Dolar 32,5032
%0.16
Euro 34,5544
%0.03
Altın 2.492,690
%0.25
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hotar'dan Hidiv Kasrı'nda önemli buluşma

Hotar'dan Hidiv Kasrı'nda önemli buluşma

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar'ın başkanlığında Ar-Ge başkanlığınca düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Üzerine Yaklaşımlar "Çalıştayı, Hidiv Kasrında gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 07.02.2017 - 12:21

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Üzerine Yaklaşımlar Çalıştayı, sivil toplum kuruluşu liderleri, siyasiler, yazarlar ve araştırmacıları buluşturdu.

HAK-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Selim Köroğlu, SGK Başkanı Selim Bağlı, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Ali Osman Öztürk, Devlet Denetleme Kurulu üyesi Talip Uzun, Zorlu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, AK Parti MKYK üyesi Edibe Sözen, A&G Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gür, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Konsey Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Nasuhi Güngör, Andy-ar Araştırma şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Acar, PODEM Yönetim Kurulu Üyesi Can Paker, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Prof. Dr. Mehmet Emin Köktaş, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Alkan, Doç. Dr. Mehmet Şahin, Akademisyen Yavuz Atar, KADEM Genel Başkan Yardımcısı Betül Altınsoy Yanılmaz, Dr. Murat Yılmaz, Araştırmacı-yazar Süleyman Ülker, AK Parti Ankara Milletvekili Mahmut Sami Mallı katıldı. 

Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin görüşlerin beyan edildiği çalıştayda Hotar "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bir rejim değişikliği değil; yeni Türkiye için milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek reform hareketidir. Türkiye’nin rejimi bellidir; Cumhuriyet’tir. Bizim amacımız yerli, milli ve güçlü bir hükümet sistemi oluşturmak ve daha istikrarlı daha demokratik bir Türkiye’dir. Bu nedenle biz evet diyoruz. AK Parti grubu ve MHP grubu TBMM’de önemli mücadeleler sonucunda anayasa değişiklik teklifimizin Meclisten geçmesini sağladılar. Bu kararlı duruşla referandum sürecinde de tüm halkımızla temas halinde olarak, sıkmadık el; dokunmadık yürek bırakmayacağız” dedi.

Uzun süren toplantı 2 oturumdan oluştu. Çalıştayın 2. Oturumunda Hotar şu sözleri kaydetti:

“Türkiye'ye özgü olan bu model ile 15 Temmuz'a benzer ihanetlerin önüne geçilecek, demokrasimiz ve millet iradesi daha da güçlü hale gelecek. Biz bu coğrafya da dimdik durabilmek adına, mazlum halklara sahip çıkabilmek adına bu sistemi halkımıza doğru şekilde anlatmalıyız. Bu amaçla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her şey güçlü ve yeni Türkiye için.”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkenin bekası için kaçınılmaz olduğunu belirten Hotar "Partiler üstü bir duruşla milletimiz için buradayız. Günümüze kadar bir vesayet sistemi almış başını gidiyordu biz buna dur diyoruz.  Şu anda Cumhurbaşkanlığı sistemine en çok itiraz edenler bu vesayetçilerin kendileri ve uzantıları. Görüyoruz ki hem içeride, hem dışarıda bunlar itiraz ediyorlar, istemiyorlar. Çünkü bunların şahsi menfaatleri ve belli grupların menfaatlerinin sona ereceğini düşünüyorlar. Bu gruplar hep istikrarsızlıktan kazandılar. Dolayısıyla bu istikrarsızlık durumu sona erdiğinde yönetim sistemimiz çok daha etkin olacak” dedi.

Çalıştay katılımcılarının da görüşlerini bildirmeleri üzerine varılan ortak nokta; Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin halka doğru şekilde anlatılması ve milletin en doğru kararı vereceği yönünde oldu. Hotar bu görüşler doğrultusunda “Elbette milletimize güvenimiz tam, yapılan araştırmalar da gösteriyor ki çoğunluk evet diyor. Ancak sadece anketlere dayanarak planlarımızı yapamayız, biz milletimiz için en doğru olan yolda çalışmalarımızı hızla sürdüreceğiz. AK Parti olarak seçimlere her zaman hazırız. Referandum sürecinde de gerekli hazırlıkları yapacak; sloganlarımızla, medya çalışmalarımızla, yenilikçi araştırma yöntemlerimizle milletimize Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini sunacağız İnşallah ” dedi. Ardından Hotar, programlarına İstanbul’da devam etti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.