Dolar 32,4922
%0.14
Euro 34,7415
%0.06
Altın 2.490,160
%1.13
Bist-100 9.486,00
%-0.47

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İçişleri Bakanı, PKK için tarih verdi

İçişleri Bakanı, PKK için tarih verdi

Soylu, "PKK gelecek Mart ayının başından itibaren bu ülke ile oyun olmayacağını bir kez daha görecek" dedi.

  • Ege Postası
  • 26.12.2016 - 07:40

İçişleri  Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Bitlis’e geldi.

Siirt’ten karayolu ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ile birlikte Bitlis’e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu Polisevi önünde Bitlis Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri ve vatandaşlar karşıladı. Karşılama ardından Bakan Soylu ilk olarak esnaflar ve STK temsilcileriyle kahvaltı yaptı.

"PKK, MART AYI BAŞINDA BU ÜLKEYLE OYUN OLMAYACAĞINI GÖRECEK"

Mardin, Diyarbakır ve Siirt ziyaretlerinin ardından Bitlis’e geldiklerini belirten Bakan Soylu, bu ziyareterin bazı kesimleri rahatsız ettiğini söyledi. Ziyaretlerin sadece terör eksenli olmadığını belirten Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Ziyaretlerimiz; ekonomik ve kalkınma eksenlidir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi terörle anılan yerler olmamalıdır. PKK gelecek Mart ayının başından itibaren bu ülke ile oyun olmayacağını bir kez daha görecek. Diyarbakır, Siirt, Mardin, Bitlis buralar medeniyet şehirleridir. Bu kadim merkezlerin sadece terörle anılması mümkün değildir. Bu şehirlere olan ilgiyi artırmak, talep, beklentileri yerinde incelemek için buradayız. Burada görev yapan kamu personelinden, kanaat önderlerine kadar herkes bize yol gösteriyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız sürekli dile getiriyor. Meydana gelen olaylar moralimizi bozuyor. 15 Temmuz sonrası OHAL uygulanmaya başlandı. OHAL milletimizin hayatını etkilemeyecek demiştik. Bütün bunlar devam ederken biz yatırımlarımıza devam ediyoruz. Hızlı tren, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Vatandaşın beklediği yatırımları tek tek hizmete açıyoruz. Teşvik paketi Diyarbakır’da açıklandı. Yatırım hamlesi büyük hızla devam ediyor. Bunu terörle sıvamaya çalışıyorlar. Türkiye geleceğe dair büyük hamlesi olan güçlü bir ülkedir. Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığın en üst seviyesinde olduğunu belirtmek isterim. Biz bu topraklar üzerinde Kürdü, Türkü, Çerkezi, Lazı bir kardeş olarak yaşamaktayız. Bütün dünya terörü bir siyaset malzemesi olarak kullanamayacağını anlamalı. Bu belayla bütün dünya ülkeleri top yekün mücadele etmelidir." DHA

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.