Dolar 32,3155
%0.2
Euro 35,0947
%-0.08
Altın 2.293,450
%0.7
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hoşgeldin Ramazan

Hoşgeldin Ramazan

Paylaşma ve dayanışma geleneğini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu Ramazan'da da ihtiyaç sahibi 40 bin aileye erzak, 45 bin aileye nakit yardımı gerçekleştirecek. Büyükşehir ekipleri, bu kutsal ay için camilerde ve mezarlıklardaki temizlik çalışmalarına da hız verdi. Büyükşehir'den binlerce aileye Ramazan yardımı

  • Ege Postası
  • 26.05.2017 - 11:19

İzmir Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahiplerine, engelli vatandaşlara, yaşlılara, çocuklara, şehit yakını ve gazilere paket gıda yardımı ve para yardımı yapacak. 40 bin ihtiyaç sahibi aileye, içinde makarna, kuru fasulye, pirinç, nohut, un, şeker, çay, bulgur, bal, domates salçası, patates, peynir çeşitleri ve zeytinyağı bulunan gıda paketleri dağıtmaya başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 24 ilçede 22 bin 830 adet gıda pakedi dağıttı. Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka ve Menemen ilçelerinde ise 17 bin 170 adetlik gıda yardım paketi dağıtımının Ramazan ayının ikinci haftasına kadar tamamlanacağı bildirildi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 45 bin ihtiyaç sahibine Ramazan ve Kurban bayramlarında nakit yardımı yapmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, camiler ve mezarlıklardaki temizlik çalışmalarını da hız verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aşevi'nin Sakarya, Yenişehir, Ege, Güney mahalleleri ile Emir Sultan Türbesi'nin bulunduğu bölgede Ramazan boyunca iftar yemeği dağıtımı yapacağı da gelen bilgiler arasında..

Maddi durumu yetersiz ailelerin mutfak giderlerine “mütevazi bir katkı” olarak değerlendirdikleri gıda yardımlarını “sosyal belediyeciliğin bir gereği” olarak tanımlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, gerek bayramlardaki nakit ödemelerini gerekse erzak dağıtımlarını titizlikle gerçekleştirdiklerini ve yardımda bulunulan vatandaşların teşhir edilmemesine büyük özen gösterdiklerini belirtti.

CAMİLERDE BAKIM VE TEMİZLİK

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON Genel Müdürlüğü, cami temizlikleri konusunda 30 ilçede, 3 ayrı ekiple çalışmalarını sürdürüyor. Halıların yıkanmasından camların silinmesine, abdesthane ve tuvaletlerin dezenfekte edilmesinden avizelerin ve vitrayların temizlenmesine kadar çok kapsamlı çalışma yapan Büyükşehir ekipleri, bakım-onarım çalışmaları kapsamında çatı onarımı, bahçe düzenlenmesi, boya ve tadilat işleri yapılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON ekipleri, 2011 yılından bu yana 1500 caminin genel temizliğini yaptı. 200 caminin ise çevre düzenlemesi, bakım-onarım çalışmaları gerçekleştirildi.

MEZARLIKLARDA YOĞUN TEMPO

Ramazan öncesi mezarlıklarda temizlik, bakım ve onarım çalışmaları da son hızla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 30 ilçede yer alan 1800 mezarlığın otlarını temizleniyor, ağaçları buduyor, ilaçlama ve ağaçlandırma çalışmaları yürütüyor. Bazı mezarlıklarda yollar yenilenirken, istinat duvarları yapılıyor, gasilhaneler tamir ediliyor ve su sıkıntısı yaşanmaması için gerekli önlemler alınıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.