Dolar 32,3674
%0.15
Euro 34,9653
%-0.28
Altın 2.325,490
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hızal'dan ilçe danışmada 'evet' vurgusu

Hızal'dan ilçe danışmada 'evet' vurgusu

AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen AK Parti Bayraklı İlçe Danışma Meclisi toplantısı kapsamında teşkilat üyeleri ve mahalle başkanlarıyla bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 31.01.2017 - 10:14

Konuşmasına Cumhurbaşkanlığı sisteminin “hükümet sistemi” olduğu vurgusuyla başlayan Özgür Hızal, Cumhurbaşkanlığı sisteminin rejim değişikliği olmadığını seçim saha çalışmaları boyunca tüm Bayraklılara en iyi şekilde anlatacaklarını ifade ederek, “Önümüzdeki en önemli süreç, biliyorsunuz ki referandum. Muhtemelen Nisan ayının ilk haftası bu referandum sürecinin sonuna geleceğiz. Önümüzde yaklaşık 2-2,5 aylık bir süreç var. Meclisten 18 maddelik anayasa değişiklik paketine ilişkin olarak hamdolsun istediğimiz sonuçları aldık ve Sayın Cumhurbaşkan’ımızın onayından ve resmi gazetede yayımlanmasından sonra bu işin gerçek sahibi olan milletin onayına sunacağız. Şimdi önümüzde 18 maddelik bir anayasa değişikliği paketi var. İşte bunlar birilerinin iddia ettiği gibi bir rejim değişikliği olmayacağını sizlerle birlikte, değerli mahalle başkanlarımız, yöneticilerimiz, kadın ve gençlik kollarımızla birlikte Bayraklı seçmenine anlatmamız gerekiyor. Evet, bu bir rejim değişikliği değil, bu bir hükümet sistemidir. Sayın Başbakan’ımızın anlattığı gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin rejim sorunu 1923 yılında ortadan kaldırılmıştır. Dolayısıyla burada yapılacak olan değişikliği bir hükümet sistemi değişikliği olduğunu takvimin açıklanmasıyla alanlara çıkmamızla birlikte, ki zaten sizlerle birlikte alandayız, bütün Bayraklı halkına ve seçmenine en iyi şekilde anlatmaya başlayacağız.” dedi

NEDEN CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ GEREKLİ'

Yapılan toplantıda Cumhurbaşkanlığı sisteminin referandumla kabul edilmesi durumunda kalıcı bir istikrarın sağlanacağını ifade eden Özgür Hızal, ayrıca geçmişte kurulan koalisyon hükumeti sisteminin ülkeye verdiği zararları hatırlatarak yeni sistemle birlikte koalisyon hükumetinin kurulmasının ve yaşanabilecek darbe girişimlerinin önüne geçileceğini söyledi. Hızal, ayrıca bölgesinde daha güçlü bir Türkiye ve Suriye’de yaşanan savaşın bitmesi için verilen mücadelede istikrarlı bir şekilde ilerleyebilmek adına Cumhurbaşkanlığı sisteminin getirilmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek ” Bu anayasa değişikliği paketi ile neler gelecek, hayatımızda neler değişece? Kalıcı siyasi istikrar söz konusu olacak arkadaşlar. Evet, biz 15 yıl boyunca AK Parti hükumetleri boyunca istikrarla yönetilmiş bir ülkede yaşadık. Ama, onun öncesinde koalisyon kurulma görüşmeleri, koalisyon hükumetlerinin ömürleri, bu hükumetlerin neler yapabildikleri yada neler yapamadıkları, 1980 öncesinde Cumhurbaşkanı’nın parlamentoda seçilememesinden ötürü yaşanan sorunlar ve yaşanan darbeler, darbe girişimlerini hatırlayın.Yapılacak olan değişiklikte bir kere seçimlerden mutlak ve tek başına iktidar çıkacak. Bununla birlikte hızlı ve etkin bir icraat söz konusu olacak.  Ülkemizin nüfusu her geçen gün büyümekte. Ülkemiz her geçen gün gelişmekte. Ülkemiz Bölgesi’nde güçlü ve lider ülke konumuna gelmek zorunda. Çünkü, bugün Suriye’de yaşanan problemlerin bitmesi için Türkiye Cumhuriyeti’nin çok daha güçlü, çok daha iyi bir konumda olması gerekiyor. Bugün Suriye’de birileri savaşın bitmemesi için mücadele verirken, Sayın Cumhurbaşkan’ımızın liderliğinde bizler o savaşın bitmesi için bir mücadele içindeyiz. İşte bunun mücadelesini daha rahat bir şekilde verebilmemiz için bu icraatların bu istikrar süresi içerisinde çok daha rahat yapılması gerekiyor.Biz, AK Parti teşkilatları olarak zorluklarla mücadele etmeyi hep bildik ve başardık. Yine zorluklarla mücadele edeceğiz, yine başaracağız ve neticesinde de ülkemizin aydınlık geleceği için bu mücadeleyi hep beraber vereceğiz ” ifadelerini kullandı.

Özgür Hızal, son olarak AK Parti Bayraklı SKM ve Yerel Yönetimler Yeni Başkanı’nın Süleyman Aksoy olduğunu tüm teşkilata açıklayarak konuşmasını tamamladı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.