Dolar 32,3106
%0.19
Euro 35,1105
%-0.03
Altın 2.303,090
%1.12
Bist-100 9,06
%2.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Her şey daha temiz Bornova için

Her şey daha temiz Bornova için

Bornova Belediyesi, daha temiz bir Bornova hedefiyle tüm imkanlarını kullanıyor. Toplam 450 personelle verilen temizlik hizmetleri kapsamında yılda 168 bin ton evsel atık toplanıyor. Ekipler gece-gündüz çalışıyor

  • Ege Postası
  • 23.07.2017 - 10:28

Yaz aylarında koku ve sinek oluşumunu önlemek için konteynerler özel dezenfektan ilaçlarla temizleniyor. Ev ve işyeri tadilatları nedeniyle ortaya çıkan molozları da toplayan Bornova Belediyesi, taşıma maliyetinin yaklaşık yüzde 90’ını karşılıyor. Vatandaşların moloz çuvalı başına ödediği 2 lira ise bu maliyetin yaklaşık yüzde 10’unu oluşturuyor.

Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda günlük yaşamlarını sürdürmesini sağlamak için gece gündüz çalışıyor. Toplam 6 bin 500 çöp konteynerinin bulunduğu ilçede 34’ü gündüz, 6’sı gece olmak üzere 40 ekip günde ortalama 460 ton çöp topluyor. Sayısı 34’e ulaşan çöp kamyonlarıyla toplanan evsel atıkların miktarı yıllık 168 bin tonu buluyor.  Çöp toplama hizmetinin eksiksiz yürütülmesine büyük bir özen gösterilirken, sokakların temizliği de 166 süpürgeci ile sağlanıyor. Bu süpürgeciler her gün yaklaşık 376 kilometre yolu temizliyor. İnsan ve trafik yoğunluğunun arttığı noktalarda çalışan 10 adet mobil süpürge aracıyla sokak temizliği daha hızlı ve verimli hale getiriliyor. Mobil süpürge araçlarıyla her gün ortalama 250 kilometre yol temizleniyor.

KONTEYNERLER TERTEMİZ

Evsel atıkların atıldığı konteynerlerin temizliğine de büyük önem veriliyor. Bu kapsamda iki yıkama ekibi, evlerin önünde ve sokaklarda her gün yanından geçilen, çöp atarken yakın temasta bulunulan konteynerlerin temizliğinden ve bakımından sorumlu. Bu ekipler ayda 1500 konteyneri yıkayıp daha hijyenik hale getirirken, 500 tanesini de boyayıp yepyeni görünmesini sağlıyor. Yıpranan konteynerler ise Bornova Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla tamir ediliyor. Ayrıca en çok kullanılanlar arasında yeralan 770 litrelik konteynerlerin görüntü kirliliği yaratmaması için yeşil çimçitten kafes yapılarak kamufle ediliyor. Ayrıca yaz aylarında koku ve sinek oluşumunu önlemek için konteynerler özel dezenfektan ilaçlarla temizleniyor. Yaz ayları boyunca her gün akşam saatlerinde uçan haşerelere karşı ilaçlama yapılıyor.

MOLOZLAR TOPLANIYOR

Bornova Belediyesi özellikle evlerde yapılan tamiratların ardından çoğunlukla sokağa bırakılan ve çirkin görüntülerin oluşmasına neden olan molozları da topluyor. Moloz atıkları Bornova Belediyesi tarafından alınarak daha önceden belirlenmiş döküm alanlarına götürülüyor. Moloz taşıma maliyetinin yüzde 90’ını Bornova Belediyesi karşılıyor. Vatandaşların moloz çuvalı başına ödediği 2 lira ise bu maliyetin yüzde 10’unu oluşturuyor. Farklı kapasitelerde araçlarla aylık 1710 ton moloz toplanıyor.

YENİ SİSTEM DE DEVREYE GİRDİ

Ev tadilatlarında ortaya çıkan molozların kolayca bertaraf edilmesini sağlamak ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için ‘Randevulu Moloz Sistemi’ de hayata geçirildi. Yeni sistemle evinde tadilat yapacak vatandaşlar önceden randevu alıp, evlerinin önüne bırakılan konteynere moloz çuvallarını koyuyor, Bornova Belediyesi ekipleri de vinçli sistemle kaldırılarak kamyon arkasına yerleştirilen konteyneri belirlenen bölgelere taşıyor.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.