Dolar 32,5343
%0.18
Euro 34,7483
%0.05
Altın 2.490,540
%0.24
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hem çaldılar hem bilgi verdiler

Hem çaldılar hem bilgi verdiler

Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi fuayesinde keman ve piyano ezgileri yükseldi

  • Ege Postası
  • 09.01.2017 - 08:55

Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) 2017 yılı kültür-sanat etkinliklerine başladı. Yılın etkinliği Ege Üniversitesi Konservatuar Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Erman Erol ile Fulya Ekin Çelik’in piyano ve keman dinletisi oldu. Fakültenin fuayesinde yapılan etkinliğe öğrenciler, akademisyenler ve personel büyük ilgi gösterdi.

İİBF Dekanı Prof Dr Engin Berber’in de katıldığı etkinlilkte sanatçılar, fakültede unutulmaz bir klasik müzik dinletisi sundu. Piyanist Erman Erol dünyanın çeşitli ülkelerden seçtikleri eserleri sunarken, eserlerin ve müzisyenlerinin de hikayelerini de anlattılar. 

İLGİDEN MEMNUN KALDIK

Piyanist Erol, üniversitenin bir fakültesinin fuayesinde böylesi bir etkinliğin düzenlenmesinin önemli olduğunu ifade ederek, “Buradaki etkinlik bölüm başkanımız ile İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Sayın Engin Berber’in ortak çabasıyla gerçekleşti. Kısa sürede hazırlandık; ama iyi hazırlandık. Yaşar Üniversitesi’nden mezunum. Yaklaşık 10 yıldır piyano çalıyorum. Şu anda Ege Üniversitesi Konservatuar Bölümü’nde yüksek lisans öğrencisiyim. İlgi çok iyiydi. Gerçekten çok kalabalıktı. Hem öğrenciler hem hocalar çok ilgiliydi. Eserlerin hikayelerine de çok ilgi gösterdiler. Çok zevkli bir konser oldu. Dilerim farklı fakülteler de bu tür etkinliklere salonlarını açar” dedi.

Keman sanatçısı Fulya Ekin Çelik de öğrencilerle bu etkinlikte buluşmasının kendisini mutlu ettiğini belirterek, “Buradaki kalabalık bize güç ve moral verdi. Farklı bir fakültenin öğrencilerinin sanatsal etkinliklere ne denli açık olduğunu gördük. Bizim için özel bir çalışmaydı” diye konuştu.

BİLGİ VE SANAT İÇ İÇE

İİBF Dekanı Prof Dr Engin Berber de, akademik ortamda yapılan bu tür sanatsal etkinliklerin öğrencilerin başarısı üzerinde olumlu etki yaptığını kaydederek, “Bir fakültenin alanı ne olursa olsun sanattan uzak olmaması gerektiğini düşünüyorum. Sanatsal etkinliklerin yapılması öğrencilerin ders saatleri dışında daha verimli vakit geçirmesini sağlar. Öte yandan bugün burada bize sunum yapan sanatçılar, adeta bir belgesel sunum yaptılar. Etkinliğe katılan herkes bilgilenerek ayrıldı. Bilgiyi ve sanatı içeren etkinliklere yenilenen fuayemizde imkan buldukça yer açmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.