Dolar 32,5239
%-0.07
Euro 34,8144
%-0.15
Altın 2.423,210
%-0.28
Bist-100 9.738,00
%0.96

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hem kızdık, hem aldık

Hem kızdık, hem aldık

İzmir'de sistem kriziyle gündeme gelen ve 6 liralık değişim ücretleriyle tepki toplayan yeni elektronik ulaşım kartlarında adeta talep patlaması yaşanıyor. Bugüne dek 2 milyondan fazla satılan İzmirim Kart'lardan 600 bin adet daha basılacak. Yeni kartlarda talep patlaması

  • Ege Postası
  • 08.03.2017 - 11:02

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kent içi toplu taşımada 16 yıl boyunca kullanılan elektronik ulaşım kartlarının önceki yıl gerçekleşen ihalenin ardından yürürlükten kaldırılmasıyla kullanıma sunulan İzmirim Kart İzmirlilere yetmedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, gelen aşırı talep sonrasında 600 bin ilave kart siparişi daha verdi.

6 LİRALIK ZORAKİ DEĞİŞİM TEPKİ ÇEKMİŞTİ

1 Ocak itibarı ile eski tip kartlar kullanıma kapatılınca on binlerce kişi yeni İzmir'im Kart'ları bulmakta güçlük çekti. Yeni kart satın almak isteyen vatandaşlar kimi zaman bayilerde tükendiğinden ötürü, kimi zaman da satış noktalarının yetersiz kalması nedeniyle yeni bir mağduriyetle karşılaştı. Yaşanan krize çözüm arayan İzmir Büyükşehir Belediyesi çareyi yeni kart bastırmakta buldu. Adeta yok satan İzmirim Kart'ların çeşitli seferler yenisi bastırıldı.

TOPLAM KART SAYISI 3 MİLYONA ULAŞTI

2015 yılından bu yana piyasada olan ve ilk etapta 1,5 milyon adet basılan yeni akıllı ulaşım kartlarının yetersiz kalması üzerine, ESHOT Genel Müdürlüğü Kasım ayında 280 bin, ardından da Aralık ayında 500 bin adet daha yeni kart siparişi verdi. Toplamda 2 milyonu aşkın kartı kullanıma sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, gelen aşırı talep üzerine yeni bir kart alım ihalesine daha çıkma kararı aldı.

İZMİRLİLER HEM KIZDI, HEM DE FAZLASINI ALDI

Satış noktalarında ve bayilerde büyük ölçüde tükenen kartlara ilave olarak Nisan ayının ortalarına kadar 600 bin adet yeni İzmir'im Kart takviyesi yapılacak. Böylece yürürlükten kaldırılan yaklaşık 2 milyon eski kartın yerine, İzmir'de toplamda 3 milyonu bulan yeni elektronik kart satışı gerçekleşmiş olacak. 6 liralık zoraki değişim ücretleriyle tepki toplayan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun teknik nedenlerden ötürü "Satmak zorundayız" dediği yeni kartlar, tüm tartışmalara karşın bir milyon adet de fazladan satacak.

KAPSAMI GENİŞLEMİŞTİ

Yapılan son değişiklikle birlikte ulaşım kartları farklı alanlarda da kullanıma sunuldu ve şehir kartı halini aldı. İzmirliler otobüs, metro, İzban ve vapur seferlerinin yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen otoparklar, Bisim, Teleferik, İzmir Doğal Yaşam Parkı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti ve akıllı tuvaletler gibi bir çok hizmette İzmirim Kart’ı kullanmaya başladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.