Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hollanda kara yolunu da kapattı

Hollanda kara yolunu da kapattı

Hollanda polisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın, Almanya'dan kara yoluyla Rotterdam'a gideceğinin açıklanmasının ardından Rotterdam Başkonsolosluğu Rezidansı önündeki yolu trafiğe kapattı.

  • Ege Postası
  • 11.03.2017 - 23:11

Hollanda'da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın, Almanya'dan kara yoluyla Rotterdam kentine gideceğine ilişkin haberlerin ardından Türk Başkonsolosluğu Rezidansı önündeki yol trafiğe kapatıldı.

Hollanda polisi, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu Rezidansı önünde güvenlik önlemi alırken, Kaya'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edildiği Rotterdam'a kara yoluyla geçeceğine ilişkin açıklamalarından sonra rezidansın önündeki yolu, çift taraflı olarak trafiğe kapattı. Araçları alternatif yollara yönlendiren polis, yayaların geçişine de müsaade etmedi.

Çavuşoğlu, bu akşam Rotterdam Başkonsolosluğu Rezidansı'nda Hollanda'daki Türk vatandaşlarıyla bir araya gelmeyi planlıyordu.

Hollanda Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamayla, Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edildiği belirtilmişti. AK Parti Rotterdam Seçim Koordine Merkezi de planlanan etkinliğin tamamen iptal edildiğini açıklamıştı.

BAKAN KAYA'NIN ARACI DURDURULDU
Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın aracının Hollanda girişinde durdurulduğunu ve kendisinin de Bakan Kaya'nın yanına gitmesine müsaade edilmediğini söyledi.

Türk vatandaşların konsolosluk binası önünde toplandığı öğrenildi.

BAKAN KAYA: KENDİ KONSOLOSLUĞUMUZA GİRİŞİMİZE İZİN VERİLMİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya yaşanan son gelişmeler sonrasında A Haber kanalına telefonla bağlanarak yaşananları anlattı. Bakan Kaya, Rotterdam Konsolosluğu'na 30 metre uzaklıkta olduklarını ancak polis tarafından kendi konsolosluğumuza giriş izni verilmediğini belirtti.

Kaya şunları söyledi; "Avrupa’da akıl almaz olaylar yaşanıyor. Hollanda ve ALmanya’nın içişlerine karışmak gibi bir derdimiz yok. Biz buraya Türkiye’nin öz evlatlarıyla buluşmaya geldik. Anti demokratik kararların bizi durdurabileceğini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Dün Hollanda’da gerçekleştireceğim etkinlikler, güvenlik savunma gibi uydurmalarla iptal edildi. Dün gece almanya’ya geldik. Oradada iptalle karşılaştık. Biz de Roterdam’a geçelim dedik. Fakat bizim konsolosluğumuza girmemize izin verilmiyor. Şu anda 30 metre uzaklıktayız konsolosluğa ama giriş izni verilmiyor. Türkiye’nin bir kadın bakanına aile bakanına nasıl bir tehdit olarak gürülüyorsa bizim girişimize izin vermiyorlar.

Benim Türkiye Cumuriyeti bakanı olarak konsolosluğa girişimin yasaklı olduğunu söylediler. Güvenlik riski falan demiyorlar. Polisler kimlik kontrolü yaptıktan sonra yürüyerek de geçmemize izin vermediler. Etrafımızda yüzlerce polis var. Tüm uluslararası sözleşmeleri ihlal ettiklerini söyledik onlara." (Hürriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.