Dolar 32,3731
%0.17
Euro 35,0661
%0
Altın 2.326,230
%0.25
Bist-100 9,10
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hem sağlam hem de ucuz oldu

Hem sağlam hem de ucuz oldu

Konak’ın Zeytinlik Mahallesi’nde yoğun yağışlar nedeniyle kayan yolun çöken istinat duvarı belediye ekiplerinin gayretli çalışmalarıyla yeniden örüldü. Dört kez yapım ihalesine çıkan ancak ihale süreçleri her defasında iptal edilen yolu ise belediye kendi imkanlarıyla yapmaya başladı.

  • Ege Postası
  • 30.01.2017 - 11:12

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta yoğun yağışlar nedeniyle çöken 40 yıllık istinat duvarının sebep olduğu kayma yüzünden bir süredir kullanılamayan Zeytinlik Mahallesi 1170 Sokak’taki yolun yapım çalışmalarının ilk etabı tamamlandı. Farklı tarihlerde dört kez yapım ihalesine çıkılan ancak çeşitli gerekçelerle her defasında ihaleleri iptal edilen yolu Konak Belediyesi kendi imkanlarıyla yapıyor. Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yoğun emek harcayarak istinat duvarının çöken 40 metrelik bölümünü kısa zamanda yeniden ördü.

ESKİSİNDEN DAHA GÜVENİLİR

İlk etap çalışmaları tamamlanan yolda incelemelerde bulunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kot farkı nedeniyle 3 ila 7 metre arasında değişen yükseklikteki istinat duvarının eskisinden daha sağlam ve güvenilir inşa edildiğini söyledi. Başkan Pekdaş, “Yağan şiddetli yağmurlar nedeniyle yolu tutan istinat duvarı çökmüştü. Konak Belediyesi olarak kendi imkanlarımızla ve işçilerimizin el emekleriyle eskisinden daha sağlam ve güvenlikli yeni bir istinat duvarı ördük. Ben tüm çalışan arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Kendi imkanlarımızla sağlıklı bir imalat çıkardık. Hayırlısıyla bu yol sağlam, sağlıklı ve ucuz bir üretimle Konak halkına yeniden hizmet vermeyi sürdürecek”dedi.

DİĞER SOKAKLARA DA DOKUNULACAK

İstinat duvarının çöken 40 metrelik bölümünü örmekle yetinmeyeceklerini, ilerleyen günlerde 40 yıllık duvarın arıza çıkarabilecek diğer kısımlarını da yıkıp yeniden öreceklerini dile getiren Başkan Pekdaş, “Girdiğimiz yerde ne sorun varsa onu çözmek değil, başkaca hangi sorunlar varsa onları da çözmeyi istiyoruz. İstinat duvarını tamamladıktan sonra yolu asfaltlayacağız. Ayrıca diğer sokaklardaki fazla eğimleri de ortadan kaldırıcı şekilde bölgeye dokunmak istiyoruz. Hemşehrilerimiz hiç endişelenmesin, çok yakında bu yolu gönül rahatlığıyla kullanmaya başlayabilirler” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.