Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HUDER'den video tepkisi

HUDER'den video tepkisi

İzmir Barosu tarafından referandum süreciyle ilgili hazırlanan ve neden 'hayır' denilmesi gerektiği anlatılan videoda Adem ile Havva karikatürüyle örnek verilmesine, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) üyesi bir grup avukat tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 07.03.2017 - 16:08

Dini değerlerle alay edildiğini savunan HUDER İzmir Şubesi Başkanı Abdulvahap Karakuş, "İzmir Barosu'nun maddi ve fiziki tüm imkanları kullanılarak, hukuka ve yasalara aykırı biçimde 'Baroların toplumu bilgilendirme' görevi yanlı kullanılarak baro üyesi olan avukatlar arasında kutuplaşma yaratmıştır. Meslektaşları kutuplaştırmanın vebali mevcut baro yönetiminin üzerindedir" dedi.

İzmir Barosu, anayasa değişikliği referandumunda neden 'hayır' denilmesi gerektiğinin anlatılmaya çalışıldığı bir video hazırladı. Bireylerin ve toplumların tercihlerinin bazen telafi edilemez durumlar yaratabileceğinin belirtildiği videoda Adem ile Havva'nın yanı sıra Hitler ve doğadan örnekler de verildi. Hazırlanan videoda dini değerlerle alay edildiğini öne süren HUDER İzmir Şubesi üyesi bir grup avukat, İzmir Barosu önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan HUDER İzmir Şube Başkanı Abdulvahap Karakuş, İzmir Barosu'nun yasadaki görevi dışına çıktığını, üyeleri arasında kutuplaşmaya yol açtığını öne sürdü.

"ACİLEN ÖZÜR DİLENMELİ"

Başkan Karakuş, "İzmir Barosu'nun maddi ve fiziki tüm imkanları kullanılarak, hukuka ve yasalara aykırı biçimde 'Baroların toplumu bilgilendirme' görevi yanlı kullanılarak baro üyesi olan avukatlar arasında kutuplaşma yaratmıştır. Meslektaşları kutuplaştırmanın vebali mevcut baro yönetiminin üzerindedir. Barolar siyasi partilerin seçim merkezleri ya da büroları değildir. Barolar siyaset yapma yeri değildir. Barolar, milletvekilliği ya da başka makamlar için sıçrama tahtası da değildir. Barolar, siyaset üstü bir makam, meslektaşlarının haklarını ve menfaatlerini koruyan, gözeten ve bu yolda çalışmalar yürüten bağımsız ve tarafsız meslek örgütlenmeleridir. Barolar topladıkları aidatlarla; hazırlattıkları çizgi film ve broşürlerle milletin çoğunluğunun kutsal saydığı değerleriyle inançlarıyla alay edici şekilde siyasi faaliyet yapamaz. İzmir Barosu yönetimi yaptırdığı çizgi filmde; Dini değerleri çıplak karikatürlerle canlandırıp dini değerlerle alay etmiştir. Video boyunca kullanılan üslupta 'Karşı görüşte olanları aşağılayıcı, alay edici' şekildedir. Biz HUDER mensubu avukatlar olarak, İzmir Barosu'nu, kuruluş kanununa uygun davranması ve baronun siyaset üstü bir meslek örgütü haline getirilmesini talep ediyoruz. İzmir Barosu'nun tarihine ve misyonuna yakışmayan liseli çocukların arasındaki okul müsameresi seviyesinde hazırlanan, milli değerler ve inançlarla dalga geçen videonun derhal yayından kaldırılmasını ve İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan'ın ve İzmir Barosu yönetiminin tüm meslektaşlarından acilen özür dilemesini talep ediyoruz" diye konuştu.

AK PARTİ'DEN DE TEPKİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da İzmir Barosu'nun hazırladığı videoya tepki gösterdi. Delican, "İşi çığırından çıkardılar. Bu kaş yapayım derken göz çıkarmak değil, düpedüz hakarettir; dini gerçekleri, Allah'ın kudretini haşa hiçe saymak ve buna inananları sabote etmektir. Şüphesiz ki Yüce Rabbimiz; her ne yaşanıyorsa bunu önceden bilen ve görendir. Cennette, elinde elma, karşısında Hz Adem'in çıplak karikatürize edilmiş görseli ile bu millete 16 Nisan'da 'hayır' dedirteceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Hz Adem'in o elmayı yememesi halinde cennette olup olamayacaklarını ise bir tek Allah bilir. Ama bugün neye neden evet ve hayır diyeceğini de gören izleyen bir milletimiz var. Cennetin cazibesi, cennetin güzellikleri de artık her insanın vicdanı ve ibadetiyle Allah katında ulaşılabilir mesele. Öte yandan evet derlerse milyonlarca insanın Hitler dönemi örneğindeki gibi katledileceğini iddia etmek ise külliyen bir gaflete düşme durumu. Gerçekleri saptırmak, inançları kullanmak ve yeryüzünün ilk kadını Hz. Havva Anamızı malzemeye dönüştürmek, bilemeyiz ama belki de onların cennetinin kapısını kapatacak" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.