Dolar 32,5441
%-0.01
Euro 34,8284
%-0.11
Altın 2.429,280
%-0.03
Bist-100 9.710,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HUDER'den İzmir Baro Başkanı Özcan'a 'hayır' tepkisi!

HUDER'den İzmir Baro Başkanı Özcan'a 'hayır' tepkisi!

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) İzmir Şube Başkanı Avukat Abdulvahap Karakuş, referandumla ilgili İzmir Barosu adına yapılan 'hayır' açıklamasına tepki gösterdi. HUDER'den İzmir Baro Başkanı Özcan'a 'hayır' tepkisi:

  • Ege Postası
  • 09.02.2017 - 15:19

EGE POSTASI - İZMİR Barosu öncülüğünde düzenlenen ve Baro Başkanı Av. Aydın Özcan ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun açılış konuşmalarını yaptığı, 'Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz Çalıştayı' sonuç bildirgesi geçtiğimiz günlerde açıklandı.  Sonuç bildirgesinde İzmir Barosu'nun referandumda 'hayır' diyeceği kamuoyuna duyurulmuştu.

BEN DE ÜYEYİM BENİ BAĞLAYAN BİR AÇIKLAMA DEĞİL

Hukuki Araştırmalar Derneği  (HUDER) İzmir Şube Başkanı Avukat Abdulvahap Karakuş, İzmir Barosu adına yapılan açıklamaya tepki gösterdi. Karakuş, Radyo Ege Postası'nda Mikail Karadaş'ın hazırlayıp sunduğu 'Gün Ortası'nda yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Zorunlu üyeliklerin olduğu barolar birliğinde seçimle iş başına gelmiş başkanların referandum veya genel seçimlere yönelik açıklamalar yaparken açıklamalarının önüne 'kişisel görüşüm, kataatimce, bana göre ' demesi gerek.  Bizde bu yerleşmemiştir. STK'yı bağlayıcı konuşmak adına oy birliğiyle karar alman lazım. Genel kurul yapman lazım.  Zannediyorum İzmir Baro Başkanı  Cumhuriyetçi Avukatlar Derneği Grubu olarak kendi derneğiyle aldıkları  bir kararı açıkladı. Tüm avukatları kapsamıyor. Ancak İzmir Barosu 'hayır' dedi diye basında yer aldı. Ben de İzmir Barosu'nun üyesiyim. Beni bağlayan bir açıklama değil. Hukukçu dürüst olmalı. Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu videolar çekiyor süreçle ilgili...Olmayan bir şeyi varmış gibi yansıtmak doğru değil. Kişisel görüşlere saygı duyuyorum ama bir STK, meslek örgütü adına 'baronun görüşü bu' denmesini doğru bulmuyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.