz, nereye nasıl verileceğini kararlaştıracağız. İsmini bir yere vermek suretiyle yaşatacağız."

HEDFTE ONLAR MI VARDI

Bir basının mensubunun, hedefde, adliyede terör soruşturmalarını yürüten savcılar, terör davalarına bakan mahkemelerin hakimlerinin olup olmadığı sorusuna "Biz de böyle olduğunu değerlendiriyoruz" yanıtı verdi. Bakan Bozdağ, "Teröristler iki kişi, biri terör soruşturmalarını yürüten savcıların ve terör yargılamalarını yapan mahkemelerin olduğu noktada indiriliyor. Valiz şeklinde çantası var. İçinde ağır silahlar var. Diğeri aracı patladığı noktaya getiriyor. Hesap edemediği gelişmeler olunca eylem erken başladı. Patlama daha erken gerçekleşti. Planlarını gerçekleştiremiyorlar. Tanksavar çok tesirli. 1.5 metrelik duvarı delip geçebilecek bir şey. Bundan yedi tane var. Patlama olduktan sonra bir tanesi C bloka dönük olarak silahlarla saldıracaktı, diğeri el bombalarıyla içeriye girmeyi planlamıştı. Son derece önemli. Türk yargısı bugüne kadar adalet ve hukuka büyük hizmet vermiştir, çok da şehit vermiştir. Çağlayan'da şehit edilen savcımız Mehmet Kiraz gibi... Hiçbir zaman adaletten ve hukuktan sapmamışlardır" dedi.  

YARALILARA ZİYARET
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir Bayraklı Adliyesi'nde dün gerçekleştirilen terör saldırısında yaralananları hastanelerde ziyaret etti. 

Bakan Bozdağ, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavileri devam eden yaralıların yanına gidip, sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören çevik kuvvet polisi 27 yaşındaki Oğuzhan Batuhan'ın patlama sırasında kulak zarının delindiği ve dizinden de yaralandığı öğrenildi. Patlama sırasında adliye önünde bulunan 45 yaşındaki Zeynep Devecioğlu'nun da kulak zarının delindiği ve vücudunda cam kesikleri olduğu belirtildi. Bakın Bozdağ'ın ziyareti sırasında Devecioğlu'nun ameliyata alındığı öğrenildi. Adliyede veznedar olarak çalışan 44 yaşındaki Sibel Avcu ise patlama sırasında adliye içinde çıkan kargaşada yaralandı. Merdivenlerden yuvarlanan Avcu'nun alnını basamağa çarptığı bacağında da yaralanma olduğu belirtildi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Bakan Bozdağ yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından hastaneden ayrıldı.

GÖZ KAPAĞI YIRTILDI, AYAK BAŞ PARMAĞI PARÇALANDI
Patlama sırasında Adliyenin önünde bulunan avukat Bülent Karagöz, karın bölgesinden yaralandı. Karagöz'ün sol bacağına giden ana atar damarı parçalandı. Aşırı kan kaybı ile hastaneye getirilen Karagöz ameliyat edildi.
Avukat Cansu Güler'in ise yırtılan sağ göz kapağı ameliyatla düzeltildi. Göz küresinde hasar olmadığı değerlendirilen Güler'in görme kaybı yaşamasının beklenmediği belirtildi.
Avukat Gökhan Mertol'un ise sol kalçasına şarapnel parçası isabet etti. Hayati tehlikesi bulunmayan Mertol ameliyat edildi. Bombalı aracın patladığı sırada yakınında bulunan polis memuru Mehmet Ali Gökçe'nin elleri, yüzü ve saçları yandı, sağ ayak başparmağı parçalandı. Gökçe'nin de tedavisi sürüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.